Kde je můj hrdina?

Kde je můj hrdina? https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47233/bmid_kde-je-muj-hrdina-143-47233.jpg 4 207 24

Série - Hazardní hráči - p.č. 2.5 Už se vám někdy stalo, že jste se při čtení své oblíbené romantické autorky zamilovala do úplně jiného muže než hlavní hrdinka? A už vás někdy napadlo, že byste se o něm chtěla dozvědět víc? V tom případě je tato povídková kniha určena právě pro vás! Možná je tím vaším vyvoleným doktor Jake Linley, který se poprvé objevil v románu Lisy Kleypas Záhadná kráska. V povídce Navzdory pravděpodobnosti Jake už léta tajně miluje Lydii Cravenovou, která se ovšem z důvodů čistě racionálních zasnoubila s jiným. Ani zásnubní prsten jí ovšem nezabrání, aby k sympatickému lékaři nezačala pozvolna cítit víc než sympatie… Druhým hrdinou, jehož osud zůstával dlouho obestřen tajemstvím je Simon z Ravenswoodu, kterého známe z Pána touhy Kinley MacGregor. V povídce s názvem Letní rytíř Simon napsal půvabné lady Kenně spoustu dopisů, ale podepisoval je jiným jménem. Jak má teď zbožňovanou Kennu přesvědčit, že autorem milostných psaní je právě on? A konečně zde máme Neda Blydona, jehož literární stvořitelkou je Julia Quinn. V povídce nazvané Příběh dvou sester se Ned rozhodl oženit nikoli z lásky, kterou považuje za poněkud nepraktickou záležitost, nýbrž pro věno. Pak ovšem potká sestru své bohaté vyvolené, která mu učaruje, a tak mají všichni tři účastníci milostného dramatu vskutku co řešit…... celý text

Literatura světová Povídky Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Where′s my hero? , 2003


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
30.07.2023 3 z 5

Četla jsem to bez hlubší znalosti předchozích dějů. Příběhy jsou velmi krátké, takže vývoj je překotný, touha horoucí a láska až za hrob.
V tom prvním jsem moc nepobrala doktorovu zatvrzelost ohledně majetku. Mohli ho klidně mít a nechat vydělávat - měli by na věno pro své budoucí potomstvo, nebo rezervu pro zlé časy. Lásku si sice koupíš jen podobě štěněte, ale tohle ta praktická žena ve mě vnímá jako mrhání potenciálem.
V Letním rytíři mě naštval Stryder - chápu, že nechtěl záměrně prohrát, ale odstoupit z turnaje ve prospěch přítele, ba bratra, který mu mnohokrát zachránil kůži, by snad nebyla taková oběť!!!
Dvě sestry byly taková Quinnovská klasika :). Nejvíc pobavil závěr.

miruska1
27.04.2021 4 z 5

Lisa Kleypas-pěkný, čtivý příběh,len tak nějak rychlý..... Kinley MacGregor- taky pěkný a čtivý, ale radím ho na 3 místo. Julia Quinn- tak ako i predošle příběhy, pěkný, čtivý a není mu co vytknout...
Takže celkově vzato, kniha sa mi líbila, určitě stojí za přečtení...


Kačka227
05.04.2021 5 z 5

Zatím jsem přečetla jenom druhý příběh o rytíři Simonovi. Chyběl mi k přečtení celé série a zároveň jsem se na něj těšila. Byla jsem zvědavá, jak se povede na poli lásky tomu, kdo byl v předchozích příbězích sám často Amorovým pomocníkem. Simon byl má oblíbená postava. Jeho příběh, přestože byl krátký, byl úžasný a pro mne velmi intenzivní. Zhltla jsem to za odpoledne. Tleskám ❤❤❤

