Vánoce v knihkupectví přehled

Vánoce v knihkupectví
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517126/bmid_vanoce-v-knihkupectvi-2uB-517126.jpg 4 89 89

Skotské knihkupectví série

< 4. díl

Carmen táhne na třicet a už od školy pracuje v oddělení galanterie omšelého obchodního domu v malém skotském městečku na pobřeží, kde od narození žije. Když obchod stejně jako mnoho dalších před ním zavře, Carmen se musí potupně vrátit do svého dětského pokojíčku k rodičům. Má oprávněně pocit, že selhala, o to víc nesnáší svou dokonalou starší sestru, úspěšnou právničku, která se třemi rozmazlenými dětmi a čtvrtým na cestě žije v Edinburghu. Ironií osudu je to právě snobská Sofia, kdo jí, (byť ne zcela dobrovolně a nezištně na zoufalé naléhaní jejich matky, která chce, aby se sestry usmířily) podá pomocnou ruku. Carmen se má ujmout krachujícího knihkupectví, které vlastní starý pan McCredie, jeden ze Sofiiných klientů, a do Vánoc ho postavit na nohy. Carmen čeká vskutku sisyfovský úkol. Knihkupectví sice stojí na nádherném místě, v samém srdci historického Edinburghu, ale spíš než obchod připomíná pavučinami opředený strašidelný zámek. Navzdory tomu všemu má své skryté kouzlo a ukrývá pod letitými nánosy mnohá tajemství a poklady. Dokáže Carmen vdechnout obchodu nový život a přilákat do něj před Vánoci dostatek zákazníků? Co se stane, když se o knihkupectví – a o Carmen – náhle začne zajímat slavný a charismatický autor? A bude vánoční atmosféra stačit na to, aby Carmen našla cestu k sestře a jejím dětem?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Christmas Bookshop , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoce v knihkupectví. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

alzbeta4340
06.03.2024 5 z 5

Opravdu pohodové čtení, které se dá číst i mimo vánoční čas. Klidný příběh příběh, plný sourozeneckého škorpení (v jakémkoliv věku) - a jak je zvykem, nechybí ani milostná linka, která se ovšem obejde bez erotických scén natahujících děj.
Navíc se mi moc líbil literární popis Edinburghu, kde jsem nikdy nebyla.

FejKýý
30.01.2024 2 z 5

Tak tahle kniha mě strašně zklamala. Nemohla jsem se vůbec začíst. Četla jsem ji celý měsíc a dost jsem se s ní natrápila. Ještě že nebyla delší. Chemii mezi Carmen a Blairem jsem vůbec necítila a to ani mezi ní a Okem. Bylo to fakt divný. Skylar mě totálně vytáčela a nechápu, proč fakt byla tak zlá a pracovala s dětmi, když je vlastně ráda neměla. No, jsem ráda, že mám knihu za sebou. I když to byla má první kniha od spisovatelky a normálně bych asi další šanci už nedala. Tak vím, že je hodně chválená a lidem se líbí, jak píše a jaké má příběhy. Tudíž jí dám určitě ještě šanci a docela se i těším, prý jsou jiné knihy od spisovatelky fakt dobré.


kristy.books
08.01.2024 4 z 5

Vianočné kníhkupectvo ma na prvý pohľad zaujalo svojou krásnou obálkou, ja týmto vianočným knihám jednoducho nedokážem odolať. Bol to príjemný príbeh o rodine, nových začiatkoch, knihách, vianočných sviatkoch a samozrejme, o láske. K (pred)vianočnému obdobiu ideálne čítanie.

Priznám sa, že hlavná hrdinka Carmen mi zo začiatku až tak nesadla a trochu mi kazila celkový dojem z príbehu. Nepáčilo sa mi jej správanie, s ničím nebola spokojná, nad všetkým ohŕňala nosom, frflala, neustále sa ľutovala. Postupne však určité veci vo svojom živote prehodnotila a ja som si ju obľúbila (a už ma aj príbeh začal naplno baviť).

Som veľmi rada, že si časom vybudovala vzťah so svojimi neterami, synovcom i so sestrou a uvedomila si, akú má skvelú rodinu. Bavilo ma sledovať, ako sa zbližovali a hľadali si k sebe cestu. Títo traja boli pekné čísla, každý bol iný, dali jej poriadne zabrať, no bez nich by to nebolo ono, dodali príbehu dávku rozkošnosti.

Staré kníhkupectvo malo svoju slávu už dávno za sebou, no Carmen sa postupne podarilo vrátiť mu lesk a prilákať nových zákazníkov. V tejto práci sa naozaj našla, bolo cítiť, že ju baví a bola odhodlaná kníhkupectvu pomôcť za každú cenu. Aj jeho majiteľovi sa dostala pod kožu, vďaka nej rozkvitol a vyšiel zo svojej ulity.

Čo by to bolo za vianočný príbeh, keby v ňom chýbala romantika. Vznikol nám tu taký menší ľúbostný "trojuholník" a Carmen tak mala hneď dvoch nápadníkov. Za mňa bol výber jasný, ona sa rozhodovala trochu dlhšie.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vánoce v knihkupectví v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených5x
v Knihotéce126x
v Chystám se číst113x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech10x