Zadrž dech přehled

Zadrž dech
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527245/bmid_zadrz-dech-6564d6c18ae2c.png 5 51 51

Talentovaná autorka Michala Ries vstoupila na literární scénu skvělou romantickou sérií Na útěku, která se setkala s mimořádným čtenářským ohlasem. Její nový román opět nabízí poutavé čtení o tom, jak složité jsou mužsko-ženské či rodinné vztahy a jak tenká je hranice mezi láskou a nenávistí. Nenávidí její pokřivený odraz. Mohl by milovat její skutečné já? Marina ví, jaké je žít v temnotě. Pozná chuť pohrdání a zloby. Z okovů minulosti se jí však podařilo vysvobodit a žije obyčejný život, ve kterém je šťastná. Její dušení rovnováhu pak ale naruší příchod nového kolegy – minulost a přítomnost se nebezpečně protnou a její klidný život je rázem v ohrožení. Spolu s přízrakem mladé Mariny se vrací i vzpomínky a bolest. Marcel by ji mohl zničit pár větami. Udělá to? A když ne, co za to bude chtít? Proč ji vlastně tak moc nenávidí? A ty jeho oči, ty ji matou nejvíc. Občas totiž vypráví úplně jiný příběh než jeho ústa... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Red
Originální název:

Zadrž dych , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zadrž dech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Ketfl
28.05.2024 5 z 5

Marina si v životě prošla peklem. Zažila bolest, pohrdání i zlobu ze strany druhých, ale také ztrátu rodiny. Přes to všechno se jí podařilo začít znovu a vybudovat si od základů nový život. Našla si přátele, dobrou práci a konečně se cítí ve svém životě spokojená. Tedy alespoň do chvíle, kdy se její minulost a přítomnost střetnou s příchodem nového kolegy.
Marcel zná Marininu minulost. Pár slovy by mohl zničit vše, co po celé roky pracně budovala. Jeho nenávist Marinu ničí, ale je to skutečně tak? Jeho chování i pohledy naznačují, že k ní necítí jen nenávist. O své pravdě je však pevně přesvědčený. Co když ale zjistí, že ne všechno je tak, jak se na první pohled zdá?

Kniha Zadrž dech nabízí neskutečně zajímavý a emocemi nabitý příběh. Hlavní hrdinka Marina si musela ve svém životě mnohé vytrpět. Flashbacky do minulosti pomalu a jistě nastiňují, co se jí stalo. Mě to popravdě napadlo téměř ihned, ale celou dobu jsem se modlila, aby to nebyla pravda. Protože něco tak strašného by člověk nepřál nikomu na světě. I přesto byla Marina neskutečně silná žena, která se dokázala odrazit ode dna a vybudovala si hezký a spokojený život.

Hlavní hrdina Marcel mě ze začátku strašně zklamal. K Marině se choval otřesně a nebudu zastírat, i z jeho chování k ní mi občas vytryskly slzy. Čím více ale Marinu poznával, tím více se jeho chování měnilo, a nakonec musím říct, že jsem si ho neskutečně zamilovala. V jádru to byl totiž milující a hodný muž, který by pro svou lásku zbořil svět.

Kniha je velice emotivní, takže určitě doporučuji ke čtení kapesníky. Příběh mě neskutečně zasáhl a já se vůbec nemohla od čtení odtrhnout. Stránky se mi doslova míhaly pod rukama. Styl autorčina psaní mi velice sedl, kniha se četla úplně sama. Tohle není moje první kniha od autorky a rozhodně také ne poslední.

Tuto knihu velice doporučuji!

Za poskytnutí knihy k sepsání této recenze převelice děkuji samotné autorce.

Jenny46
28.05.2024 5 z 5

Autorku čtu poprvé a hned taková emotivní kniha, propracovaný děj...
Přečetla jsem na jeden zátah, i když téma není zrovna lehké. Příběh autentický a silný psán s lehkostí, který může pomoct ženám v nelehkých situacích!!!
Tento příběh se Vám dostane hluboko pod kůži.

"Nesud člověka za jeho činy, když neznáš jeho příběh, bolest "


Radusek
26.05.2024 5 z 5

Mé první seznámení s autorkou. První a nezapomenutelné. Tak skutečné. Skvěle napsané. Velice emotivní příběh o tenké hranici lásky a nenávisti, pomlouvání, lží, předpojatosti, bolesti, ale i štěstí a naděje. Při čtení knihy jsem nejen zadržovala dech, ale i slzy.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)

24.03.2024


Knižní novinky do konce roku

12.12.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zadrž dech v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených70x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce138x
v Chystám se číst99x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Michala Ries
slovenská, 1989
2020  91%Na úteku
2021  90%Na love
2022  96%24 dní do Vianoc
2021  92%Zadrž dych
2022  97%Celý život