lucie.dc
26.11.2020 4 z 5

Musim rict, ze skoda kratkych povidek, zkratka je pro me asi lepsi cela kniha. Kleypas nezklamala, ale povidka by si zaslouzila urcite vlastni knihu, dojem to byl neuspokojeny, jak se rika: "Dobré bolo, málo bolo." MacGregor byla za me nejslabsi, nevim jak to dela, ale i v tak kratke povidce se dokazala opakovat, coz uz vnimam jako jeji podpis, ktery me neskutecne drazdi, Quinn je pro me novinka, mam neco od ni v eknihach, ale jeste jsem se neodhodlala si ji precist a musim rict, ze ta jeji povidka me uchvatila, zasmala jsem se a bylo to proste CUTE, i kdyz byla kratka, naprosto uspokojila muj odechovy cas, ze jsem si ho protahla, takze jsem dneska nic jineho nestihla! :D

janqa410
05.10.2020 4 z 5

(SPOILER) První povídka od Lisy Kleypas-nemam jí co vytknout, Lisu miluju a její tvorbu také a to bezvýhradně, takže jsem v tomto případě zcela zaujatá. Doktora Kinley si pamatuji že Záhadné krásky a tak jsem ráda, že si nakonec taky našel tu svou lásku a to v nikom jiném než v dceři Sáry a Dereka Cravenových. Líbil se mi spád povídky, nepostrádá vtip ani romantiku. Jen škoda že je to jen povídka, tento pár by si dle mě zasloužil vlastní knihu.

Druhá povídka o druhořadém rytíři Simonovi, o chudém nevlastním bratrovi excelentního bojovníka Strydera. A o Kenně, urozené dědičce a příbuzné samotného skotského krále. Příběh byl velice příjemný, ikdyž mě opravdu zaujal až v druhé polovině, to když na scénu nastoupila i Kenna. Simon s ní tvořil skvělý pár, ale ani na chvíli jsem nevěřila, že by to měli tak jednoduché, jak se na první pohled zdálo. Souboj mezi Stryderem, který sice nestál o ženu, která milovala jeho přítele, ale šlo mu o jeho neporazitelnost a Simonem, který by pro tutéž ženu bez váhání zemřel, byl velmi napínavý a až do konce jsem věřila, že Simon přežije. Naštěstí to dobře dopadlo, a rozhodnutí krále Malcolma mě překvapilo. Dobře udělal.

Třetí povídka o překrásném Modroočkovi Nedovi a sestrách Lydii a Charlottě. V té době nebyla svatba z rozumu a kvůli majetku asi nic neobvyklého, přesto mě potěšilo, když Ned v lese potkal pochroumanou Charlottu. Hned jsem věděla, že TO JE ONA! Útěk Lydie v předvečer svatby jsem vnímala jako pěknou podpásovku a Ned mě pobavil, když jí vlastně vyhodil z jejího domu, no přece už tehdy věděl, že chce Charlottu a Lydie mu dala příležitost, se z takové prekérní situace dostat se ctí a ještě ve výhodě. Trochu jsem čekala, že se Lydie vrátí domů jako zprákaný pes s tím, že básník selhal a vykašlal se na ni, ale nakonec se všichni měli rádi a Ned se zachoval jako správňák.

Kniha je příjemná, povídky jsou čtivé, ikdyž styl autorek se dle mě dost liší, líbí se mi všechny. Ale favoritkou je a zůstává milovaná LK.

sappan
24.06.2020 5 z 5

Knížka se mi líbila, takže dávám plný počet hvězdiček. Ale...
Navzdory pravděpodobnosti od Lisy Kleypas - tahle povídka se mi zdála z těch tří nejslabší, paní Kleypas to umí líp.
Letní rytíř od Kinley MacGregor - tahle povídka se mi moc líbila, ale souhlasím s těmi, kteří si myslí, že Simon z Ravenswoodu by si zasloužil samostatnou knížku.
Příběh dvou sester od Julie Quinn - moc pěkná povídka, milá a vtipná, Nedova reakce na útěk Lydie neměla chybu. :-)

