Vládce všeho

Vládce všeho https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37032/bmid_vladce-vseho-65de260e8570f.jpg 4 27 2

Emancipátor série

< 2. díl >

2. kniha série Emancipátor. V dekadentních, mocných a amorálních Pangalaktických světech vzkvétá obchod s otroky. Ovládá ho Umělecká liga, bezohledná a vše prorůstající korporace. Ruiz Aw se narodil jako otrok a nyní hraje nebezpečnou dvojroli: je obávaným donucovačem Ligy a zároveň osamělým emancipátorem, který přísahal, že rozdrtí zločinný obchod s lidským masem. Riuz Aw sice unikne ze zajetí otrokářky Corean, ale ocitne se v situaci, kdy mu nezbývá než prchat. Se svou malou skupinou unesených Faraoňanů se ocitne v nebezpečném a tajemném světě Mořských věží, odkud není snadné se dostat. aby získal svobodu pro sebe i své přátele, musí Ruiz znovu dělat to, co umí nejlépe: zabíjet za peníze. V zoufalé hře o všechno je nucen probíjet se do nejnebezpečnější pevnosti Mořských věží, jejíž temná bludiště skrývají tajemství schopná otřást celou galaxií…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

The Emperor of Everything , 1992


více info...

Přidat komentář

Ivan F
09.05.2016 3 z 5

V knihe sa dohromady nič nedeje, teda vraždiť sa vraždí, akcia strieda akciu, ale dejová linka je úbohá. Skupina utečencov v čele s Ruizom Awom ide peši, potom sa plaví na lodi, na člne, dorazí do cieľa, tu sa skupina rozdelí, hlavný hrdina sa ešte poplaví v ponorke, zabije dvoch hlavných nepriateľov a je koniec. Aby som len nekritizoval, tak musím napísať, že kniha sa číta veľmi dobre, autor má celkom dobrý štýl a našťastie, počet strán je primeraný.

yerry
12.02.2012 5 z 5

Príbeh bezprostredne nadväzuje na prvý diel trilógie. Akčnosť príbehu sa ešte zvýšila, takže pozornosť neochabuje. Popis prostredia, rás a akčných scén je výborný. Samotná postava Ruiza Awa už síce vyznieva až príliš neodolateľne a pozitívne na môj vkus, ale stále je to v medziach normy. Trochu utrpel vývoj postavy princeznej Nisy, čo sa mi zdá byť škoda. Naopak najplastickejšie vyznieva popis a vývoj otrokárky Corean zmietanej vášnou k Ruizovi od od sexuálnej žiadostivosti až k nenávisti. Ostatné postavy sú viac-menej epizodické a po zohraní svojej úlohy končia väčšinou tragicky. Príbeh si naďalej zachováva svoju pútavosť, automaticky siaham po treťom zväzku.


Štítky knihy

space opera akční

Autorovy další knížky

1997  80%Dilvermoon
2001  75%Faraoský kontrakt
2001  78%Vládce všeho
2001  78%Orfeovský stroj

Kniha Vládce všeho je v

Přečtených37x
Doporučených1x
Knihotéce67x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x