Jeden ze sta

Jeden ze sta https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84423/jeden-ze-sta-84423.jpg 4 45 11

Carson Ryder série

1. díl

Rafinovaný vrah útočí Bizarní a záhadné vzkazy nalezené na dvojici mrtvol v alabamském městě Mobile jsou podnětem k horečnatému pátrání, jímž jsou pověřeni mladý detektiv Carson Ryder a zkušený policista Harry Nautilus. S přibývajícím počtem mrtvol se Ryder noří do úděsné minulosti vlastní rodiny a hledá radu u svého psychopatického bratra, který byl usvědčen z podobných odporných zločinů. Ryder je brzy konfrontován nejen s vlastními zasunutými obavami a děsivými sny, ale také s vědomím, že další vrahovou obětí má být někdo, koho zná. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The One Hundredth Man , 2009


více info...

Přidat komentář

Ava365
12.12.2019 4 z 5

Celkem slušná kniha. Sympatický detektiv Carson Ryder, tak trochu chandlerovský způsob vyprávění, bizarní vraždy a trochu moc akční závěr.

rodak
17.04.2019 4 z 5

Také jsem neočekával nějakou knižní bombu,ale překvapení a spokojenost se ruku v ruce dostavila.Hlavní plus je v sympatickém vypravěči.Kde jsou další české překlady autorových knih?


ThomasRuhe
22.10.2016 4 z 5

I když jsem si tuhle knihu přečetl spíše náhodou, tak zklamaný nejsem. Příběh pěkně odsýpá, pátrání po sériovém vrahovi je zajímavé od začátku do konce. Detektivní parťáci Ryder a Nautilus jsou sympaťáci, a jejich rozhovory jsou vtipné a plné ironického humoru. Kromě případu, řeší i budoucnost své jednotky, která se u jejich nadřízených netěší velké oblibě. I závěr ujde, nechybí trocha překvapení a dramatický konec. Pokud Kerley napíše další knihu s tímhle párem detektivů, tak si jí určitě přečtu.

trudoš
22.03.2016 5 z 5

Mně stačí opravdu málo. V případě románu Jeden ze sta to byla krátká charakteristika hrdiny, jež ve zkratce vyjadřuje, že zatímco většina bude pátrat pod světlem, on patří mezi těch pár, kteří se odváží překročit vymezený prostor a budou hledat ve tmě. Moje slabost pro postavy jdoucí proti proudu zaplesala nadšením. A zklamána nebyla ani v nejmenším.
Solidně propracovanou zápletku, v níž nepochopitelné a brutální zločiny pomalu, ale jistě získávají na zvrácené logice, zatraktivňuje sympatická ich forma, prošpikovaná množstvím zábavných dialogů. Pravdou je, že opakované zacházení do slepých uliček je drobet frustrující, vyvažuje to však zběsilé tempo vyprávění popohánějící události vpřed. Jack Kerley navíc vše ozvláštňuje temnou figurou sociopatického bratra, který hrdinovi sem tam poradí s vyšetřováním, oplátkou za trochu toho psychického i fyzického týrání. Tenhle poťouchlý cvok si mě získal stejně rychle jako kdysi Hannibal Lecter, jen s tím rozdílem, že tohle žádný gentleman není.

minirock
27.10.2015 4 z 5

Jsem docela spokojený, dokonce jsem uvažoval o nejvyšším hodnocení ale ten konec to trochu zabil, protože se mi zdálo že jsem už něco podobného četl. A to jak si hlavní hrdina pohlídá nůž aby se mu neztratil při plavání v řece v závěru knihy mě fakt dostalo. Ale jinak slušná detektivka.

čef
08.06.2015 5 z 5

Rafinovaní vrazi zanechávající různé vzkazy - to je dost ohraná muzika pokud ovšem k tomu nepřidáte hodně nových motivů, zajímavých charakterů a myšlenek. Přesně toto se naštěstí autorovi, myslím, dost povedlo - kniha je pro čtenáře detektivek zajímavá od začátku do konce. Detektiv pátrající hlava nehlava ve spolupráci s úchylným bratrem, alkoholická patoložka, duhový a jinak postižený a dostižený nadřízený v gradujícím příběhu - to jsou motivy, které jistě dokáží upoutat i ty největší zmlsance.

Penguin07
18.11.2014 4 z 5

Některé části knihy se četly špatně,nebavilo mě vyprávění řezníka. Ale příběh Carsona, Harryho a Avy vše zachránil,takže knihu hodnotím docela pozitivně.

Nunynka
28.06.2014 4 z 5

Na tuto knihu jsem narazila úplně náhodou - ve výprodeji za 50 kč. Tak jsem si říkala proč ji nezkusit. Pak jsem si tady přečetla komentáře a měla jsem z toho docela strach. Ale musím říct,že se mi kniha svým způsobem líbila. Mělo to děj i spád.

emsomsakova
27.11.2013 5 z 5

Kniha se trochu hůř četla ale kromě toho jí nemůžu nic vytknout. Líbila se mi ! :)

lucifrid
17.06.2013 3 z 5

Není to špatná kniha, ale četla se trochu hůře. Asi ten styl psaní... A to jsem zvyklá na všelico.

unavenyJoe
03.05.2012 3 z 5

Docela slušná detektivka,která ale bohužel nepřináší nic moc nového.A tak tím nejzajímavějším zůstává přemýšlivý detektiv Carson Ryder a trochu nechutné finále.Nicméně jde o Kerleyho prvotinu a až se u nás oběví další jeho kniha tak si ji moc rád přečtu,ale doufám,že bude alespoň o kousek lepší.

Štítky knihy

vraždy

Autorovy knížky

Jack Kerley
americká, 1951
2011  74%Jeden ze sta

Kniha Jeden ze sta je v

Právě čtených1x
Přečtených66x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce29x
Chystám se číst13x