Trochu jiná slečna Bridgertonová přehled

Trochu jiná slečna Bridgertonová
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435418/bmid_trochu-jina-slecna-bridgertonova-OE3-435418.jpg 4 301 301

Rokesby série

< 3. díl >

Poppy Bridgertonová je energická mladá dáma s jasnými názory a s dobrodružnou povahou. Z pohledu společnosti má věk na vdávání, a tak by si co nevidět měla najít nápadníka. Jenomže Poppy se rozhodne, že její nastávající musí mít stejné zájmy a podobně dobrodružnou povahu jako ona. Zdálo by se, že na tom není zas tak nic divného. Problém však je, že žádný z jejích londýnských nápadníků tyto požadavky nesplňuje. Při návštěvě svých známých v Dorsetu objeví Poppy při průzkumu pobřeží skrytou pašeráckou jeskyni. Její radostné vzrušení se však velice rychle změní ve zděšení, protože narazí i na pašeráky, kteří ji bez okolků zajmou. Svázanou a s roubíkem ji zanechají přímo v kapitánově kajutě. Jaké je poté překvapení kapitána Andrewa Jamese Rokesbyho, když najde Poppy ve své kajutě. Kapitán tajně přepravuje pro britskou vládu citlivé dokumenty a právě ho čeká nebezpečná plavba do Portugalska, když se u něj neplánovaně vyskytne úplně cizí žena. Co s ní? Nedá se nic dělat, Poppy musí s nimi. Během cesty po moři se mezi Andrewem a Poppy odehrává válka slov, která však postupně přechází v něco víc. Poppy však netuší, že Andrew má tajemství.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Other Miss Bridgerton , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trochu jiná slečna Bridgertonová. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (60)

evismaior
26.05.2024 1 z 5

25% - jednoznačně nejslabší Quinnová, jakou jsem dosud četla, a to docela propastně. Téma dáma a korzár je sice provařené, ale přesto vděčné a těšila jsem se, jaký děj vymyslí autorka pro upovídanou myslitelku Poppy Bridgertonovou (sestřenici Edmunda - otce známé osmičky sourozenců) a Andrewa Rokesbyho, který pod jménem Andrew James vozí tajné zásilky mezi Británií a Portugalskem. Ještě když to takhle píšu, tak mi to přijde jako zápletka, na které se nedá snad nic zkazit. Ale autorka to uchopila tak nezáživně, že jsem místy skutečně jen projížděla text očima, aby mi nic neuteklo, ale ztrácet čas jsem s tím pak už nemínila. Poppy najde jeskyni, kterou najít neměla, tak ji pirátský kapitán vezme na loď a uvězní ji ve své kajutě, ale tam dotyčná většinu času jen tak sedí a nudí se (jo a skládá puzzle). A pak je tu únos, který vlastně není vůbec napínavý a skončí dřív, než pořádně začal. Za mě opravdu zklamání.

jitkafypi
26.05.2024 odpad!

Hodně slabé....


Hradčiatko
27.04.2024 5 z 5

Juliu Quinnovú mám z romantických autoriek proste rada - dá tam niečo naviac, proste to povestné čosi, čo to vylepší oproti inej romantike (možno sentiment, že vyše 20 rokov cca mám od strýka knihu Romantický pán Bridgerton, a to, že je nejaká séria či nedajbože seriál som zistila pred 2 rokmi :D). Tu toho bolo niekoľko: 1) páčilo sa mi, že dievča je aj hladné alebo ospalé, či má normálne fyziologické pochody ľudské (všimli ste si, že všeobecne romantické hrdinky nechodia na záchod a už vôbec nemajú svoje dni?), 2) po XXX dňoch na lodi má aj zašpinené šaty a mastné vlasy - nebývalá reálnosť, ktorá hneď priťukla hviezdičku, 3) nepreháňajú... vedia sa prejsť, porozprávať, skladať "puzzle" a žiť pritom svoj príbeh, to je veľmi osviežujúce, že nemusia byť k tomu útoky pirátov či piraní :D 4) kus geografie v skladaní mapy pohladil srdce geografky, celkovo prečo nie za 5 hviezd? :)

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (9. týden)

27.02.2022


Knižní novinky (12. týden)

16.03.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Trochu jiná slečna Bridgertonová v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených428x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených19x
v Knihotéce266x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit49x
v dalších seznamech6x