Píseň stínů přehled

Píseň stínů
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378879/bmid_pisen-stinu-hbA-378879.jpg 3 131 131

Píseň zimy série

< 2. díl

Liesl se vrátila mezi smrtelníky a zjistila, že život bez Krále duchů je těžší, než si myslela. Její mladší bratr Josef je chladný a vzdálený, zatímco Liesl nemůže zapomenout na uhrančivého mladíka a na hudbu, již v ní inspiroval. Když se ale bariéra mezi světy začne rozpadat, Liesl se musí vrátit do podzemí, aby odhalila tajemství života a smrti Krále duchů. Může zlomit pradávná pravidla světů? A jaký je skutečný význam oběti, když je osud celého světa v jejích rukou?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Shadowsong , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Píseň stínů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

Anor505
18.01.2023 5 z 5

Píseň stínů svou atmosférou navazuje na první díl, ale melancholické ladění se záhy mění na vyloženě ponuré a autorka zde skvěle balancuje na hranici šílenství hlavní hrdinky a fantasy reality.
Elisabeth je komplikovaná, náladová, vyhýbá se nepříjemným rozhodnutím a často volí tu jednodušší cestu, i když není úplně správná. Tím čtenáři nastavuje poměrně nepříjemné zrcadlo, sama jsem se v ní poznávala častěji, než by se mi líbilo.
Závěr knihy byl skvěle vymyšlený, všechny dílky skládačky do sebe zapadly, kruh se uzavřel. Co bylo třeba říct, bylo řečeno a nebylo zapotřebí už napsat ani řádek navíc. Jen člověk musí zpomalit a podívat se i mezi řádky. Celkově se mi příběh Elisabeth a Krále duchů velmi líbil a budu si ho dlouho pamatovat.
Poznámka na závěr: u Písně zimy jsem ještě pochybovala, ale teď si myslím, že tohle nejsou tak docela knihy pro mladší čtenáře a jejich zařazení mezi fantasy pro děti a mládež není právě šťastné.

Alíček83
14.02.2022 2 z 5

Opět hlavní hrdinka ufnukaná, furt řešila sebe, vůbec nezjišťovala jméno Krále duchů. Děj byl více o Josefovi a Kathe. Bylo to zdlouhavé. Furt se nic nedělo a pak to rychle skončilo. Ale tajemno v celé knize bylo, za to to dostává hvězdičku.


Damonka18
30.08.2021 4 z 5

Asi bych tuto knihu udělala pouze jako povídku, nebo kratší pokračování. Bylo to v některých částech zdlouhavé. Ale narozdíl od prvního dílu to pro mě nebylo tak zmatené. Možná by se mi to líbilo víc, kdyby se zde vícekrát objevil Král duchů. Jinak vcelku fajn kniha. Shrnutí: Když nic neočekáváte, nebudete zklamaní.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. srpna - 9. září)

27.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Píseň stínů v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených168x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených10x
v Knihotéce172x
v Chystám se číst109x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

fantasy říše mrtvých, podsvětí

Autorovy další knížky

S. Jae-Jones
americká
2017  68%Píseň zimy
2018  68%Píseň stínů