Poslední Dračí oko

Poslední Dračí oko https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84760/bmid_posledni-draci-oko-e05-84760.jpg 4 315 44

Eon(a) série

< 2. díl

Další pohnuté osudy statečné dívky Eony, adeptky dračí magie v zemi zasažené válkou. Po odhalení svého tajemství, které se trestá jedině smrtí, se ocitá na útěku před armádou uzurpátora Sethona, který se zmocnil násilím trůnu a za každou cenu hodlá uskutečnit svoje temné záměry. Má-li v zemi opět zavládnout mír, musí Eona najít právoplatného císaře Kyga a magický černý foliant, aby mu pomohla získat zpátky trůn. Jako dračí oko se však sama stává hrozbou pro svůj lid, neboť nikdo neví, že nemá pod kontrolou svoji sílu. Zoufalá Eona je nakonec nucena uzavřít smlouvu s dávným nepřítelem, který může všechny vyhubit. Napínavý a poučný závěr epického příběhu o tajemné magii, šermu a lásce uchvátí mladé i dospělé čtenáře svou syrovostí, náhlými dějovými zvraty, bohatou symbolikou a nádherným orientálním prostředím.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Last Dragoneye , 2011


více info...

Přidat komentář

simca9342
29.08.2023 5 z 5

Hodnocení série: Příběh, legenda o odvážné holce v převleku za kluka. Není to vyprávění o přeměně pohlaví na celý život, ale o snaze a hlavně touze stát se tím vysněným. V Eonině případě je to válečník, ale nejdříve si ze všeho nejvíce přeje být učedníkem dračího cechu, ve kterém se nesmí objevit ženy. Originálním způsobem řeší mezi boji , šermem a poznáváním prostředí vše, co má něco společného s tím, že je žena.

Příběh ale nekončí! Ve druhém díle se setkáváme s Eonou, tou nebojácnou, která musí projít těžkou zkoušku . Po celou dobu ale skrývá tajemstvi. Jeho odhalení je mnohem nebezpečné než se zdá...

PéťaH.
24.11.2022 3 z 5

Opět napínavé pokračování, ale první díl byl více pohodový, tento díl má na můj vkus dost krutý příběh. Kniha je však velice čtivá.


Stázka007
25.07.2022 5 z 5

Skvělé pokračování velice se mi líbilo. Velice doporučuju přečetla jsem jedním dechem.

mekkejla
06.12.2021 4 z 5

Dočetla jsem ji před pár dny a takhle s odstupem už vlastně moc nevím, co o ní napsat. Což tedy asi o něčem vypovídá... Nejvíc se mi líbilo propojení s různými mýty a legendami ze staré Číny a Japonska. Ale i když chápu, že Eona byla věkem v telecích letech, občas už na mě toho pubertálního chování a uvažování bylo až moc a navíc potom ostře kontrastovalo s až neuvěřitelnou odpovědností. Draci byli ovšem skvělí,takže celkovému hodnocení přidávají hvězdu navíc.

katkaq
17.11.2021 4 z 5

Tahle série je jedinečná. Je v ní silná symbolika a bavila mě před deseti let a i teď. Vidím v ní teď úplně jiné věci než dřív. Moc, svoboda, důvěra a spoustu dalších náročných témat, které se proplétají hlavní dějovou linkou, jsou zajímavě zpracovány a skryty za symboly. Opravdu dobré čtení. Eona, která není jen kladnou postavou- dělá chyby, zažívá touhy a někdy se jimi nechá ovládnout, mi byla blízká. Rozhodnutí mezitím udělat to, co je dobré pro ostatní nebo to, co je dobré hlavně pro nás děláme téměř každá den. Tahle kniha je podává formou příběhu, který rozkrývá jednotlivé možnosti a důsledky rozhodnutí.

Davidin
10.10.2021 5 z 5

Šachovnice připravena, figurky jsou v pohybu... Každá kapitola knihy je ukázkou nějakého zvratu a děj se oproti prvnímu dílu posouvá neskutečně svižně a působivě. Ocenil jsem, že jednotlivé linie, ačkoliv nepřináší závratnou originalitu, nepůsobí jako klišé. Nejlepší jsou opět pasáže s použitím dračí síly, ale když se na scéně objeví Sethon, krade si veškerou pozornost pro sebe. Dokonale napsaný záporák (už dlouho jsem ke konkrétnímu charakteru v knize necítil tolik odporu).

Luigi1
25.07.2020 5 z 5

Tento díl byl lepší než první a velice poučný.Doporučuji

A.K.A.R.
01.11.2019 4 z 5

Kniha má zvláštní nádech staré Číny i Japonska, což moc často nečtu, tím se pro mne kniha stává osobitější a zajímavější. Hlavní postava mě taky dost bavila, i když její opojení mladým králem se mi zdálo velmi pošetilé. Hlavní myšlenka, však byla dodržena, a tak to nechávám být na jiných. Ostatní postavy, mne jako obvykle v mnoha překvapili, ale i tak byli dost čitelné. Teď bych se chtěla podívat na konec příběhu, který mi připadal doslova nabitý informacemi, akcemi a bojovností s velkými rozhodnutími. Od knihy jsem si musela dělat přestávky, přestože jsem chtěla číst dál. Byla to muka, avšak zvládla jsem to a kniha se mi moc líbila. Ještě se musím přiznat, že po knize jsem sáhla hned po dočtení prvního dílu a kniha byla odložena na dost dlouho. Nevím, nějak mne to ze začátku nechytilo, avšak když už jsem věděla co čekat, tak to šlo. Rozhodně doporučuji oba díly. Stojí za to.

