Stačí si počkat přehled

Stačí si počkat
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532284/bmid_staci-si-pockat-65f025f216cc7.jpg 5 156 156

Láska si někdy dává na čas. Další hit od královny slow burn romancí. Jestli někdy někdo řekl, že dospělost je brnkačka, tak toho asi ještě moc nezažil. Diana Casillasová se nebojí přiznat, že je někdy úplně ztracená – vždyť se ze dne na den stala opatrovnicí svých dvou synovců. Po dvou letech se ale zdá, že jsou věci na dobré cestě: Diana má nový domov, skvělou rodinu, přátele, obrovského psa a boží práci. Chybí jí snad jen přítel nebo manžel. Svému přitažlivému, ale mrzoutskému sousedovi se snaží vyhýbat. To teď ale půjde těžko, když trénuje baseballový tým jejího synovce...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Wait For It , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stačí si počkat. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

JaAnička
včera 3 z 5

Tohle je - doslova a dopísmene - kniha prakticky o ničem. A teď mě neberte špatně, protože Zapatu mám vážně ráda, ale tahle kniha podle mě postrádá mnou tolik oblíbené prostědí vrcholného sportu - jakože ano, Josh sice hraje baseball, ale stále je to jenom spíš taková školní liga - na druhou stranu tu ale chybí takový ten trapný závěrečný zvrat typu "tys mi lhal". Tady ten děj prostě tak nějak plyne a až doplyne, tak skončí. Což je strašně příjemné a odpočinkové čtení, které i přes to všechno řeší velké množství těžkých životních otázek.

Postavy jsou přitažlivé, hlavní hrdinka je oprávněně plačka, kterou dokážeme pochopit, a Dallas je až nerealisticky dokonalý, což sice mi trochu vadí, ale přežiju to, protože má krásné zlatavě-oříškové oči. Ano, vím, že každé dítě je jiné, ale nejsem moc předvědčená, že se Lou chová na svůj věk, protože mám pětiletého synovce a dělala jsem několikrát besedy ve školce, takže pár dětí znám, ale upozorňuji, že tohle rozhodně není chyba. Lou je extrémně roztomilá a úžasná postava, kterou máte chuť umuchlat.

Ačkoli jsem si spoustu těch Easter eggů užila (jak už narážky na Kulti nebo na Srdcem proti zdi), při čtení jsem si kolikrát připadala jak v mexické telenovele, protože propletenost mexický rodin je prostě ...fascinující.

Prostě a jednoduše...Zapata vážně umí. Není to sice moje nejoblíbenější kniha (na piedestálu stále stojí S láskou, Lukov), ale rozhodně se bude řadit k těm povedenějším. Je to romantické, dojemné a příjemně plynoucí. Každá kniha ve své "slow-burnovštině" překonává tu předchozí a časem uvidíme, kde to skončí.

TerryDee
včera 5 z 5

Říkám to pokaždé, ale to nevadí. Mariana Zapata to zkrátka umí. Jsem ráda, že si napravila reputaci po ne moc vydařené knize Dvojitý zásah. Protože Stačí si počkat je velmi nádherný příběh plný emocí.

"Neber si někoho, pokud nemáš jistotu, že tě jednou na starý kolena bude tlačit na vozíku."

Diana byla neuvěřitelně silná žena. Po smrti svého bratra se začala starat o své dva malé synovce, Luieho a Joshe. To jaký s nimi měla vztah a jak k nim přistupovala. To bylo něco krásného.

"Ty se fakt snažíš, abych se do tebe zamilovala, Dallasi. U všech svatých. Ty ani nechceš, abych se ti dobývala jen do kalhot, ty chceš, abych tě chtěla celýho."

Dallas byl poněkud tvrdší oříšek. Z počátku to byl tvrdohlavý mrzout, který však potřeboval čas, aby ukázal, co v něm doopravdy je. Zjistili jsme tak, že je to velmi hodný, starostlivý a nápomocný muž.

"Nebyla by moje první, ale rozhodně by byla jediná, na který by záleželo. Myslím, že by taky dokázala počkat na tu správnou chvíli. Postaral bych se, aby toho nikdy nelitovala."

Rozvíjející se vztah Diany a Dallase byl uvěřitelný z mnoha směrů. Oba dva přesvědčili toho druhého o svých kvalitách a hodnotách. Zkrátka, že jsou pro sebe jak tvoření.

"Chci tebe. Chci tvůj úsměv. Tvoje objetí. Tvoji lásku. Chci tvoje štěstí." Odmlčel se. "Chci úplně všechno."

Tenhle příběh se rozhodně zařadí mezi mé oblíbené. A jsem ráda, že se tam objevili staří známí z Kultiho a ze Srdcem proti zdi.

"Jsem beznadějně tvůj a ty to víš."

Za poskytnutí e-knihy k recenzi děkuji @endlessbibliophile z @humbook a @humbookblogeri #spoluprace #humbookblogeri


knihomolkazhor
včera 5 z 5

Máte raději slow burn romance, nebo romantiky s rychlejším rozjezdem?

U mě záleží na dané slow burn knize. Strmý pád od Biancy Iosivoni mi absolutně nesedla, ale tohle byl úplně jiný případ.

Stačí si počkat byla tak krásně zpracována romance s postavami, které jsem si zamilovala na prvních pár stránkách. Diana je silná žena, která se dostane vlivem osudu do těžké situace a musí se stát opatrovnicí svých synovců. Líbila se mi od začátku knížky, ale když oslovila svého synovce "Lupínku", nemohla jsem jí a kluky nemilovat, tak totiž říkám svému synovi

Dallas byl klasický tvrďák s krásným srdcem uvnitř. Klasický prototyp knižního hrdiny, kterého si zamiluje snad každá čtenářka. Mě si získal určitě.

Knížka je dlouhá, jak je u Zapaty zvykem, ale je tak čtivá, že jsem ji velmi nerada odkládala. Bavil mě vztah Diany a synovců, tam jsem se kolikrát i rozesmála nahlas.

Knížka mi opravdu velmi sedla a v tuto chvíli je asi moje nejoblíbenější od autorky. Za poskytnutí eknihy v rámci spolupráce moc děkuji Humbook blogerům.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejčtenějších knih (květen)

15.05.2024


Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)

05.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stačí si počkat v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených180x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce165x
v Chystám se číst200x
v Chci si koupit62x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Mariana Zapata
americká, 1986
2019  85%Kulti
2021  88%S láskou, Lukov
2020  82%Rytmus, já & Malychin
2022  88%Srdcem proti zdi
2023  76%Drahý Aarone