Poslední dům v ulici přehled

Poslední dům v ulici
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533805/bmid_posledni-dum-v-ulici-65e9a84b84d4d.jpg 4 37 37

Manžel architektky Kayly Carterové zahynul po tragické nehodě při stavbě vysněného rodinného domu. Zdrcená žena však musí zůstat silná kvůli jejich čtyřleté dcerce. Do novostavby se zdráhá nastěhovat, a když ji od toho zrazuje i podivná žena v červené paruce, která za ní přijde až do kanceláře, málem ji poslechne. Je jasné, že tajemná neznámá má k místu nějaký vztah Jenže Kayla touží zůstat manželovi nablízku. Nakonec se tedy do domu nastěhuje a spřátelí se s novou sousedkou, starší paní Ellie Hockleyovou. Ta má tajemství, která se táhnou už téměř padesát let. Je Ellie na cestě za nápravou křivd minulosti? A skrývá k nim poslední dům v ulici klíč?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Last House on the Street , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední dům v ulici. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

eva3992
dnes 4 z 5

Znáte program SCOPE? Že jste o něm nikdy ani neslyšeli? Nevadí! Pusťte se do novinky do Diane Chamberlainové, přeneste se do roku 1965 a dozvíte se víc.

Vysněný dům, který společně navrhli a postavili. Oba úspěšní architekti. On bohužel při stavbě vysněného domu umře. Ona, Kayla, musí zůstat silná, už jen kvůli jejich čtyřleté dcerce. Je v pořádku, nastěhovat se do domu, který vás připravil o partnera? Těžká volba, navíc ji od stěhování zrazuje i záhadná žena….

V příběhu se seznámíme i s Ellie, starší vitální žena, která již padesát let skrývá tajemství. Vše navíc nasvědčuje tomu, že ho pomůže odhalit právě vysněný dům na konci ulice…

Od autorky jsem před pár lety četla knihu Nutné lži, ta si mě naprosto získala a i teď, po docela dlouhé době, na ni stále myslím. Když se objevila novinka Poslední dům v ulici, neváhala jsem, byla to pro mě sázka na jistotu, že se mi kniha bude líbit. A nespletla jsem se.

Za vcelku nenápadnou obálkou, která vám toho k příběhu moc nepoví, se skrývá velice silný příběh. Současná linka je až lehce strašidelná. Ta historická, která pro mě byla rozhodně zajímavější, byla plná vážných témat. Jak se začnou obě linky proplétat, budeme odhalovat taková tajemství, která bychom rozhodně nečekali. Tím si kniha rozhodně udrží vaši pozornost, na závěr dostane celý příběh neskutečný spád a odhalíme nečekané skutečnosti.

Příběh je plný emocí, budete prožívat život hlavních hrdinek, hlavně pak Ellie. Budete jí mít plnou hlavu, možná si i začnete vyhledávat další informace, protože téma pro vás bude nové, stejně tak, jako pro mě.

Pokud jste fanoušci knih Jodi Picoult, tak vyzkoušejte i Diane Chamberlain, rozhodně nešlápnete vedle a budete mít novou oblíbenou autorku…

Renatecka
22.05.2024 4 z 5

Zajímavé téma, příjemné čtení.


zuzana2599
20.05.2024 5 z 5

Ani já jsem nečekala, že se mi bude tento román tolik líbit. Dokonce jsem váhala, zda se pustit do čtení, ale určitě nelituji. Diana Chamberlainová často zpracovává ve své tvorbě silná společenská témata, tentokrát to bylo volební právo pro černošské obyvatelstvo. Román obsahuje dvě dějové linky, historická část je silná, dojemná, plná předsudků a touhy po spravedlnosti. Ta ze současnosti se mi také líbila a celkové propojení ke konci bylo báječné !

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)

31.03.2024


Citáty z knihy (1)

Mohli jsme se bezpečně držet za ruce jedině ve tmě. Milovat jsme se mohli pouze v úkrytu. Možná nás čeká společná budoucnost, ale byla vzdálená a složitá. Najednou se má radost, že jsem s ním, proměnila ve smutek.


Kniha Poslední dům v ulici v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst100x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

domy, vily, rezidence

Autorovy další knížky

Diane Chamberlain
americká, 1950
2019  92%Nutné lži
2017  88%Utajená sestra
2007  92%Krutá volba
2002  91%Mlčení
2009  88%Před bouří