Šťastně až navěky? přehled

Šťastně až navěky?
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509383/bmid_stastne-az-naveky-cue-509383.jpg 4 299 299

Feel-good fantasy, ve které se mísí artušovské legendy s LGBTQ+ tematikou. Arek byl předurčen, aby zachránil království Ere před ďábelským vládcem. Co však přijde potom, až se mu to povede? O tom nikdy nepřemýšlel, ale teď ho to celkem pálí. Na popud své družiny totiž po padouchově skonu přijme královskou roli, která má háček: do Arekových osmnáctin musí na bílém koni efektně přicválat budoucí choť, jinak je po Arekovi. Osmnáct mu bude za tři měsíce – a to je dost málo na objevení životní lásky. Co když ji ale má celou dobu před očima?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

So This Is Ever After , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šťastně až navěky?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (87)

Dym
08.05.2024 3 z 5

(SPOILER) No, řekla bych že to byla oddechovka, ale to, jak dlouho se to nedorozumění mezi hlavními postavami táhlo mě pomalu ale jistě provádělo k šílenství. I tak, jsem knihu dočetla, je to takový roztomilý jednoduchý klišé.

Lutzinka
08.02.2024 2 z 5

Jejda... tak tohle byl přešlap...
Chtěla jsem tomu dát šanci, protože to doslova všichni chválili. Ale NE-E.
Nesedělo mi tam asi nic.
Humor - bohužel si ho teda představuju jinak.
Příběh - podle mě totální blbost a slátanina, bez logiky, nebo zajímavosti.
Romantika - tam fakt nějaká byla?
Postavy - ploché, nudné, nenašla jsem si k nim za celou dobu žádný vztah, jakoby to byly jen nějaké postavičky v hře.
Asi se mi to netrefilo do nálady, nebo jsem nepochopila ten žánr, nebo mi prostě nesedl styl psaní, ale přišlo mi to prostě celé totálně hloupé.
Za mě ztráta času.


Mikky01
29.01.2024 2 z 5

Recenze na knihu "štastně až na věky"

Nejdříve bych Vám rád řekl pár slov k příběhu, teprve pak se podíváme na mé hodnocení.

Hlavní hrdina Arek byl předurčen, aby naplnil proroctví a sestavil skupinu hrdinů, kteří mu pomohou nastolit mír a pořádek v království Ere a ochránit svět před ďábelským vládcem a jeho krutovládou. Potom, co se podaří krutovládce sesadit, se má stát králem Arek, kterému je teprve sedmnáct let. Jeho osudem je stát se vládcem země, ale k tomu si potřebuje najít drahou polovičku. Následuje řada pokusů, kdy se Arek snaží vlákat do chomoutu některého ze svých přátel, ale tyto pokusy skončí pokaždé fiaskem. Přitom osoba, ketrou Arek chce, je dle jeho slov nedosažitelná, ale přitom k němu cítí náklanost a možná i něco víc.
Hlavnímu hrdinovi postupně dochází čas, protože se blíží jeho osmnácté narozeniny a on na svou roli není ani zdaleka připraven. Arek se rozhodne, že chce abdikovat, ale s trůnem ho pojí magie, která mu neumožňuje tento krok uskutečnit.
Rozhodne se oslovit toho, na kom mu nejvíce záleží, ale jestli to dopadne dle jeho předsav, tak to se dozvíte v knize.

Rád čtu knihy s LGBT tématikou. protože co si budeme, těch u nás vyšlo zatím velmi malé množství. Čtu celkem často romatické a fantasy knihy, a jelikož jsem gay, tak chci taky občas číst knihy, kde se mají rádi dva muži, což by přesně tato kniha měla splňovat. Podle obálky a synopse vypadala, že to bude přesně to pravé čtení pro mě, ale po dočtení mám z toho docela rozporuplné pocity.
Čekal jsem, že to bude příjemná Fell good romantika, inspirovaná Artušovskou legendou, že se dočkám i pořádného dobroružství a nečekané zápletky. A hle, ono tam nic z toho nebylo.
Příběh byl tak strašně předvídatelný, nebyl ani trochu originální a co mi nejvíc vadilo, tak nebyl ani vtipný, navíc romatiku, aby tam člověk pohled (pár scén tam je, ale nic moc :-D).
Co se týká hlavních hrdinů, tak postavy jsou v knize ploché, bez jakékoliv dávky emocí a smyslu pro logiku .... já vím, je to fantasy kniha, ale občas by příběh mohl dávat smysl, aby pak jednotlivé dílky do sebe lépe zapadly.

Možná taky bude problém v tom, že nejsem cílová skupina. Tato kniha je psaná spíše pro mladší čtenáře. Kniha se četla rychle a byla psaná jednoduše, ale po druhé bych se ke knize nevrátil. Je mi to líto, ale kniha mě zklamala.

Hodnocení 3/10

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejčtenějších knih (březen)

15.03.2023


Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)

12.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šťastně až navěky? v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených323x
ve Čtenářské výzvě71x
v Doporučených24x
v Knihotéce192x
v Chystám se číst147x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech10x

Štítky knihy

homosexualita romantika pro dospívající mládež (young adult) LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

F. T. Lukens
americká
2023  73%Šťastně až navěky?
2024  76%Okouzlení