Poslední absolvent přehled

Poslední absolvent
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499030/bmid_posledni-absolvent-Nte-499030.jpeg 4 182 182

Scholomance série

< 2. díl >

Jste připraveni na druhou lekci ve Scholomancii? Mladá čarodějka Galadriel má před sebou poslední rok ve Scholomancii, drsné kouzelnické střední škole. Jenže právě tento ročník je ze všech nejnáročnější, a co hůř — na jeho konci na studenty čeká děsivý přízrak v podobě závěrečné zkoušky, ze které zdaleka ne všichni vyjdou živí. Galadriel si v minulém roce ověřila, kam až sahají její magické schopnosti, a získala i několik důležitých spojenců. Začíná doufat, že by mohla u zkoušky uspět. Jenže škola to zjevně ví také — a snaží se jí v tom všemi prostředky zabránit nebo ji alespoň donutit, aby konečně naplnila dávné proroctví a stala se nejstrašnější černou čarodějkou všech dob. Pokud si má Galadriel zachránit holý život, bude muset zatnout zuby, napnout všechny síly — a taky porušit pár pravidel. A možná ani to nemusí stačit…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

The Last Graduate , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední absolvent. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

Dym
27.05.2024 2 z 5

(SPOILER) No tato kniha pro mě byla plná plot holes a spousta věcí mi tam nevycházela. Nevím jestli jsem špatně pochopila některé narážky, ale prostě... Aaaaaaaaa! A ještě to skončilo tak napínavě, že jsem skoro s knihou mrskla. Jediné co by mi dobře vysvětlovalo chování postav, které se změnily během chvilky, by bylo, že trpí halucinacemi z vyparů z alchimistické laboratoře, nebo jim je přivozuje nějaký nenápadný mal. Je to škoda. První díl jsem si moc užila a nevím jestli seberu po tomhle odvahu se pustit do posledního dílu série.

knizni.taurus
16.04.2024 4 z 5

Za knihu moc děkuji nakladatelství HOST, které mi poskytlo knihu k recenzi v rámci #spoluprace :)

Z 1. dílu Smrtícího vzdělání jsem byla nadšená. A velmi dobrou zprávou je, že ani druhý díl mě nezklamal a teď vás zkusím nalákat na tuto skvělou sérii a říct vám, proč i druhý díl stojí za to.

- Pokud se vám líbil první díl, tak druhý jede ve stejném duchu, takže není možné, aby vás nebavil!

- Pokud jste si oblíbili sarkasmus hlavní hrdinky, tak nebojte, Galadriel svůj temperament neztrácí a její vývoj z uťápnutější holky do sebevědomější ženy byl skvěle napsaný (ale jedno mini mínus byl občas ten její neustálý božský komplex “jen já dokážu všechny zachránit, hele holka, zkus a uvidíme, nemusíš nám to pořád říkat :D)

- Pokud vám v prvním díle chybělo víc romantiky, tak tady se konečně k něčemu dostáváme (ale romantická linka tady prostě není tahoun, jen skvěle dolaďuje příběh)

- V druhém dílu každopádně najdete spoustu opisů (uprostřed knihy to bylo trochu stereotypní - hodně trénování a vymýšlení, jak tu promoci přežít - každopádně to je důležité, že jo), ale nebojte, Galadriel vám to vynahradí a navíc na konci vás to zase pohltí a na posledních stránkách i najdete óbr cliffhanger (jako takhle po prvním díle jste si mohli dát pauzu, tady už ne :D)

Suma sumárum: druhý díl, ačkoliv více stereotypní, je pořád skvělý a perfektně čtenáře připraví na (snad) epické finále. Jinak konec byl takový, že jsem ho trochu čekala, ale doufala jsem že nepřijde :D. Teď jsem zvědavá jak se to ve třetím díle vyřeší. No takže, váháte ještě se čtením této série? Doufám, že ne! A já jdu přelouskat všechny resty, protože se na Zlaté enklávy těším extrémně moc!


baru_lienka
13.03.2024 5 z 5

Jsme zpět ve vražedné škole Scholomancie a na Galadriel nyní čeká poslední ročník. Neskutečné oceňuju postupný a nenápadný přerod Galadriel z nenápadné, ufňukané a hypersamostatné dívky v sebevědomou ženu, která kolem sebe má přátele.
I když ten její božský komplex mě v průběhu knihy začal trochu otravovat, „ona jediná vyvolená a nezastavitelná zachrání prdel všem“ mi trochu lezlo krkem, ale naštěstí ji museli pomoct všichni ostatní a především se na scéně objevila Liesel. V příběhu sice nezabírá moc dějového prostoru, ale trochu vyrovnává Galadriel a její občasnou nabubřelost, umí je skvěle oponovat.
Konečně jsem se začala orientovat ve všemožných příšerách a pravidlech světa Scholomancie, neskutečně jsem si užila charakter Galagriel a její nenásilný vztah s Orionem. Tento příběh je důkazem, že mi vlastně romantická linka v knize nevadí, jen to musí výt vkusně podané. ALE MŮŽE MI NĚKDO KURŇA ŘÍCT, CO MÁ ZNAMENAT TEN KONEC KNIHY. Jakože ještě teď se mi chce brečet, fakt dík Naomi, mám zlomené srdíčko.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)

04.11.2022


Citáty z knihy (1)

Nevěděla jsem, co udělám. Věděla jsem jen, co neudělám. Neprojdu tou branou. Neprojdu, dokud nebudou venku všichni.


Kniha Poslední absolvent v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených227x
ve Čtenářské výzvě44x
v Doporučených15x
v Knihotéce148x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech4x