Poslední dívka přehled

Poslední dívka
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329843/bmid_posledni-divka-hV6-329843.jpg 4 545 545

Před deseti lety jela studentka Quincy Carpenter na dovolenou s pěti přáteli a vrátila se sama, jediná přežila hororový masakr. Stala se členem „klubu“ FINAL GIRLS, který vymysleli novináři, a do takové skupiny lidí nechce nikdo patřit. Patří do něj třeba Lisa, který ztratila devět sester z vysokoškolského klubu po útoku teroristy, který zabíjel nožem; nebo Sam, která přežila útok maskovaného muže během noční směny v Nightlight Inn; a nyní i Quincy, která zakrvácená prchala lesem před násilníkem, který přepadl partu studentů v lesní chatě. Média touží po tom, udělat rozhovor se všemi najednou, a všechny tři dívky se snaží na prožité trauma zapomenout, a tím i jedna na druhou. V současnosti už je na tom Quincy celkem dobře, díky Xanaxu. Má obětavého snoubence Jeffa, populární blog o pečení, krásný byt, terapeutickou skupinu a policistu, který jí před lety zachránil život. Její mozek tragickou událost vymazal a minulost je pohřbena. Až do té doby, dokud není Lisa, první Final Girl, nalezena mrtvá ve své vaně s podřezaným zápěstím a dokud se na jejím prahu neobjeví Sam, druhá Final Girl. Proletí Quincynýn životem jako vichřice. Jako by se snažila o to oživit minulost. A Quincy přemýšlí o tom, proč. A když vyjdou na světlo nové informace o Lisině smrti, Quincin život se mění na závod s časem, snaží se zjistit pravdu o Sam, o tom, proč se vyhýbá policii i novinářům, a chtě nechtě si musí vzpomenout, co se před deseti lety v lese skutečně stalo.... celý text

Horory Thrillery Dívčí romány
Vydáno: , Omega
Originální název:

Final Girls , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední dívka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (192)

TerkinKnižnySve
dnes 5 z 5

Riley Sager - Poslední dívka


Počet strán: 387
Vydavateľstvo #ediceknihyomega
Žáner: #thriller #horor

Veľmi zaujímavý thriller, písaný štýlom prítomnosť/minulosť.

Priznávam minulosť ma bavila ovela viac, predsa len vrátiť sa v čase pred masakrom a rozmýšľať kto, čo a prečo?

V prítomnosti sme s hlavnou postavou Quincy, ktorej život po boku právnika ja zdá sa šťastný(k šťastiu pomaha Xanax) až pokial sa nezabije jedna z posledních....

Kto sú? Dievčatá, ktoré prežili ako jediné rôzne masakry.

Objaví sa však ďalšia z nich... ale.. je to ona? o čo jej ide? prečo Quin núti do rôznych situacii, ktore jej nie su príjemné, snaží sa byť jej priateľkou? či ju zničiť?

Zaver knihy bol vynikajuci. Minulosť sa konečne vyjasnila a mne padla sanka (myslela som, že to bude inak)

Za #spolocnecitanie ďakujem
Evženie Pavelová
Jana Pumprdlik Zouharová
Júlia Júlia
Kattykitty De Peyrac
Lucie Reková Vlčková
Mária Kuchárová Suchárová
Nika Strumienská
Nika Vachová
Petra Turnová
Vlasta Śtěpánková
Zuzana Žužu Dobiasova

Kniha č. 137/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #rileysager #poslednidivka

Obsah:
#masaker #trauma #minulosť

Před deseti lety jela studentka Quincy Carpenter na dovolenou s pěti přáteli a vrátila se sama, jediná přežila hororový masakr. Stala se členem „klubu“ FINAL GIRLS, který vymysleli novináři, a do takové skupiny lidí nechce nikdo patřit.
Patří do něj třeba Lisa, který ztratila devět sester z vysokoškolského klubu po útoku teroristy, který zabíjel nožem; nebo Sam, která přežila útok maskovaného muže během noční směny v Nightlight Inn; a nyní i Quincy, která zakrvácená prchala lesem před násilníkem, který přepadl partu studentů v lesní chatě. Média touží po tom, udělat rozhovor se všemi najednou, a všechny tři dívky se snaží na prožité trauma zapomenout, a tím i jedna na druhou.
V současnosti už je na tom Quincy celkem dobře, díky Xanaxu. Má obětavého snoubence Jeffa, populární blog o pečení, krásný byt, terapeutickou skupinu a policistu, který jí před lety zachránil život. Její mozek tragickou událost vymazal a minulost je pohřbena.

85098211
03.05.2024 3 z 5

Snad jediné, co mne zde zaujalo, byla originální zápletka. Byla to sice už moje čtvrtá kniha od autora a ty předchozí se mi opravdu moc líbily - ale tentokrát jsem se zklamala. Příběh jako takový je dost brutální a postavy většinou nesympatické. Snad až na Quincy, ta se celkem dala, i když ne vždy jsem chápala její chování nebo rozhodování, hlavně pokud šlo o Sam... Anotace poměrně přesně popisuje, o co v knize půjde, a to byl také důvod, proč jsem si ji vybrala a zakoupila. Bohužel musím přiznat, že vyprávění je dost zdlouhavé a místy dokonce i možná lehce nudí. Pokud jde ovšem o konec knihy, tak ten byl sice napínavý a jedna velká jízda, ale zároveň dost krvavý. A za tohle všechno dávám po zralé úvaze pouze tři hvězdičky, protože prostě ani při nejlepší vůli nemohu hodnotit lépe...


Téra
29.03.2024 3 z 5

Docela originální námět, kde přeživší několika masových vražd jsou opět vystaveny smrtelnému nebezpečí. Nejdříve jsem se nemohla začíst, druhá hlavní hrdinka mi totiž nebyla moc sympatická. Ale nakonec to hodnotím jako celkem povedený thriller. Konec byl velmi zajímavý a minimálně pro mě nečekaný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední dívka v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených711x
ve Čtenářské výzvě47x
v Doporučených30x
v Knihotéce359x
v Chystám se číst336x
v Chci si koupit90x
v dalších seznamech7x