Hoshi
09.10.2019 5 z 5

Jsem spokojená, stejně jako před lety mě pokračování Eony potěšilo, rozesmálo, naštvalo, pohladilo po duši.. Kniha je stejně čtivá, než se čtenář naděje, je na konci příběhu a může si domýšlet, jak to bude dál... Za mě doporučuji

Denisa153
19.02.2019 3 z 5

Závěr byl famózní, jinak nic moc. První díl mě bavil víc.

denniys
28.12.2018 4 z 5

Rozhodně podstatně lepší kniha než první díl..jenže Eona mi vadila stále stejně, Ido se mi v kladném světle prostě přímo příčil a Kygo sám to nezachránil..hvězdu přidávám za posledních 100 stran, které byly takové, jaké měly být i všechny ostatní - dobré.. závěr se povedl a s Eonou se ráda loučím

knihomolka13
17.04.2018 5 z 5

Pokračování nezklamalo mé očekávání a celou knihu jsem zhltla jedním dechem a pak mi bylo líto, že to musí skončit. Jen bylo škoda, že Ryko musel umřít...

alenkacermi
12.04.2018 5 z 5

Krásná a napínavá kniha.Napětí a gradování děje bylo strhující.Oba díly mi doporučil syn.Proč takové knihy nebyly,když jsem byla já malá holka?A že jsem jich přečetla hodně.

pipa36
27.01.2018 2 z 5

Nemůžu říct, že by mě kniha přímo zklamala, ale nadšená jsem taky nebyla. Příběh se krásně uzavřel, vše bylo krásně popsáno, postavy také byly sympatické... Jen ti draci. Proč nemohli být "skuteční"?

Tessina
23.11.2017 5 z 5

Tenhle díl je ještě lepší než ten předešlý. Odehrává se tam velmi zajímavý milostný trojúhelník. Kniha je plná akce, napínavých situacích a romantických chvilek.
Pokaždé když si tuhle knihu čtu znovu, tak si příběh užívám jako bych ho četla poprvé.

LiLLu
25.06.2017 5 z 5

tohle ve me zustane dlouho. proste krasny pribeh, skvele napsany. moje top. kam se hrabe nejaky skleneny trun a jim podobný...

*Pájuše*
31.12.2016 5 z 5

Tohle byla úžasná série, až je mi skoro líto, že není třetí díl... Na druhou stranu, v tomto díle bylo všechno uzavřeno, otázky zodpovězeny, mé naděje naplněny, takže kvůli spisovatelskému umu autorky (které se tímto klaním) by mi další díl tenhle požitek mohl zkazit.
Co říci... první díl byl zajímavý, druhý díl byl... huh, byla to jízda. Bylo tady několik momentů, které se mi nelíbily. Ale jelikož bych vyspoilerovala celou podstatu knihy, nebudu je ani psát.
Kniha se čte rychle na to, kolik to má stran. Je svižná, dynamická, fascinující, ale také temnější, akčnější a čtenář je v neustálém napětí, jak to dopadne. Konec byl pro mě trochu sladkobolný, ale i hořkosladký. Takovéto konce mám ráda, ačkoliv člověk něco ztratí, na druhé straně něco získá. A tady ten konec byl přesně takový, jaký bych u tak skvělé knihy očekávala.
Musím se porozhlédnout po dalších knihách z pera této autorky. :-)

yoyerka
21.10.2016 5 z 5

Jedním slovem úžasné! Líbila se mi tématika a napínavá zápletka,.........a tak dál :-)

any333
23.09.2016 5 z 5

U téhle knihy se nešlo nudit. Pořád někdo s někým bojoval, řešila se tajemství skrytá ve foliantech a ohledně Šnůry perel. Překvapilo mě, že se "démon" vzdal lehčeji než Sethon. Chápu sice, že královská krev dokázala ovládat dračí oči, ale ta Dillonova proměna byla taky silná.
Konec je vlastně takový otevřenější, každý si může zvolit alternativu, která se mu víc líbí.

Lostty
02.03.2016 4 z 5

Na téhle knize se mi líbilo, že se tam stále něco dělo. Především jsem byla naprosto nadšená ze závěru, který byl samý zvrat, takže člověka dokonale vtáhl do děje a vy jste zkrátka nemohli knihu odložit, dokud jste se nedostali až na konec.
Jediné, co mi tak trochu vadilo, byl "vztah" mezi Eonou a Idem. Nevím proč ale i když mu údajně mělo být jen 24, tak jsem si ho představovala jako starýho slizáka a vůbec jsem nějak nechápala Eoninu náhlou změnu postoje k němu. :D

Štítky knihy

draci

Autorovy další knížky

Alison Goodman
australská, 1966
2009  85%Znovuzrození Dračího oka
2011  87%Poslední Dračí oko

Kniha Poslední Dračí oko je v

Právě čtených6x
Přečtených504x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených61x
Knihotéce204x
Chystám se číst112x
Chci si koupit27x
dalších seznamech4x