Nejsou stejné. Jak díky Teorii typů porozumět dětem i sami sobě přehled

Nejsou stejné. Jak díky Teorii typů porozumět dětem i sami sobě
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378990/bmid_nejsou-stejne-jak-diky-teorii-typu--Vto-378990.png 4 44 44

Kniha NEJSOU STEJNÉ odhaluje potřeby ukrývající se za různými projevy chování dětí a přináší doporučení, jak na ně reagovat. Děti totiž nejsou stejné. Už odmala se u nich projevují různé typové preference, které jsou dány vrozeným „nastavením mozku“.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejsou stejné. Jak díky Teorii typů porozumět dětem i sami sobě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

nikous
05.01.2024 3 z 5

Ufff, kniha má něco do sebe, ale... Knížku nejsem schopná dočíst. Pro mě těžce uchopitelná, složitě psaná. Do kapitol jsem se nutila a vlastně už jsem nevěděla, co jsem četla na předchozí straně. Každopádně i čtení cca prvních 100 stran mi pomohlo určit typy členů rodiny aspoň z 80%. Soudě dle navštíveného semináře Šárka ví, co dělá, je v tom dobrá, leč bohužel v knize jsem se ztratila.

Liduka
10.05.2023 5 z 5

Skvělá kniha, která konečně rozděluje děti podle charakteru a nehází je do jednoho pytle. Snažila jsem se ve výchově syna použít "nevýchovu" a ještě další metody, ale nic mi u něj nefungovalo. Teď už jsem konečně pochopila proč. Popravdě jsem myslela, že jsem jako máma selhala, protože syn je ukázkový ESTP a tudíž neuznává autority a na příkazy nereaguje a všichni mi předhazují, že je rozmazlený. Vůbec mi přijde, že má jako ESTP samé "lepší" povahové rysy, které mě doteď dost rozčilovaly. Teď už jsem ale alespoň zjistila, že to co dělá, nedělá schválně, ale už je prostě takhle nastavený. Bohužel já jsem ISFJ, takže mi dává dost zabrat. Každopádně knihu doporučuji k přečtení, alespoň tak nahlédnete do duší svých potomků.


PavlineCZka
04.02.2023 3 z 5

Popravde.. i kdyz jsem zacatek knihy Mamy nejsou stejne precetla asi 5x, nedokazala jsem s jistotou urcit sama sebe. :( je se mnou neco spatne, ze nedokazu ani identifikovat sama sebe? Natoz pak sve deti (2a3/4 roku a 4.5 roku). Asi mi tento styl vysvetlovani nesedi. I na internetu se casto strili zkratkama a ja to jaksi nedavam, asi na to proste nemam mentalni kapacitu. Zkusim najit jinou cestu na pohodovejsi rodicovstvi. Je ale super, ze to tolika lidem funguje a pomohlo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nejsou stejné. Jak díky Teorii typů porozumět dětem i sami sobě v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst131x
v Chci si koupit57x
v dalších seznamech4x