MonaLisa42
27.05.2020 4 z 5

Všechny 3 příběhy jsou velice čtivé a zajímavé.
V prvním příběhu mě zaujala postava Dereka, o kterém si chci přečíst více. Bohužel celá povídka byla dost krátká a Lydii jsem si neoblíbila. Epilog byl dokonalý.
Druhá povídka byla zábavná a napínavá. Simona mám ráda už ze série Bratrstvo meče a velice jsem se na jeho příběh těšila a dostatečně jsem si ho užila. Je to první kniha, ve které jsem se dozvěděla o Bratrstvu a o Simonovu nejlepším příteli Stryderovi.
Třetí povídka se mi také moc líbila. Při čtení jsem se pobavila a odreagovala, ale příběh ve mě nezanechal hluboké emoce.
Na knihu jsem narazila díky příběhu o Simonovi. Pokládám za dobrý nápad, napsání několika povídek od různých autorů do jedné knihy. Narazila jsem tak na další spisovatelky, od kterých bych si ráda přečetla i další romány. Děkuji!!!

luci2
02.02.2020 5 z 5

První příběh byl milý. Takové ohlédnutí do života Dereka a Sary, které jsem si oblíbila, přičemž hlavní hrdinkou je jejich dcera Lýdie a doktor Jake Linley, se kterým se setkáte v serii Bow Street. Líbilo se mi jejich setkání ve vinnem sklípku. Mám jen jednu výhradu a to tu, ze příběh velmi rychle skončil, neboť jsem ho přečetla jedním dechem.

Druhy příběh mě neskutečně bavil a drásal najednou. Nemohla jsem se od nej odtrhnout a pocity se ve mě vířili jako hurikán. Je to příběh, který stojí zato si přečíst!

Treti příběh je velmi vtipný a chytře napsaný. Neda a Charlott jsem si oblíbila a v průběhu jsem se velmi dobře bavila. Až jsem se dostala k poslední stránce ;-).

Celá kniha se mi velmi líbila a přečetla jsem ji za jedno odpoledne. Pokud bych měla zhodnotit tuto knihu, napadají mě slova, jako milé, strhující, humorné a jedním slovem úchvatné. Proto ji všem vřele doporučuji.

Hřibče
04.01.2020 4 z 5

Po knize jsem sáhla především kvůli mojí oblíbené spisovatelce Julii Quinn a musím upřímně říct, že její povídka mě vůbec nezklamala a náramně jsem si ji užila (vynikající slovní přestřelky hlavních hrdinů, sympatické hlavní postavy, povídce nechyběl vtip a humor). Zbylé dvě povídky od obou autorek jsem brala tak, že si je přečtu a uvidím, jak se mi bude jejich styl líbit a podle toho se rozhodnu, zda jim dám ještě někdy v budoucnu šanci.
Na rovinu musím říct, že první povídka od Lisy Kleypas mě spíše zklamala a přetrpěla jsem ji. Chápu, že se jedná o povídku, ale na můj vkus to bylo všechno příliš jednoduché a málo promyšlené. Na to, že se hlavní hrdinka zabývala matematikou a byla neustále zdůrazňována její inteligence a racionalita, mi přišlo, že byla celkem dost jednoduchá a až příliš snadno skočila Jakeovi do náruče. Ne, že by mi sex a jeho popis v romantických knihách vadil, ale u této povídky mi přišlo, že zabíral zbytečně moc místa, například na úkor dialogů. Celkový dojem tedy nic moc.
To Kinley MacGregor a její povídka mě naopak velmi příjemně překvapila. Sexu v ní bylo habaděj a hlavní hrdinové se na sebe vrhli také celkem rychle, ovšem celý příběh byl velice příjemně romantický a líbil se mi námět platonické lásky v utajení a její postupné odhalení. Zároveň bylo příjemné, že jsem příliš netušila, jak to celé dopadne. Respektive - bylo nad slunce jasné, že hlavní hrdinové budou spolu (je to taky romantika, tak jak jinak by to mohlo dopadnout, že? :) ), ale spíš mě zajímalo, jak se to celé vyvrbí a konec celkem příjemně překvapil. Takže s tvorbou Kinley jsem spokojená a ráda od ní něco dalšího zkusím.

