Přitažlivost pádu přehled

Přitažlivost pádu
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528254/bmid_pritazlivost-padu-657ada4dc6d68.jpg 4 73 73

Micheál Burns žije sám v domku poblíž strmých útesů na ostrohu Kerry Head, kde vyrostl. To idylické místo nad zátokou na malebném pobřeží irského jihozápadu má svou temnou stránku: útesy odedávna lákaly sebevrahy. Jeho rodiče považovali záchranu těch ztracených duší – návštěvníků onoho místa – za svou duchovní povinnost a Micheál, jemuž se zhroutilo manželství a rozpadl život, teď v jejich „poslání“ pokračuje. Jen v sebeobětavé službě druhým na úkor vlastního zdraví nachází jakousi útěchu a smysl. Když ale jeho sestry chtějí domek i s pozemkem prodat, musí si vybrat mezi sourozenci a návštěvníky, mezi traumatickou minulostí a možnou budoucností. Působivý příběh s nezapomenutelnou atmosférou ohlašuje výrazný nový talent mladé irské prózy.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Odeon
Originální název:

Though the Bodies Fall , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přitažlivost pádu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

bosorka
29.05.2024 4 z 5

Atmosféricky vypodobněný kus irské země, je velmi znát, že k němu je autor pevně připoután. Přitažlivost pádu se čte dobře, ač jde o téma velmi těžké a neveselé. Sebeobětování až skoro do sebezničení, rodina, vztahy obecně, vina a výčitky, neschopnost utéct. Jsem velmi zvědavá na další autorovu knihu. A asi se potřebuji podívat do Irska, do Kerry.

Han-nah
16.05.2024 4 z 5

Zajímavá prvotina autora a to i díky dobrému překladu....
Micheál, jeho životní příběh čtenáře přenese na jihozápad Irska, krásné, ale i kruté přírody s nádhernými útesa na pobřeží Atlantského oceánu, kde stojí malebný domek a jeho obyvatelé.
Děj, díky postupnému odhalování minulosti, nás provází s vědomou a duchovní pomocí rodičů, následně i Micheála, potenciálním sebevrahům, tzv. "Návštěvníkům".
Ukázka nezištné pomoci druhému, vliv návštěvníků, ale i psychologický rozbor rodiny, jako celku, ale i sourozenecké vztahy a dopad všeho toho na rodinu. Každého dohání minulost jinak. Pochopí a odpustí sobě i druhému nebo zde hrají roli peníze a uraženost nebo pocit ublížení.


strana1-100
03.05.2024 5 z 5

Po mnoha měsících, kdy jsem většinu knížek odložila nedočtenou, protože mě v průběhu přestaly zajímat, je tohle román, který jsem se zaujetím a v poměrně krátké době přečetla až do konce. A tímto faktem ho chci doporučit asi víc než vyjadřováním se k jeho obsahu a myšlenkám.
Ostatně jediné, co bych k jeho obsahu po přečtení mohla napsat, je hmm.... hmm... ty jo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Beren a Lúthien, Láska z jiného života a další knižní novinky (47. týden)

19.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přitažlivost pádu v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených7x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst146x
v Chci si koupit38x
v dalších seznamech1x