Kéž bys byl tady

Kéž bys byl tady https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258146/mid_kez-bys-byl-tady-RzY-258146.jpg 4 29 11

Paní Murphyová série

1. díl >

Malá města jsou všude stejná, každý každého zná, lidé si vidí navzájem do talíře, ale stejně se v každé rodině najde pečlivě skrývané tajemství. V Crozetu ve Virginii to není jiné. Jenže tady někdo začal vraždit a pošťačka Mary Minor Haristeenová zvaná Harry nebude mít klid, dokud nezjistí, kdo z těch milých a spořádaných sousedů mohl páchat něco tak hrozného. Zdatnými pomocnicemi jí budou fenka Tuckerová a hlavně kočka Paní Murphyová. A možná také zlozvyk číst cizí poštu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

Wish You Were Here , 1991


více info...

Přidat komentář

zelena_zabicka
23.08.2022 2 z 5

Tak půlku knihy jsem zvažovala, že ji odložím: plytký děj, neschopnost orientace se mezi postavami, jejich celkova nesympatočnost... Pak se to sice rozjelo, ale do detektivky, kde s napětím hltáte každou větu, to má hodně daleko. Závěrečné rozuzlení je předvídatelné a strašně málo propracované-prostě si to těžko pořádně vychutnáte. Taková oddechovka. Zvířecí hrdinové do jinak celkem povrchního děje vnášejí alespoň vtip.

Parwana
26.07.2019 5 z 5

Ze začátku jsem se do knížky nemohla začíst (a trochu mě rušily kurzívou psané rozhovory mazlíčků hlavní hrdinky), ale nakonec jsem byla nadšená. Knížka se čte hrozně rychle; já jsem si ji vzala s sebou na dovolenou a nemohla jsem si ji vynachválit. Podobně milých detektivek, kde vyšetřují i zvířata, nejspíš moc není, a tahle mě příjemně osvěžila ;)


Libušš
08.02.2019 2 z 5

Takový průměr.
Zápletka vcelku lehce odhadnutelná, stejně tak jako pachatel.
Občas zdlouhavé, zbytečné popisování.
Neustálé obměna jmen a přezdívek, takže z počátku krapet těžší si vzpomenou, kdo je kdo (na začátku knihy nám autorka představuje všechny postavy, takže není problém dohledat). Více než to mi vadil popis věcí, které na sobě kdo nosil - k čemu mi je vědět jméno toho kdo udělal někomu pásek do kalhot?
Nicméně, pokud si chcete přečíst velice oddechovou detektivku, proč ne.

soukroma
14.11.2018 2 z 5

Těšila jsem se na další "kočičí" sérii detektivek, ale nepochodila jsem. Knihu jsem několikrát odložila, a ani teď se mi ji nepodařilo dočíst pro množství jmen, plků a nesympatičnost hlavní hrdinky Harry, jejích "dětí" (jak je nazývá) - mluvící fenku a kočku - a většiny ostatních zúčastněných. Poštmistrová pořád s někým klábosí a moc práci nedá - krom čtení cizí korespondence, že je to až podezřelé (z našeho pohledu na americké prostředí). Ne, tudy cesta pro mne nevede.

kadgam
14.09.2016

Zaujímavá detektívka z malomesta. Priznám sa, že som sa ťažšie orientovala v spleti mien a dej mi unikal kvôli dlhším dialógom zvieratiek. Inak zaujímavý nápad na ozvláštnenie - posielanie parte pred vraždou.

Izu
19.07.2016 4 z 5

Moc prijemne se tato detektivka cetla.Panoptikum obyvatel malomesta, kteri vam prilnou k srdci/nekteri vic a jini mene/a mluvici zvirata tvori fajn celek.Original vysel uz v roce 91 a mezitim autorka napsala asi 24 pokracovani.Je k nevire, ze prvni dil vysel nedavno.

Aneleh
13.07.2016 5 z 5

Nádherná kočičí detektivka, která mi trochu připomíná kočičí krimi od L.J.Braun. Vůbec jsem nevěděla, že tato spisovatelka napsala už 24 případů paní Murphyové. Škoda, že přeložena byla zatím jen jedna, ale ráda si počkám od Michaely Klevisové na další. Dialogy mezi zvířátky jsou úžasné a kdo má doma kočku nebo psa, nejlépe pochopí, jak moc bychom si přáli rozumět jejich řeči.

martina.bella
25.05.2016 5 z 5

Pro mě nesmírně milé překvapení. Knížku jsem si koupila víceméně náhodou poté, co jsem tip na ni objevila někde na internetu. Je skvělá! Kromě vyšetřování je tam hodně důležitý propletenec vztahů, což nemusí každého bavit, ale mne právě ano. Svérázné postavy ze zapadlého amerického městečka mě chytily tak moc, že mě docela mrzelo, když knížka skončila. A odlehčení žánru v podobě vtipně vyšetřujících zvířátek? Super! Detektivka je přece pohádka, tak proč ne?

Ignis
25.04.2016 2 z 5

Taková jednohubka, docela zábavná, ale zase ne nějak moc. Otravovalo mě tam právě to filozofování zvířátek (ale samotná konverzace mezi nimi byla fajn), bez toho bych dala o hvězdičku víc.

z1631984
20.02.2016 4 z 5

Od tohohle příběhu jsem nečekala vůbec nic a nakonec mě moc bavil. Napínavé pasáže a filozofování zvířátek opravdu pobaví.

mikika
08.09.2015 4 z 5

milá a úsměvná detektivka, kde figurují mluvící zvířátka (v klidu, mluví si jen mezi sebou a lidi jim nerozumějí..) Vhodné pro kočkofily a pejskaře!

Štítky knihy

detektivní a krimi romány krimi Virginie (USA)

Autorovy další knížky

Rita Mae Brown
americká, 1944
2015  71%Kéž bys byl tady
2016  74%Vraždy na pokračování