Šílené výčitky přehled

Šílené výčitky
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353246/bmid_silene-vycitky-4zR-353246.jpg 3 1090 1090

Novinka od autorky Sedmilhářek a Manželova tajemství je konečně tu! Pedantská účetní Erika a bohémská violoncellistka Clementine toho mají společného jen málo, ale přesto jsou prakticky odjakživa nejlepší kamarádky. Jenže zatímco bezdětná Erika by pro Clementine strčila ruku do ohně, nábožně lpí na každém slovu své kamarádky a s oblibou jí radí, jak vychovávat dcery, Clementine se do téhle role nechala kdysi vmanévrovat svou soucitnou matkou a po většinu času jí ta její otravná obdivovatelka pořádně leze na nervy. A pak je jednoho krásného, slunečného dne pozve obě i s jejich manžely, Samem a Oliverem, Eričin soused na grilování. Co se na nějaké obyčejné garden party mohlo přihodit tak strašného, že teď všichni litují, že pozvání přijali? A hlavně – čí je to vina?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Truly Madly Guilty


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šílené výčitky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (321)

Honey0105
07.04.2024 2 z 5

Autorku mám ráda, ale mám u ní ještě hodně restů, které jsem se rozhodla napravit. Tato kniha byla jedním z restů, z knihovny na mě koukala už opravdu dlouho. Na čtení jsem se opravdu těšila, ale ve výsledku jsem byla spíše zklamaná.
Snad každá z postav měla plno otravných rysů. Navíc se příběh dost vlekl. Opravdu už jsem se jen modlila, ať se odhalí, co se vlastně stalo a skončí to.
I když bylo i pár světlejších momentů, kdy jsem knihu nechtěla odložit a zajímal mě vývoj příběhu a postav, tak stejně převažují negativní pocity.
Pro mě zatím nejslabší kniha od paní Moriarty. Uvidíme, co přinesou další.

Natty
29.03.2024 2 z 5

Příběh i zápletka jsou na takovou oddechovku dobré, ale je to rozvleklé a po chvíli už i trochu nudné čtení. Člověk už není ani tak napjatý z rozuzlení, spíš už jen čeká, co se tedy stalo, ať už to má za sebou. Kdyby byla poloviční a svižnější, vůbec by to knize neuškodilo.


sarlotaa27
27.01.2024 3 z 5

Kniha pro mě byla taková oddechovka, asi rozumím, co chtěla autorka knihou říct. Nicméně, zkrátit ji o takových sto stran by bylo fajn, ta zdlouhavost byla místy až otravná, za mě zatím nejslabší kniha od Liane:)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6.11. - 19.11.)

07.11.2017


Citáty z knihy (1)

Člověk si troufá vyskočit mnohem výš, když ví, že má kam dopadnout.


Ocenění knihy (1)

2016 - Goodreads Choice Awards (Best Fiction)


Kniha Šílené výčitky v seznamech

v Právě čtených27x
v Přečtených1 625x
ve Čtenářské výzvě236x
v Doporučených29x
v Knihotéce614x
v Chystám se číst454x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech13x