Jako pravá dáma

Jako pravá dáma https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336803/bmid_jako-prava-dama-RzD-336803.jpg 4 52 10

Haverston Family série

1. díl >

Winnefred Blytheová žije od třinácti let v chudobě se svou guvernantkou a přítelkyní Lilly Ilestoneovou ve skotské usedlosti Murdoch House. Při roční apanáži pouhých pěti liber ročně musejí usilovně pracovat, aby se vůbec uživily. Dívku poslal tak daleko od Londýna její poručník markýz z Engsly a jeho necitelná manželka. Po markýzově smrti by se měl o Winnefred postarat jeho syn Lucien, ale ten tuto povinnost přenese na svého bratra Gideona.Gideon, bývalý kapitán válečné lodi, se vrátil z války poznamenaný hrůznými zkušenostmi a stále se nemůže smířit se ztrátou mnoha členů své posádky. Po příjezdu domů zjišťuje, že markýza z Engsly – jeho a Lucienova nevlastní matka – podvodně zadržovala peníze, které ve skutečnosti patřily mladé Winnefred. A protože tuto nespravedlnost velmi těžce nese, rozhodne se všechny minulé křivdy napravit....... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Nearly a Lady , 2011


více info...

Přidat komentář

Verulesa
10.02.2022 5 z 5

Podle mě určitě lepší než knihy z druhé série od autorky. Hlavní postavy vtipný a sympatický, strašně lehce se příběh četl.

MakiMel
03.01.2022 3 z 5

Pro čtenáře romancí je to pohodový běžný příběh zasazený do historie. Četla jsem to jako jednohubku a splnilo to vše, co si od tohoto žánru žádám. Ale na 5 hvězdiček to není, ty si schovávám pro jiné kvality.


Zomy
06.02.2021 5 z 5

Tak já se tady zamilovala.
Zamilovala jsem se především do autorky, že dokáže napsat tak prostý, klidný a nekomplikovaný příběh bez sexuálních scén na každé druhé stránce.
Taky jsem se zamilovala do hlavních hrdinů. Winnefred a Gideon jsou oba naprosto přímí, neintrikují, neobchází problémy. Freddie je čistá, rovná duše, kterou nelze nemilovat. Gideon je v roli ochránce a mentora se zraněnou duší zkrátka dokonalý. Jejich vtipné dialogy, od kterých létaly jiskry, byly příčinou, že jsem se culila většinu knihy.
Trochu nadnesené je tedy tvrzení, že se na pozadí jejich příběhu odehrává ještě vztah Rose a Luciena, to byla přímá linka bez zádrhelu.
Tahle knížka, nejlíp ji asi vystihují slova konverzační romantika, mě naprosto zahřála u srdce, pohladila, pobavila a dojímala. Jsem ohromně zvědavá, jestli na mě bude působit stejným dojmem, až se k ní jednou vrátím.

pip11
24.11.2020 5 z 5

Moc pěkný začátek série Haverston Family. Inteligentní hrdinka Winnefred spolu s přítelkyní a vychovatelkou Lilly společně po mnoho let strádaly v chudobě, až do nečekaného okamžiku…Winnefred má jedinou slabou stránku, a tou je její žaludek (chudinka), ale jinak je za všech okolností bystrá a vtipná. Bylo to moc hezké a zábavné čtení.

Ála1968
03.07.2020 2 z 5

Hodně zdlouhavé,takové utahané.Někdy jsem i stránku přeskočila.Začátek mě chytil,ale potom už se příběh táhl.

rampapa
21.06.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila i když byla hodně zdlouhavá. Knížku velmi doporučuji. Už se těším až si přečtu další díl.

luci33
24.07.2019 4 z 5

Velké plus za upřímné a pravdomluvné hrdiny. Bylo to velmi osvěžující vzhledem k tomu, že většina zápletek v románech je založena na nedorozuměních a nepravdivých domněnkách, případně na tom, že někdo neřekl, co říci měl, nebo lhal. Tyhle přímočaré postavy se mi mooc zamlouvaly.

malazluta
01.03.2018 3 z 5

Kníha, která neurazí, ale ani nijak zvlášť nepotěší. Od knížek tohoto žánru očekávám především sympatické hrdiny, jejich vzájemnou chemii a zábavné dialogy. U této knihy mi chybělo od každého trochu.

LibraryGirl
16.07.2017 4 z 5

Mně se kniha líbila, i když to není úplně top ve svém žánru. Má klidný a pomalý děj, místy hodně rozvláčný. Ale i tak pěkné, byla jsem spokojená. Další knihu autorky ráda zkusím.

biki
25.04.2017 3 z 5

Docela dobrý nápad autorky, ale zpracování pokulhává - děj se zbytečně natahuje a místy nudí, občas jsem stránky jen přelétla pohledem, abych se pohnula dál. Oba hlavní hrdinové se mi docela líbili, s Lilly už to bylo trošku horší. Teprve když se dostala do svého starého prostředí v Londýně, má sympatie k ní poněkud stouply. Dám autorce ještě šanci v dalším dílu (pokud vyjde), abych zjistila, jak se Lillyiny další osudy budou vyvíjet.
Ještě poznámka - knihu hodnotím spíše jako slabší průměr v tomto žánru, ale zcela promyšleně přidávám * - naprosto upřímně jsem totiž soucítila s Winnefred, co se týče její kinetózy. Žít v té době bez Kinedrylu, to by byla moje smrt.