Nejdelší den Adama T. přehled

Nejdelší den Adama T.
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359331/bmid_nejdelsi-den-adama-t-7T3-359331.jpeg 4 166 166

Nový dojemně tragikomický příběh od populárního autora Patricka Nesse o odvaze přijmout své pravé já a prožít život naplno. Adam Thorn právě prožívá nejhorší a nejdivočejší den svého života. Ve vztazích to skřípe, v práci se mu víc než nedaří, a vrcholem všeho je konflikt s otcem. Otec farář, on teenager a gay, který oběma převrátí život vzhůru nohama. Adamův den je plný konfliktů, útěků a vysvětlování. Den plný sexu, lásky i zlomených srdcí. Ale možná, opravdu jen možná, i špetky naděje... Prožijte s Adamem naplno jeho bouřlivé vztahy a najděte uvnitř, stejně jako on, sílu objevit pravdu sami o sobě.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , #booklab
Originální název:

Release , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejdelší den Adama T.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

Eimeria
25.10.2023 4 z 5

Myslím, že tato kniha má horší hodnocení, než si zasluhuje. Jazyk je moc hezký a příběh není žádná romantika, ale řeší problémy, se kterými se spousta lidí potýká. Náboženské přístupy rodičů radši nebudu komentovat. Část napsanou kurzívou jsem přeskakovala, úplně jsem nepochopila, proč to autor do knihy zařadil, ale na samotný příběh Adama, ve kterém vystupuje až příliš negativních postav, nemohu říct nic jiného než pochvalu.

Rainbowdreamer
10.10.2023 5 z 5

Určitě jedna z nejhodnotnějších knih z oblasti LGBTQ románů, co jsem četl. Civilně vyprávěný obyčejný příběh dospívajícího Adama ze současnosti z malého města na severozápadě USA, který mě oslovil svou opravdovostí. Adam je velký sympaťák, který tím, jaký je, nezapadá do světa jeho hluboce věřících rodičů, kteří ani nejsou schopni vyslovit slovo gay. A tak mu nezbývá, než si urputně sám hledat své místo na světě a své blízké lidi, které nenašel ve své rodině. A ve vší té mizérii lze vycítit, že to není tak černobílé, že přesto všechno má ke svým rodičům určitý kladný vztah, a i oni k němu, ale nestačí to na to, aby se Adam netěšil na dobu, kdy dospěje a bude moci odejít. Na rozdíl od upoutávky tam vidím hodně naděje - Adam je silný, chytrý, odvážný, slušný, má otevřené milující srdce a umí jít za svým, ten se v životě neztratí. Autor ale příběh nechává otevřený, aby si čtenář doplnil pokračování podle svého. Druhá linka prolínající se celou knihou je rozsahem mnohem menší fantasy příběh zabité dívky ze stejného města, do něho jsem se nořil jen velmi pomalu (nejsem velký příznivec fantasy), ale nakonec i tento příběh mě chytl, a ke konci už jsem do něho byl také ponořen, a samotný závěr byl originálním protnutím obou příběhů. Knihu moc doporučuji.


M.anon
09.06.2023 5 z 5

Tu fantasy část jsem vynechala, nic mi neříkala, ale ta Adamova byla super. Velmi pěkná knížka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nejdelší den Adama T. v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených198x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených11x
v Knihotéce90x
v Chystám se číst84x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech5x