Zmrzlinová královna přehled

Zmrzlinová královna
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240949/bmid_zmrzlinova-kralovna-240949.jpg 4 222 222

Román, který zhltnete jako kornout zmrzliny. V roce 1913 odjede pětiletá Malka Trejnovská s rodiči a se sestrami z Ruska do USA a krátce nato skončí zmrzačená a opuštěná na ulici. Přežije díky italskému prodavači zmrzliny, který ji vezme k sobě a naučí ji zmrzlinu vyrábět. V době velké hospodářské krize se vdá za negramotného Alberta Dunkleho, jezdí s ním po Státech a prodejem zmrzliny si vydělávají na živobytí. Nakonec vybudují obrovskou firmu s mnoha franšízami, z Malky se pod jménem Lillian Dunkleová stane Zmrzlinová královna Ameriky a televizní celebrita. Součástí příběhu zachycujícího sedmdesát let jejího života, jsou i události americké historie od prohibice přes druhou světovou válku až po divoká léta Studia 54. Lillian není laskavá, mateřská hospodyňka, jak ji znají televizní diváci. Je to tvrdá a cynická obchodnice, která se neštítí intrikovat, a navíc se ráda napije. Na sklonku života ji však dožene minulost a její svět se rázem změní.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Ice Cream Queen of Orchard Street , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmrzlinová královna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

kusma
01.04.2024 5 z 5

Takové romány mi prostě sedí. Super vypravěčka, popis života od dětství, žádné hluché místo. Výborně napsáno, četlo se samo. Určitě doporučuji.

Katka2382
10.03.2024 5 z 5

Skvělý příběh který mě naprosto uchvátil.Malka/Lilien je prostě skvělá a že je drsná?To vyplývá z jejího dětství a z toho,ze se o sebe musela od malička postarat sama.
Kniha se čte v podstatě sama,doporučuji.


vikaa
22.02.2024 5 z 5

Přestože některé recenze tvrdí opak, já jsem všech 506 stránek románu zhltla jako kornout zmrzliny. Moc se mi líbil Malčin příběh od dětství až po stáří. Za svůj hořkosladký život urazila opravdu dlouhou cestu. NO TAK MĚ ZASTŘELTE, já jsem Malce alias Lilian prostě držela pěsti až do samotného konce. No a že byla občas drsná jako smirkový papír? Bez toho by určitě ve světě plném žraloků neuspěla. Za mně byla prototypem silné ženy se svými klady i zápory.
Líbilo se mi vylíčení historické etapy od roku 1913 po 80. léta 20. století v Americe z pohledu přistěhovalkyně. Knihu určitě doporučuji!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (2. - 8. 3.)

02.03.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zmrzlinová královna v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených308x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených26x
v Knihotéce152x
v Chystám se číst202x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech4x