Železný vlk přehled

Železný vlk
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476573/bmid_zelezny-vlk-oUY-476573.jpg 4 103 103

Vardari série

1. díl >

Poutavé mysteriózní fantasy se staroseverskými kořeny, pojednávající o krvi, touze a závislosti Představ si, že objevíš tajemství, po němž prahnou ti nejvlivnější. Něco z jiného světa. Něco natolik mocného, že to může změnit vše. Tvou zemi. Tvůj život. Tvé srdce. Juva nenávidí krvezpytce, kteří se těší úctě pro své jasnovidecké schopnosti, a přitom jsou to podvodníci, co využívají strachu, hromadí majetek a baží po moci. To ví Juva až moc dobře, ke krvezpytcům totiž patří i její rodina a ona sama přísahala, že se nikdy nestane jednou z nich. Když ale dívčinu rodinu napadnou vardari, záhadné nestárnoucí bytosti, zaplete se do honby za dědictvím svého rodu temným tajemstvím, které kdysi změnilo svět a nyní ho může přetvořit znovu. Aby Juva přežila, musí se postavit čelem k potlačené vzpomínce z dětství, ke chvíli, kdy uviděla ďábla. Železný vlk je prvním dílem trilogie Vardari, kterým začíná samostatný příběh z prostředí oceňované série Havraní kruhy.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Jernulven , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Železný vlk. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

zuzca.h
16.02.2024 3 z 5

Tak začátek byl nuda celé se to vleklo, nic pořádně nebylo vysvětleno. Ke konci už to mělo trochu spád, když se objevil Gríf a všechno se začalo rozplétat. Takže další díl určitě zkusím, protože jsem zvědavá jak se to bude vyvýjet dál a jak se s tím Juva dál popasuje. Každopádně Havrání kruhy mě chytly hned od začátku a byla jsem napjatá jak struna jak to dopadne. Tady jsem jen zvědavá a až se mi v knihovně poštěstí tak si půjčím další díl.

VivienRavenhill
31.12.2023 2 z 5

A já budu zlá. Budu zlá, právě proto, že mne příběh tak moc zpočátku nadchl. Prvních 200 stran absolutní okouzlení. Mysterióznost, samé otázky, napínavý způsob psaní, originální námět. Člověk hltá stránku po stránce a chce vědět víc. Někde do této části bych dala šest hvězd z pěti. Avšak zhruba v polovině přichází spolu s rádoby romantickou zápletkou zlom. Jakoby se příběh rozhodla dokončit vaše mladší čtrnáctiletá sestra, marně bojující s hormony. Napětí, záhadnost, bravurně vyspělé psaní a svižný děj střídá zhruba dvousetstrankový patos. Romantický kýč ve smyslu "miluju skutečného ďábla ale on mě nemiluje nazpět, ale já ho strašně moc chci". Hrebíčkem do rakve je pak dějová stagnace doprovázená nekonečnými pasážemi o duševních bolístkách žalostně naivní hlavní hrdinky. Nemám nic proti lásce, i ta do správného fantasy příběhu dle mne patří... ale toto je podle mě skutečná škoda.


Luci19346
22.09.2023 3 z 5

Ze začátku jsem myslela, že knihu vzdám. Ale asi v 15 % se jednotlivé příběhy spojily a kniha dostala náboj. Ovšem někde po půlce ho opět ztratila a nemohla jsem ji vůbec dočíst. Dočetla jsem jí jen vlastně kvůli tomu, jak to celé dopadne, ale i konec mě zklamal.
Bohužel mi přišlo, že většina knížky je bez děje a jen se natahuje počet stran.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Železný vlk v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených140x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených12x
v Knihotéce142x
v Chystám se číst227x
v Chci si koupit75x
v dalších seznamech3x