Probouzení přehled

Probouzení
https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64903/bmid_probouzeni-zyX-64903.jpg 4 69 69

Autor se ve své knize dělí se čtenáři o vlastní reflexe a prožitky. Některé texty se zrodily z náhodně zachycených myšlenek a v autorově mysli rozehrály sled spontánních úvah o naší civilizaci, přírodě a katolické církvi. Jiné ohromují autentickým zachycením pocitů a existenciální naléhavostí, s nimiž se zamýšlí především nad vlastní rolí v tomto světě.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Probouzení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Starmoon
17.11.2022 5 z 5

To bolo... Pohladenie. Povzbudenie. A prebudenie.

Priznávam sa, že v súčasnom životnom období by mi mohol Boh povedať slová zo Zjavenia „ale mám proti tebe to, že si opus­til svoju pr­vú lás­ku“ – nuž a Vácha mi ju týmito svojimi úvahami pripomenul. Tie začiatky s Bohom, keď človek úprimne verí, dôveruje, žasne, toleruje, miluje, odpúšťa; a neverí, že to raz bude mať koniec.

Vlastne teraz píšem viac o sebe ako o tomto dielku, ale keď toto dielko ma tak trochu vrátilo k sebe, uzavrelo (v dobrom slova zmysle) do seba, donútilo opäť sa dívať okolo seba – a to so žasnúcimi a chápavými očami.

(Jasné, potom opäť prídu pokušenia, hriechy, pády, pohoršenia... A človek – teda ja – opäť zabúda na to krásne zázračno... Ale za to už autor nemôže.)

Takže ďakujem, Marek Vácha. Vďaka, že vy sa dívate a divíte.

marierachel
10.08.2020 4 z 5

Hezká kniha. Některá zamyšlení se mně dotkla více, jiná méně, ale celkově se mi líbila. Když srovnám s jinými knihami Váchy, které jsem četla, tato je pro mě 4-hvězdičková.


zanetkov77
05.06.2018 5 z 5

Kniha Probouzení je směsí různých úvah nad lidským životem i životem všeho kolem nás. Jeho postoje mě mnohokrát zaujaly, přiměly k zamyšlení nad životem i nad vírou a Bohem. Některé z nich by si zasloužily mnohem větší prostor k vyjádření než pár stránek a opravdu ráda bych si o nich přečetla více obšírně. Byly tu také takové, které se mě hluboce dotkly a připomněly mi mě samotnou. Marek Vácha mě velmi zaujal a Probouzení určitě není poslední kniha, kterou jsem si od něho přečetla ani kniha, ke které bych se už znovu nevrátila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Probouzení v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených5x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit9x