Psychiatr přehled

Psychiatr
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193331/psychiatr-193331.jpg 3 23 23

V prostředí odlehlé psychiatrické léčebny, která má být během krátké doby zrušena, se odvíjí čtenářsky přitažlivý, sugestivní děj nového románu Petra Prouzy. Neobvyklé, často až bizarní příběhy pacientů a pestré privátní osudy personálu se v napjaté atmosféře konce Ústavu ještě více obnažují ve své pravdivé podstatě, jež zvenčí vypadá absurdně, ale ve skutečnosti odpovídá na otázky, které si většinou klade každý z nás, po záhadném smyslu života a jeho nekonečných výchylkách. Vilém Rokyta se ohlíží za svou minulostí, která zrcadlí rozporuplné zvraty a společenské proměny v uplynulých šedesáti letech jeho života.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psychiatr. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Marcela52
04.11.2022 3 z 5

Od tohoto autora jsem přečetla několik knih a tak jsem byla zvědavá i na tento jeho nový román. Prostředí psychiatrické léčebny, kde se děj odehrává, bylo popsáno s nadhledem i humorem, ale literárně to bylo trochu slabší, proto jsem nějakou hvězdičku ubrala. Jinak mohu doporučit jako oddechovou četbu i jako zajímavou sondu do chování lidí, kteří často hledají v léčebně úkryt před nepřátelským světem. Dnešní doba může být pro mnoho lidí náročná, a tak se stává, že se tady někteří zabydlí na celá léta a najdou tu nový domov.

PepaS409
06.12.2021

Mě se kniha líbila.


MilaSliacka
21.11.2020 3 z 5

Tak jako šedesátník, který řeší odchod do penze, si asi příliš nepočte v knize o třicátnicích řešících mateřství v kombinaci s kariérou, tak ani já jsem si příliš nepočetla v knize pana Prouzy Psychiatr. Téma životní změny na stará kolena se mnou nerezonovalo a styl psaní nebyl natolik silný, aby měl přesah do mé věkové a společenské bubliny. (Jsou i tací, kterým se to podařilo, například M. Kundera, jehož některé knížky jsou tematicky podobné zrovna Psychiatrovi; nemocniční prostředí, mužští hrdinové v pozdním zralém až předdůchodovém věku, zástupy bezejmenných milenek, ze kterých vyvstává elegantní starší kolegyně…). Ani zajímavé prostředí psychiatrické léčebny to nezachránilo. Pacienti tak nějak splývali a fungovali spíš jako kompars k zádumčivým vnitřním monologům hlavního herce na scéně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Psychiatr v seznamech

v Přečtených33x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

psychiatrické léčebny psychiatři

Autorovy další knížky

Petr Prouza
česká, 1944
2004  85%Život střídá smrt
2011  79%Babička
1988  66%Hotel Karneval
2014  63%Psychiatr
2015  67%Dřevěné ženy