petraj30
15.08.2019 4 z 5

Tuhle knihu jsem četla pouze kvůli Simonovi a nebyla jsem zklamaná, ale (jak už tu bylo řečeno) zasloužil by si celou knihu, jako všichni ostatní. Ostatní příběhy taky nebyly špatné

keiko33
05.07.2019 5 z 5

Hodnotim 5*, ale len poviedku o Simonovi,len tu som citala, kedze som citala seriu od Sherrilyn. Ako vsetky knihy od autorky, aj tato je super, aj ked si Simon zasluzil vlastnu knihu, kde by sa viac rozobrala jeho minulost.

GinaKicaid
07.05.2019 4 z 5

5* prostřední povídce a Simonovi. Zasloužil si celou knihu pro sebe... Je jednou z mých nejoblíbenějších postav série. (Zbývající dva příběhy nehodnotím, bohužel by byly oba tak po dvou*…)

avalonek
27.02.2019 5 z 5

Tohle bylo dokonalé..První příběh byl samozřejmě nejlepší,protože byl od Lisy a byl tam můj oblíbený hrdina Derek,zase krásné vzpomínání,druhý příběh už byl trošičku ,ale opravdu jen trošičku horší a třetí mě přivedl k tomu,že si od spisovatelky musím něco přečíst. Jsem naprosto spokojená

vcielka
17.06.2018 5 z 5

Druhykrat citane ale tentoraz uz len Kleypasova. Krasna poviedka. Co si ale pamatam spred tristvrte roka aj ostatne boli dobre.

Enny4
15.03.2018 5 z 5

Všechny tři autorky mám velmi ráda a všechny tři příběhy se mi líbily. Škoda že každý příběh nevyšel v samostatné knize :)

marcus0379
03.12.2017

" Už před lety pochopila, že když se muž k něčemu upne, nic to
nedokáže změnit. "
Docela bláboly.

DUNIKO
03.08.2017 4 z 5

Podle mého názoru povídka Navzdory pravděpodobností docela ušla,povídka Příběh dvou sester to byla ztráta času při psaní i čtení zato Letní rytíř to bylo úžasný jako od Kinley MacGregor všechno co jsem kdy četla myslím ale že by si Simon zasloužil svou knížku stejně jako Sin,Draven,Stryder a ostatní členové Bratrstva meče.

PerlaZP
15.07.2017 3 z 5

Mám ráda všechny tři autorky a určitě jde o krásné povídky, ale ten děj byl na mě, prostě příliš rychlý. Osobně dávám přednost daleko delším příběhům...
Každý hrdina z každé povídky by si určitě zasloužil celou knihu...
Nejraději mám příběh od J. Quinn, protože je nejlépe napsaný...
Knížce dávám tři hvězdičky...

Edice
17.05.2017 5 z 5

Na první přečtení mě zajímala jen povídky o Simonovi, jsem ráda, že taky našel svoje štěstí a mohla jsem si jednou přečíst něco přímo o něm, je to má oblíbená postava. :) Kvalita povídky nezklamala.

havrmoni
02.08.2016 5 z 5

Mám ráda všechny tři autorky. MacGregor její knihy o středověku miluju a povídka od ní zapadá do série Bratrstva i MacAllisterovi . Ke knihám Kleypas mám stejně vřelý vztah jen jsou v jiném století a povídka od ní je o dceři jednoho páru ze série Gamblers.Poslední povídka taky super.

Štítky knihy

romance historické romance

Část díla

Autoři knihy

Kinley MacGregor (p)
americká, 1965
Lisa Kleypas
americká, 1964
Julia Quinn
americká, 1970

Kniha Kde je můj hrdina? je v

Právě čtených4x
Přečtených337x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených16x
Knihotéce168x
Chystám se číst37x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x