Tichá vojna přehled

Tichá vojna
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386816/mid_ticha-vojna-yGa-386816.jpg 3 31 31

Ako dobre vlastne poznáme tých, ktorých milujeme? Bente Jensenová je švédska špiónka, pôsobí v západnej Európe a vie, čo znamená žiť v klamstve a pretvárke. S manželom Fredrikom a dvoma synmi zdanlivo pokojne a nenápadne žijú v Bruseli. Jedného dňa sa jej dostanú do rúk, dokumenty, ktoré britskú MI6 stavajú do nepriaznivého svetla. Musí sa rozhodnúť – nechať to tak alebo zakročiť. Keď vzápätí odhalí ťaživé tajomstvo vo vlastnej rodine, zrúti sa jej svet. Napokon sa ukáže, že to nie je všetko a ukrýva sa za ním oveľa väčšia hrozba. V Sýrii zúri vojna. Jonathan Green pracuje pre britskú organizáciu MI6 a vedie utajenú operáciu, ktorá môže ovplyvniť budúcnosť na Strednom východe. V rukách islamistov je dôležitý informátor, ktorého má Green vyslobodiť. Má to však podmienku. Keď všetky lži prasknú, Bente a Jonathan sa stretnú v tichej vojne, kde sa ten, koho milujete, môže stať vaším najhorším nepriateľom.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

De otrogna , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichá vojna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Stanas513
19.06.2023 2 z 5

Ne, že by se mi kniha nelíbila, ale není to, jak se říká, můj šálek kávy. Já prostě ty špionážní příběhy moc nemusím. Jakmile se to týká politiky, tak mě to moc nebere. A tady je do toho politika zapletená dost. A hrubé násilí při vyšetřování - to je námět pro drsný film. (Možná, že už bylo zpracováno, nevím.) Rozhodně to není kniha, kterou bych si chtěla přečíst znovu.

Ulala
08.04.2022 4 z 5

Na pozadí příběhů dvou rodin se odehrávají napjaté vztahy MI6 a švédské tajné služby, anebo naopak? Autorovi se podařilo vměstnat do příběhů život mimo svou vlast, mezilidské vztahy v rodině, boj o moc a přežití v tajných službách, změnu chování lidí v pozici: „když mohu všechno“. Při čtení jsem neustále bojovala mezi pocitem nudy při vyprávění o běžném životě dvou osob v tajných službách a každou větou se stupňujícím napětím při jeho vývoji. Tento styl psaní, téměř bez dialogů, se mi docela líbil. Konec se mi sice zdál trochu přes čáru, ale co by ne.


knihomolka525
05.01.2022 2 z 5

po slibném začátkum kdy jsem mlsně čekala na nějakou severskou (avizovanou)detektivku jsem se dočkala jen agenty napěchovaným děj.Vše se točilo kolem Brusele .Kdy se šmírují rodiny a přátelé navzájem a jako třešničku na dortu ,upečeném jakoby kočičkou a pejskem,jsme dostali taxikáře ze Sýrie který měl prozradit nějakého pohlavára kterého bylo třeba zabít.No jestli takhle pracuje MI6 a Švédové tak potěš koště.Ale ta nevěra tam byla taky.Klíčová.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tichá vojna v seznamech

v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Andreas Norman
švédská, 1972
2018  64%Nevěrní