Apokalypsa na počkání

Apokalypsa na počkání https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287239/bmid_apokalypsa-na-pockani-VpN-287239.jpg 3 31 9

Apokalypsa na počkání série

1. díl

Jó, Harry Potter byl od pohledu hodnej kluk a Baxter Zevcenko má stejně sladkej kukuč, ovšem zbytek už tak trochu nesedí… Chodí na střední v Kapském městě, kde si slušně vydělává prodáváním bizarního porna, a tím tahá za nitky v hierarchii školních gangů, a taky chodí s Esmé, sexy šestnáctiletou kleptomankou… A pak Esmé unesou a vypadá to, že v tom mají prsty dost podivný mocnosti. Baxter ji chce najít za každou cenu a Jackie Ronin, věčně zlehýnka nacamranej lovec duchů, je jedinej, kdo mu dokáže pomoct. Společně se ponoří do temných vod nadpřirozenýho podsvětí, aby Esmé zachránili. Zavede je to do říše zvráceností, budou muset čelit svým nejděsivějším nočním můrám a taky zkusit odvrátit apokalypsu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Plus
Originální název:

Apocalypse Now Now , 2013


více info...

Přidat komentář

Hellrampage
11.10.2021 2 z 5

Apokalypsa na počkání je zvláštny mix, ktorý sa počas knihy niekoľkokrát premieša a premení. Pri prvých 100 stranách to bude obyčajný stredoškolský príbeh o nadvláde gangov a pri ďalších 100 stranách sa pridajú konečne aj nejaké fantasy prvky a všetko začne byť divné až absurdné. A vtedy mi príbeh prestával dávať zmysel a akosi mi bolo jedno, ako sa to celé skončí. Akciu alebo viac dynamické scény autor moc nevedel napísať a prišli mi amatérske. Existuje aj druhý diel, ten našťastie u nás nevydali, aj tak by som si ho nekúpil.

Majdalenka
17.07.2020 2 z 5

No.. Chtělo to vice nadhledu, trochu víc ironie než snažit se o to být co nejvíce cool. Bylo to šílený ale proč ne :) popis: jako by se zkrizil Harry Potter s Tarantinem je více než přesný.


Bajkas
03.05.2020 4 z 5

100 lidí, 100 chutí. Za mě dobrá knížka děj se mi líbil a nemyslím, že by se příběh rozpadal pod rukama. Občas by to chtělo trochu doladit, ale za mě dobrý a číst budu klidně víckrát a s chutí :-D

Annkag
02.04.2020 2 z 5

Takže aké slová použiť.
Spočiatku mi to štýlom vyjadrovania pripomínalo Bukowského Šunkovej nářez.Pak som si to priraďovala k Smithovmu Kukuričnímu městu(pri ktorom som sa naozaj bavila),ale tohle postupom času strácalo šmrnc a štýl.Bolo to nemastné neslané ako prvé jedlo v cudzine.
Obálka mala skvostný lesk ale príbeh časom pokulhával a mne osobne nedával smysel ani logiku.

LeDock
27.10.2019 3 z 5

Dvesto strán je to výborná urban fantasy z neokukaného prostredia Južnej Afriky, no v poslednej tretine sa Humanovi začne príbeh neodvratne rozpadať pod rukami. A je to smutný pohľad. Pláca tam jednu novú postavu za druhou a snaží sa, aby to udržal aspoň ako tak pohromade a doklopýtal k vytúženému záveru, kým sa to naňho celé nezosype. Nuž – podarí sa, no čo sa spočiatku javilo ako vcelku originálna a solídna stavba je na konci len rozpadávajúca sa hromada piesku, v ktorej môžete už iba tušiť prísľub toho, čo to malo a mohlo byť, ak by bol býval staviteľ schopnejší.

tweed
18.07.2018 2 z 5

Kdyby v knížce byly rozhovory, které zřejmě chtěly být vtipné, zábavné, tak by to byla příjemná oddychovka. Nicméně, byla to akorát oddychovka - ne nepříjemná, nicméně už teď mi spousta dějových míst vypadlo z hlavy a co nevidět zapomenu i postavy a pevně věřím !DOUFÁM! , že velice brzy z hlavy vypustím i celou dějovou linku z puberťáckého ghetta. Mám na většinu příběhů z ghetta averzi a tady to byla taky hrůza.
Pozitivní však je, že jsem si mohla vytvořit poličku na Jihoafrickou republiku! Přeji si, ať mi tam brzy přibude i nějaká kvalitnější kniha.

trudoš
23.03.2018 3 z 5

„Magie je sado-maso bez bezpečnýho slova. Jestli chceš změnit tu umíněnou, agresivní svini fyziku, musíš ji praštit do ksichtu, strčit jí bradavky do svěráku a utahovat, dokud nesplní tvoje požadavky.“
Záměr bořit zaběhnutá klišé a nekorektně drsný humor, to jsou průvodní znaky románu, kterým se Charlie Human pokusil rozvířit klidné vody moderní urban fantasy. Všechno to cool vyjadřování však na mě působilo lehce podbízivě, o to víc, že se tříští základní podstata. Jakoby si autor nedokázal vybrat, jestli píše sžíravou kritiku nebo bláznivou komedii, a nakonec zůstal nešikovně mezi obojím. To, co mu funguje v jedné rovině, přestává v té druhé a naopak. Přitom o chytré postřehy není nouze, stejně jako o originální bizarnosti. A i když hrdinové nejsou chrabří rytíři na bílých koních, je jejich morální kodex mnohem lidštější než u leckterého udatného reka, který bojuje za oduševnělé pojmy. Mít výsledek propracovanější zápletku a méně odbyté finále, určitě by se mi hodnotilo sebejistěji.

rabor
11.08.2016 3 z 5

Takhle to dopadá, když se nechám unést obálkou, která je mimochodem tak pěkná, že bych si kvúli tomu snad nechal potetovat i púlku obličeje, ale holky říkali, že punk je jinde, takže to neudělám. Jízda to tedy je, rychlost a moje nepřipravenost zpúsobyly, že předpoklad četby běžné světové literatury vzal za své až ve chvíli, kdy se na scéně objevila vyvražďovačka osazenstva pornoklubu tvořeného zombiepavouky. Uvědomil jsem si, že držím v ruce nějakou pseudoKotletovinu, ale nemohl jsem jí už zahodit, protože jsem potřeboval vědět jestli vyhraje kudlančí búh nebo chobotnice a vrány se škorpionim ocasem a taky jestli se v knize ještě objeví tokološ. Chápu, že z toho múžete mít pocit, jako kdybych vám vysvětloval, že čekám na Kryštofa Kolumba, který přijede lodí vodovodem. A v tomto případě je takový pocit zcela oprávněný.

Alena_S
03.08.2016 4 z 5

Jak to nazvat? Jízda. Je to jízda. :-)

Štítky knihy

městská (urban) fantasy jižní Afrika absurdní humor

Autorovy knížky

2016  70%Apokalypsa na počkání

Kniha Apokalypsa na počkání je v

Právě čtených1x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce28x
Chystám se číst25x
Chci si koupit5x