Napůl zlý přehled

Napůl zlý
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180593/bmid_napul-zly-Jpc-180593.jpg 4 685 685

Half Bad série

1. díl >

Fantasy příběh o nezdolné vůli přežít. Příběh, který vás chytne a nepustí až do poslední stránky. Nadpřirozený thriller se odehrává v novodobé Anglii, kde mezi lidmi žijí v utajení černí-zlí a bílí-hodní čarodějové. Obě frakce rozděluje silná nenávist a spojuje jedna jediná věc – strach z chlapce, který pochází z obou stran. Patnáctiletý Nathan je synem smíšeného čarodějnického páru a ostatními čaroději vězněn a mučen. Chlapec musí ze svého žaláře uprchnout před svými šestnáctými narozeninami a najít svého otce, nejsilnějšího a nejkrutějšího černého čaroděje na světě, jinak zemře. Zvládne svůj nelehký úkol přesto, že nemůže nikomu věřit? Ani dívce, kterou miluje?... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Half Bad , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Napůl zlý. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (154)

Aya81
předevčírem 4 z 5

Příjemná fantasy, ale nic světoborného to není. Některé pasáže byly napsané celkem zmateně. Spíš na 3,5 hvězdy než 4, ještě uvidím podle pokračování.

Vjeerus
18.05.2024 3 z 5

Pokud se řekne průměrná kniha, dost pravděpodobně si představím tuhle. Když jsem se po dočtení snažila nějak vyjádřit emoce, došlo mi, že jich ve mně moc nevyvolala a prostě bych ji popsala jako jo, dobrý, ale takový nijaký i když se to velmi dobře čte.
Na můj vkus strašně dlouho trvá, než se začne něco dít. Celý začátek má určitě co předat, hlavně depresi, protože autorka nechala hlavního hrdinu opravdu prolést tím nejhorším, co si člověk může asi zažít. To stigma, které si Nathan nese bez vlastního přičinění je hrozné a okolí mu místo pomoci háže ne klacky, ale rovnou celé stromy, pod nohy. Určitě je obdivuhodné, jak si dokáže najít i v tom utlačování cestičky ke svobodě a sílu na vzdor. I přes to všechno je ale hlavní postava dost nevýrazná a krom pocitu, jaký je chudák, zatím nevidím další výraznější rys.
K dalším hrdinům jsem si zatím cestu nenašla, protože se vždy minuly jen na chvilku, aby splnili svou část. Některé se očividně vrátí v dalších dílech, jiné pravděpodobně ne. A v tom možná vidím ten problém s průměrností knihy, protože prostředí se střídá tak rychle, že na nějaké dechberoucí pohlcení není čas a vlastně je to i moderní svět, takže nic nového.
Sečteno a podtrženo, kniha nemá silný svět ani postavy a tak jí nic netáhne. Deprese a nespravedlnost je sice fajn jako šokující prvek, ale ne na celou knihu, i když tady je to asi bráno jako úvod pro další díly. Ty si určitě přečtu, přeci jen ve mně vyvolalo zvědavost to rozdělení čarodějů, které v kontextu se zvěrstvy páchanými na hlavního hrdinu působí trošku ironicky.


sabi_z_knihy
13.05.2024 4 z 5

Upřímně? Vůbec jsem netušila, co od knihy čekat. Kdysi jsem slíbila své kamarádce, že si ji přečtu, a díky knižní štafetě na tuto knihu jsem svůj slib mohla dodržet. A jsem moc ráda, že jsem to udělala.
Už od první kapitoly jsem věděla, že toto mě bude bavit. Ten styl psaní si mě získal. Ano, ale musím přiznat, že místy mi ten styl vypravování ztěžovat pochopení děje a proto jsem byla občas zmatená z toho, co se teda děje.
Ovšem celý děj byl vymyšlený naprosto skvěle. Líbilo se mi, jak do sebe postupně všechno zapadalo. Ale musím přiznat, že ze začátku trvalo, než se pořádně rozjel, ale je mi jasné, že za to z části může i to, že nás autorka chtěla do děje postupně uvést.
Nathana jsem si oblíbila. Možná to bylo i tím, že jsme ho díky tomu pomalému začátku mohli trochu sledovat růst a zažívat s ním různé momenty. Pokud jde ale o ostatní postavy, tak ty si mě zas tolik nezískali.
Ale ve výsledku musím říct, že to je moc pěkně napsaná fantasy a já mám rozhodně v plánu si přečíst i ostatní díly.

Pokud máte rádi knížky, kde se prolíná náš a fantasy svět a ještě k tomu máte rádi čaroděje, myslím, že tato knížka je přesně pro vás.

3,8/5

instagram: @sabi_z_knihy

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Napůl zlý v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených952x
ve Čtenářské výzvě82x
v Doporučených82x
v Knihotéce511x
v Chystám se číst459x
v Chci si koupit76x
v dalších seznamech10x