Made in Sweden

Made in Sweden https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264084/bmid_made-in-sweden-Bdo-264084.jpg 4 117 32

Made in Sweden série

1. díl >

Všechno si natrénovali. Vteřinu po vteřině. Každý pohyb. Žádný svědek nebude schopen říct, co se vlastně stalo, žádný policista nebude schopen najít jedinou stopu. Když se třem bratrům před mnoha lety rozpadla rodina, stmelilo je to dohromady. Leo, Felix a Vincent – na tato tři jména už nikdy nezapomenete. Made in Sweden je román o nejbezohlednějším a současně nejvynalézavějším gangu, který kdy Švédsko zažilo. O bankovních lupičích, kteří přišli odnikud. Ale také o jedné rodině, sourozenecké lásce, která nezná hranic a o otcích a synech. O skutečnosti, která se stává fikcí – Made in Sweden je příběh volně inspirovaný činností takzvaného Vojenského gangu, který působil ve Švédsku v 90. letech.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Björndansen , 2014


více info...

Přidat komentář

lassse
10.06.2022 3 z 5

Detektivkách příliš neholduji, ale tahle mě bavila. Na konci knihy jsem se přistihl, že hlavním záporákům vlastně fandím.

begonie226
30.04.2021 4 z 5

Kniha, která mi sice nezapadá do kategorie severských mrazivých detektivek, ale zařadila bych jí hodně vysoko. Příběh vycházející ze skutečných případů Vojenského gangu je prolínaný retrospektivním náhledem do ne zrovna idilického dětství hlavních postav. Dílo je poměrně obsáhlé, ale to počet úspěšně vyloupených bank také. Takže ke konci knihy už je to čekání na osudovu chybu, která vše zboří, jako domeček z karet.


MatoPalkes
27.01.2021 3 z 5

Kniha fajn, po dočítaní som googlil čo bola pravda a čo nie :)

karin4338
01.11.2020 4 z 5

Nieže by knižka bola zlá. Proste toto nie je žáner, ktorý by ma nejako extrémne zaujímal. Autori ale píšu dobre, vplyv detstva, ktorý sa prelína pro prítomnosti lupičov. A základná idea - súdržnosť rodiny.
Celkom fajn ale zbytočne dlhá knižka.

princesse
20.09.2020 5 z 5

Moje první zkušenost s autory a skvěle jsem si početla. Určitě si příležitostně ráda přečtu i pokračování.

Anténa1991
03.09.2020 2 z 5

Ach jo. S touto knihou jsem sváděla velký boj. Několik týdnů jsem se nutila k tomu ji konečně dočíst. Ale dnes jsem to nakonec vzdala a knihu opravdu odložila. Škoda. Ona by i byla zajímavá, ale na tak brutálně zdlouhavě napsanou knihu jsem ještě nenarazila. Pasáže TEHDY bavily hodně, pasáže NYNÍ byly nudící k smrti. Je to tím, že se na psaní knihy podíleli dva autoři? Nevím, každopádně třeba se ke knize někdy vrátím. Snad. Někdy.

JSmerda
09.06.2020 odpad!

Bohužel je to jedna z mála knih, které jsem nedočetl. Nekonečné psychologické prokreslování osob a snaha po pochopení jejich motivů bylo tak otravné, že jsem knihu odložil. Přitom samotný příběh byl velmi zajímavý a rozhodně se z něho dalo vytěžit mnohem víc.

marimari
20.09.2019 4 z 5

Jako dokument, propracování příběhu, psychologie postav, prostředí, vztahy ovlivňující charakter výborné, ale čtivost pro mne nic moc. Četla jsem dlouho a pomalu. Nemám ráda příběhy s domácím násilím, zvlášť za přítomnosti dětí.

