Můj divoký hokejový život přehled

Můj divoký hokejový život
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348023/bmid_muj-divoky-hokejovy-zivot-7TJ-348023.jpg 5 54 54

Životní příběh hokejového bouřliváka Miroslava Fryčera (1959). Jeho velkým snem bylo hrát v Kanadě, ale na počátku 80. let měl jedinou možnost, jak si ho splnit. Emigrovat. Stal se jedním z prvních Čechů v NHL, kde poznával nejen drsný hokej v divokých časech, ale taky osud nevítaného Evropana. Přesto se dokázal prosadit. Zahrál si All Star Game a byl hvězdou klubu Toronto Maple Leafs. V zámoří strávil pozoruhodných osm sezon. V nebývale otevřené autobiografii Fryčer vzpomíná na léta ve Vítkovicích a útěk z Československa, na velké zápasy, slavné spoluhráče i svérázný svět za oponou NHL. Bez ostychu vypráví také o pozdějších problémech s alkoholem a novém životě po transplantaci jater. „Můj divoký hokejový život“ je poutavá kniha, která potěší každého fanouška téhle krásné hry.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj divoký hokejový život. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

jan.para
14.09.2022 5 z 5

Skvěle zpracovaný životopis. Člověk až žasne, co se v NHL v 80. letech dělo. Autor to odnesl transplantací jater. Doporučuji všem, co se zajímají o lední hokej.

Jack93
27.07.2021 5 z 5

Vzrušující čtení nejen o divokých 80. letech v NHL, ale i o životě u nás (nespravedlivě) méně známého hokejisty, což má na svědomí především režim, v němž Fryčer strávil prvních 22 let svého života (a také zjevně jeho povaha, když pozornost médií po obratu v roce 1989 nevyhledával).
Skvělá ukázka dobře napsaného životopisu. Fryčerovo vyprávění je přímočaré, otevřené a upřímné. Na rozdíl od jiných autobiografií Fryčer nehází špínu na druhé, ale sám k sobě je kritický. Zcela bez pochyb mohl zajít do ještě větších detailů, protože například o jeho rodinném životě se dozvídáme minimum. Na druhou stranu gró díla pro mě spočívá především v popisu jeho cesty do NHL a následné kariéry v nejlepší sportovní soutěži na světě. A toho jsem se nasytil bohatě.


Honza89
28.06.2019 5 z 5

Před těmito memoáry nezbývá nic jiného než smeknout. Vysoké ohodnocení jsem pochopil už během čtení a je zcela oprávněné! Miroslav Fryčer vypráví svůj životní, a především sportovní příběh tak, že vše prožíváte s ním a jste naprosto ohromeni. Byť za svou velkou jízdu málem zaplatil životem ve 40 letech, říkal jsem si, že se musel cítit krásně naplněný. Dělal to, co miloval, zaznamenal obdivuhodné výsledky, načerpal jedinečné zážitky a užil si spoustu zábavy. Po kritickém okamžiku svého života zase ukázal bezvadný nadhled a krásně zformuloval vnímání života. Velmi jsem s ním souzněl. Celkově je kniha napsána způsobem, jakým si autobiografii představuji - žádný zbytečný bulvár, ale příjemná otevřenost a upřímnost, lidskost, zábava a zdroj obohacení. Doporučil bych ji i těm, co jsou sportem nepolíbení. Já osobně bych se chtěl po přečtení tohoto excelentního díla s panem Fryčerem setkat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Můj divoký hokejový život v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených7x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit11x