Mají páni radši blondýnky? Skryté stránky lásky, sexu a přitažlivosti

Mají páni radši blondýnky? Skryté stránky lásky, sexu a přitažlivosti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50895/mid_maji-pani-radsi-blondynky-A9s-50895.png 3 18 3

Téměř 100 otázek na téma sex-appeal. Po odpovědích autorka pátrala v nejrůznějších vědních disciplínách, jako jsou biologie, psychologie, antropologie, neurologie nebo endokrinologie. Konečně se dozvíme, zda si například ženy vybírají partnera podle vzhledu svého otce, proč mají modroocí radši modrooké, zda dokáže mužský pot zlepšit ženě náladu a zbystřit smysly, proč je víc bisexuálních žen než mužů, proč skórují kreativní muži nebo jak roční doba ovlivňuje sexuální život.... celý text

Pro ženy Literatura naučná Erotika
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Do Gentlemen Really Prefer Blondes? Bodies, Behavior, and Brains--The Science Behind Sex, Love, and Attraction , 2008


více info...

Přidat komentář

Muhibbis
14.02.2017 3 z 5

Chcela som dať lepšie hodnotenie, ale naaah, užívateľka podo mnou má pravdu. Tak ako väčšina kníh typu "muži sú z Marsu, ženy sú z Venuše, lebo hormóny", aj táto sa stráca vo vlastnej dôležitosti a vytvára dojem, že biologická determinácia znamená viac, než naozaj znamená, a zanedbáva, veď viete, individuálne a kognitívne faktory. Inými slovami, do čerta s osobnosťou, za všetko môže oxytocín. Obyčajne nie som proti istej bulvarizácií vedy, ale čo je veľa, to je veľa. Napokon, na vedecké štúdie sa dá spoľahnúť iba v určitej miere - treba vedieť, ako sú vedeckou komunitou prijímané, ako sú interpretované autormi a v neposlednom rade či je autor inej interpretácie vôbec vedec, čo u autorky vôbec nie je isté (!!!). Niektoré "škandalózne" a, ehm, "politicky nekorektné" (ak teda nepatríte k ľuďom, pre ktorých "politicky nekorektné = pravda", čo, ako sa zdá, je celý český národ) tvrdenia a čo skutočne znamenajú:
- "Ženy majú radšej starších chlapov." Treba povedať, že ženy, a nie šestnásťročné dievčatá, ktorých niekedy až nepochopiteľnú obsesiu mladíkmi v ich veku alebo sotva staršími ešte nikdy nijaký vedec neskúmal, čo vo mne prebúdza silnú frustráciu a nielen preto, že väčšina chlapov, ktorí sa mi páčia, vyzerá tak na dvadsať.
- "Ženy sú najpromiskuitnejšie počas ovulácie". Teda, na svoj vkus.
- "Muži s hlbokým hlasom sú atraktívnejší." Okrem prípadov, keď nie sú. Myslím to vážne, koľko žien na svete chce mať sex s Morganom Freemanom?
- "Vysokí muži mávajú viac detí." Okrem prípadov, keď používajú kondómy. Čo je v dnešnej dobe skoro stále.
- "Európski muži majú všeobecne radšej blondínky." Ak samozrejme nepatria k fanklubu Christiny Hendricks alebo tak podobne. Veď viete, ak majú vlastný vkus.
- "Muži majú radšej milé ženy a ženy bystrých mužov." Nie nutne. Stereotyp "tupá roztlieskavačka - ešte tupejší športovec" neexistuje bezdôvodne a Ramsay Bolton tiež vie, čo robí, keď spáva s Mirandou.
- "Akčné filmy zvyknú povzbudzovať libido." Na Snowpiercer to teda neplatí. Keď sa vám pred očami ustavične vynára roztomilá tvárička umierajúceho Greya, tak sa vám asi veľmi dobre súložiť nebude.

tisha8409
28.07.2015 odpad!

DOST DOBRÁ KNÍŽKA? Leda pro nemyslící.
Takže, až po stranu 170 jsem došla k jistému závěru, pro který netřeba číst dále: ZA VŠECHNO MOHOU HORMONY A OVULAČNÍ CYKLY.
Proč že si vybíráme staršího chlapa? no aby byl u přebalování a časem přispěl na stipendium.
Kojící matky vysílají signály, abysme my ostatní koukaly taky otěhotnět.
Hluboký hlas = kvalitní geny.
Kdy navazujeme nejsnáze vztahy? no když můžeme nejsnáze zabřeznout...

Úroveň těch rad tipů a prověřených studií je na úrovni rad v Bravíčku.
Tak takové kydy odmítám dále číst.


Adris
29.07.2014 5 z 5

Dost dobrá knížka, hodně se tam člověk dozví a poučí:) Proč se nám na mužích líbí právě to a tamto? Proč mají radši blondýnky? Přečtěte si:). Je to jedna z mých oblíbených knih, pobavíte jí i své přátele. Je psána spíše jako časopis, není zde souvislý text na nějaké téma:)

Štítky knihy

erotika sexualita

Autorovy knížky

Jena Pincott
americká
2010  61%Mají páni radši blondýnky? Skryté stránky lásky, sexu a přitažlivosti