Woodhill přehled

Woodhill
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533219/bmid_woodhill-65e73ee21161e.jpg 4 82 82

Říkali mi, že jsem blázen. A já jim věřila. Všechno se změnilo jednoho zářijového dne, kdy opona mezi živými a mrtvými spadla a mrtví se zpoza ní začali vracet. Tohle byl problém sám o sobě, ale když se k tomu všemu přidala ještě plicní chřipka, ocitla se civilizace v troskách a lidská rasa byla na pokraji vymření. Abychom zabránili nejhoršímu, museli jsme společnost přeorganizovat a do čel jednotlivých regionů dosadit správce, kteří sídlili na centrálních panstvích. Kvůli mé schopnosti vidět mrtvé, i když jsou za oponou, jsem byla povolaná do Woodhillu, našeho hlavního sídla. Nechtěla jsem odejít od svých přátel a života, který jsem si v osadě vybudovala, ale rozkaz je rozkaz. Kdybych věděla, že mě v sídle nečeká pouze nevrlý správce Broderick Woodhill, ale i mrtví, kteří cíleně vraždí mladé dívky, vzala bych nohy na ramena dřív, než mi na dveře zabušili strážci a obrátili mi život vzhůru nohama.... celý text

Horory Romány Literatura česká
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Woodhill , 2024


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Woodhill. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

petrarka72
dnes 3 z 5

Dobrá. Už vím, co si představit pod pojmem "romantasy", vím, že tato česká autorka píše vcelku čtivě a tento její příběh má hlavu a patu. A taky vím, že to nejzajímavější (mrtví procházející oponou a ti, kteří je vidí - proč, co z toho plyne a jaká je pointa?) jde do ztracena, neb na jeho úkor se řeší nepřekonatelná přitažlivost a tělesné akty všeho druhu. Hvězda navíc za sugestivní "morovou" epizodu.

knizni.taurus
27.05.2024 5 z 5

Předchozí autorčina tvorba mě nadchla, a tak mě další příběh z pera @knihozroutka_eleanorcorvin nemohl minout. Woodhill je taková směska žánrů a mě bavila. Tak si pojďme říct, proč stojí za přečtení.

1. Skvělé postavy (i ty “vedlejší)
Charakteristika jednotlivých postav byla dobře napsaná. Postavy jste si zamilovali. Líbilo se mi, že každý byl tak nějak utvořen svou minulostí a my i dostali vysvětlení, proč jsou jací jsou.

2. Propracovaný svět
Vše bylo vymyšleno do detailu. Já se teda občas dokázala ztratit, když jsem si nezapamatovala nějakou věc (občas mi toho přišlo jako moc najednou), ale zase jsem se do příběhu rychle dostala. Ačkoliv je to takový oddechový příběh, tak tam nebyla nouze o akci a zvraty, i když se některé pasáže táhly. Zasazení do post-apo doby bylo skvělé, zajímalo mě jak by bylo ve světě bez telefonů, obchodů atd.

3. Úžasná romantická linka
Chemie mezi postavami byla znát hned od jejich setkání. Bavilo mě, jak dospěle se dokázali chovat a zároveň se jejich vztah krásně prohluboval. O romantiku tu není nouze a není tu jen jedna jediná.

4. Originalita
Miluju originální příběhy, které mě dokáží překvapit. Kombinací těch žánrů dokázala autorka vytvořit svět, který vás bavil, rozesmál, rozesmutnil, naštval a ve kterém jste se i trochu báli (hlavně o své blízké).

5. Čtivost
Kniha se čte neskutečně dobře a lehce. Je tady spousta dialogů, i když mě bavily i ty vnitřní monology Lexi. Žádné květnaté věty tady moc nečekejte, jen spoustu sarkasmu, humoru, ale i pár myšlenek k zamyšlení.

Poznámka ke zpracování knihy, nikoliv k textu: proč se používá ten tenký papír, kdy částečně prosvítají písmenka zkrz? Jsem spíš zvědavá, protože i když jsem knihu četla hlavně jako e-knihu, tak tohle mě při čtení ve fyzické podobě dost prudilo. :D

Suma sumárum: skvělá romantická oddechovka s mysterioznimi a hororovymi prvky, která mi fakt na konci zlomila srdce! Konec jsem nečekala a hodně mě překvapil. Pokud hledáte originální námět se spoustou romantiky, tak knihu Woodhill nemiňte.

4,5/5 hvězd :)

Za knihu děkuji @knihydobrovsky #spoluprace


Marry123
24.05.2024 5 z 5

Fuuu já nemám slov. Asi takhle, víte jak se u mě pozná, že knížka fakt jako stála za to? Směju se u ní, a pak brečím. A že se mi pěkně dlouho nepovedlo probrečet jednu celou kapitolu. Tohle byla vážně jízda. Tady bylo všechno, ničeho málo, ničeho moc. Lexi, Aaron, James, Abby, Broderick no prostě všechny si zamiluješ. Ani nemluvím o celém tom nápadu našeho světa zničeného duchy a posláno tak zpátky do minulých časů. Skvělý! Dokonalý! Smekám před další skvělou českou autorkou, která tomu dala doslova na prdel, ale teda učet za terapeuta kvůli KAPITOLE 30 pošlu obratem. :D Amen...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)

14.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Woodhill v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst121x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech8x