Královna povětří a temnoty přehled

Královna povětří a temnoty
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418333/bmid_kralovna-povetri-a-temnoty-Ko5-418333.jpg 4 326 326

Po dramatických událostech Pána stínů hrozí lovcům stínů občanská válka. Rodina Blackthornových se ocitá přímo uprostřed konfliktu, který by mohl roztrhat svět na kusy. Zatímco se mladší sourozenci Blackthornovi vracejí do Los Angeles, aby se tam pokusili vypátrat příčiny záhadné nemoci kosící rasu čarodějů, Julián s Emmou musejí podniknout nebezpečnou misi do říše sličného lidu a získat Černý spis mrtvých. To, co na dvorech odhalí, by však mohlo zničit celý svět a otevřít cestu k temné budoucnosti, kterou si do té chvíle nedokázali ani představit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , #booklab
Originální název:

Queen of Air and Darkness , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna povětří a temnoty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (66)

Poice
29.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Byl to zajímavý příběh, který opět zase rozšířil informace o postavách, dějům a mimo jiné i o poutě parabátai, což nakonec bylo prakticky hlavní téma a hlavní problém... Líbilo se mi to, i přesto, že první knihou (nebo minimálně půlkou první knihy) a pak i v částech dalších knih, jsem se horko těžko prokousávala a celkem i nudila. Ale celkový příběh se mi zdál dobrý, nebylo to tak skvělé jako Nástroje Smrti a Pekelné Stroje, ale bylo to opravdu dobré.
Emma mě občas neskutečně štvala, ale vzhledem k tomu, že v Nástrojích Smrti mě štvala často Clary, tak asi autorka má ráda komplikované "ženy" :D ale je pravda, že ženský tady v těch všech jejích knihách dělají prostě bordel, ať už jde o Lovce Stínů, Víly, Upíry, Vlkodlaky...
Bylo to už celkem dost LGBT, těch orientací tam už bylo si myslím hodně a některé tlačené trochu víc na sílu, ale zároveň musím uznat, že to bylo krásně popsané to zamilovávání se, uvědomování si, atd... ale asi to nemuselo být tak psané do podrobna... ale to ani o jiných vztazích, protože každému je jasné, že parabátai se nesmí zamilovat a neustálé kňučení: "já miluju Emmu, nemůžu bez ní žít" a "já miluju Juliána, asi se bez něj zblázním, nebo zblázním s ním", už pak trochu ubíralo na celkovém dojmu příběhu.
Jen ten děj se hodně posouval, nejprve se řešil Malcome, pak Annabel a nakonec byl největší problém mezi dospěláky a dětmi ve Spolku.
Nakonec to teda dopadlo dobře, jakžtakž tedy, až moc romantiky prakticky pro všechny... ale sakra se těším se na další sérii a doufám, že bude teda pokračování epilogu, tedy 2x Jace a 1x Clary :D a myslím si, že Ash ve "špatných" rukou by mohl být docela problém, jsem zvědavá i na Kita a jeho útěk s lidmi, které prakticky on nezná, zda Tibo půjde k Centurionům a jak to vlastně dopadne s Kohortou, zůstane na pořád uzavřená, nebo budou dělat "bordel" :D

Lokina
24.09.2023 4 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity. Autorčin svět se mi velmi zalíbil, ale nestačilo to, abych z knihy byla nadšená. Atmosféra knihy se měnila každou chvíli. Najde se tam napětí, akce, děj je i plynulý, ale převažují nudné konverzace, nepochopitelná rozhodnutí a postavy, které příběh neumějí utáhnout.
Linka Emma a Juliána mě nijak nezaujala a nebavila, jejich části se neskutečně vlekly. I když v závěrečné bitvě se to trochu vykompenzovalo a bylo to čtivější, ale v úplném závěru to zase sklouzlo do teenagerského klišé. Závěr knihy je sám o sobě jedno velké zdlouhavé klišé a mohl být kratší.
Jediným světlým bodem byla kupodivu část odehrávající se v Thule a na to, že tam vystupovali Emma a Julián, tak to byla nejzáživnější část.
Vůbec nic nemám proti transgenger lidem a gayům, ale autorka docílila jen toho, že mi to přišlo až moc vlezlé.
Epilog sice otevírá cestu dalšímu pokračování, ale asi se bez něj obejdu. Radši si přečtu Nástroje smrti.


hadris
27.02.2023 4 z 5

Pocity z knihy?
Jsem nadšená, ale zároveň i zklamaná. Na tento díl jsem se vyloženě těšila, ale při čtení jsem měla různorodé pocity...
Líbila se mi osa "vílí" trojice, Tibo byl vyloženě na ránu, stejně jako Christopher, Drusilla se hledá... Největší zklamání byla osa Juliána a Emmy, ale "muselo to dobře dopadnout", i když je to skutečně dobrý konec?
Vzhledem k tomu, jak byla kniha zakončená, je zde připraven prostor pro další linie, tak uvidíme, zda se dočkáme...
Jen vím, že tuto sérii v nejbližší době číst znovu nebudu, jak mám ve zvyku u ostatních...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (13)

Lidi tvoří spousta různých střípků, pomyslela si Dru. Vtipné střípky, romantické, sobecké i statečné. Občas ostatním ukážou jen některé z nich. A možná teprve když je uvidíte všechny, získáte dojem, že toho druhého opravdu dobře znáte.


Semena tohoto jedovatého stromu byla zaseta již hodně dávno. Nyní jen vidíme, jak začíná kvést.


Drželi se za ruce a měli zavřené oči, jako andělé, kteří spadli z nebe a nyní opět klidně spí.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Královna povětří a temnoty v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených451x
ve Čtenářské výzvě59x
v Doporučených36x
v Knihotéce370x
v Chystám se číst236x
v Chci si koupit99x
v dalších seznamech7x