Dada077
01.08.2019 5 z 5

traja synovia juhoslovanského prisťahovalca vykrádajú banky a riešia svoje traumy z detstva, a otec len zhrieva tú kadarku s cukrom na sporáku :)
nie je to trhák, ale nedočítanú knihu aj tak nie je možné nechať, neprestávala som byť zvedavá, čo bude ďalej a ďalej

el-zbych
18.05.2019 3 z 5

Kniha byla dobra, ale napatrila mezi ty, od kterých se nedá odlepit

Dajine
02.05.2019 5 z 5

Knihu jsem pořád tak nějak odkládala, pak se k ní zase vracela a vůbec nevím proč. Byla skvělá.

Ondra_P
24.04.2019 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se do knihy začetl, ale jakmile se tak stalo, tak mě příběh docela pohltil. Perfektně popsané způsoby přepadení, střídání pohledu gangu a detektiva, střídání minulosti s přítomností.. za mě hodně dobrá detektivka založena na skutečných událostech.

kahoma
23.04.2019

Velmi doporučuji! Nezapomenutelná kniha! O třech bratrech a jejich vazbě, o rodinných poměrech. V originále se jmenuje Medvědí tanec - otec totiž vedl syny k obraně, k nedání se, k protiútokům... Kniha má pokračování s názvem v originále Bratr, za něhož i zemřu (můj volný překlad - četla jsem to ve švédštině, což je originál knihy). Kniha mě úplně vzala, moc jsem její obsah prožívala. Je to k neuvěření, jak ti bratři spolupracovali, ještě přesněji jak ten nejstarší vše logisticky připravil... Naprosto úchvatná kniha! Obdiv autorům!!!

SilvieSisinka
16.03.2019 3 z 5

Moc zdlouhavá kniha. Klidně o 200 stran méně. Zajímavá rodinka.

Marta08
25.01.2019

Mám přečtených 100 stránek a nějak se do toho nemůžu začíst. Na knihu jsem hodně těšila, ale zatím jsem jí na chuť nepřišla. Je to zajímavě napsané, ale čtivost to pro mě zatím postrádá..jsem zvyklá na styl psaní Nesba, Keplera nebo Adlera Olsena, ale tohle je hodně novinářské..u výše zmíněných mě knihy dokázaly vtáhnout do děje od prvních stránek, což se tady zatím nestalo. Nejsem si jistá, zda knihu dočtu...

Anita8
22.01.2019 5 z 5

Mám rada témy ako military , psychológia, detstvo, súrodenecká spolupatričnosť, divná rodičovská výchova , inšpirácie skutočnými udalosťami... Skvelo napísané, napínavé, chladnokrvné, premyslené. Stefan Thunberg ako spoluautor, je štvrtý brat , ktorý sa na reálnych lúpežiach nezúčastňoval. Aj vydarené pokračovanie Černá vlákna , sú moje TOP v rámci military.

jockel
16.11.2018 4 z 5

Trošku místy zdlouhavé, ale zajímavá rodina.

fruitbueno
02.11.2018 3 z 5

Kniha by zasloužila zkrátit. Zápletka zajímavá, střet dvou světů (hodný vs. zlý) z podobných poměrů byl zachycen dokonale, ale děj brzdí řada odboček a zbytečné "vaty".

MartyManCZ
29.10.2018 5 z 5

Top strop knih které jsem letos přečetl :) neuvěřitelný příběh. Na jednu stranu drsný, na druhou vtipný a těžko uvěřitelný. Pecka, doporučuju všema deseti, takhle skvostně vystavěný příběh už jsem dlouho nečetl.

Shindo
12.03.2018 4 z 5

Traja bratia držiaci spolu, ktorých poznamenalo detstvo s otcom alkoholikom, ich kamarát z detstva a komisár, ktorý sa ani po rokoch nedokáže vyrovnať s minulým vzťahom. K tomu lúpež, akú ešte švédsky národ nevidel a príbeh vygradovaný do nie veľmi šťastne zvoleného konca.

Kniha sa čítala ľahko, hoci sa dej miestami ťahal ako sopel na rukáve. Páčilo sa mi prelínanie častí "tehdy" a "nyní", bolo vidno ako minulosť ovplyvnila konanie postáv.