Mortificatio přehled

Mortificatio
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424852/bmid_mortificatio-RKP-424852.jpg 4 33 33

Třicátník Nick, živořící skladník parfémů, se v hromadách starých paperbacků, vinylových desek a zatuchlého oblečení marně snaží hledat důvody, proč tu nadále setrvávat. Na zdech svého omšelého bytu si k tomu den co den mučednicky promítá traumata z dětství a opojený nihilismem a levnou whisky balancuje na hraně sebedestrukce. Jedinou oporou je mu jeho sestra Layla – mladá workoholička, která se před démony minulosti snaží skrývat za pracovními lejstry. Nepříliš šťastná existence obou sourozenců se změní ve chvíli, kdy se v jejich životě znovu objeví tajuplná dívka, s níž se krátce setkali v dětství. Drobná rusovláska Emily s tvářičkou posetou pihami v nich dokáže vzbudit naději, že jejich úděl přece jen nemusí být konečný. Jen je třeba sebrat odvahu a proniknout do zdánlivě neobydleného domu v postranní uličce… Křehký příběh plný niterných emocí i drsného humoru o tom, že i z existenciálního marasmu lze uniknout, dáme-li v životě dostatečný prostor svým snům.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mortificatio. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

nai.ivka
28.01.2024

Nevím co je na téhle knížce divného, ale zatím jsem ji nevydržela poslouchat déle než do začátku páté kapitoly. Mám ji jen jako audioknihu a to spojení knihy a rétora mi nesedí.

Anett48
01.09.2021 5 z 5

Občas mě přepadne touha po nějakém tom undergroudu, po něčem, o čem se nikde moc nemluví. Ve čtenářské praxi to znamená několikahodinové brouzdaní eshopy, zkoumání obálek, čtení anotací, vypisování názvů... No prostě takhle nějak jsem narazila na Mortificatio. Název vágní, jméno autora ještě vágnější, obálka nápaditá, popisek lákavý. Tak jo.
Vzalo mi to tři večery. Dýl než jsem čekala. Občas pauza a trochu googlení (po kterým mi konečně začal dávat smysl i ten název...aspoň trochu), kratší oddechy po některých scénách (dálnice, Emilyna matka)... No byl to zážitek. Ale upřímně vůbec netuším, komu bych ho doporučila. Na jistotu snad jen těm, co rádi obdivují nápaditý jazyk. Příbeh a jeho myšlenky jsou natolik specifické, že s vámi buď zarezonují,nebo vás budou nudit. Já se směle zařadím do první skupiny. Už jen proto, že poslouchat Pearl Jam už nikdy nebude jak dřív...


momo01
15.08.2021 1 z 5

Na začátku mě neotřelá a poměrně vtipná přirovnání bavila. Ale čeho je moc toho je příliš, takže se z nich poměrně brzy stala otrava. Navíc z celého textu je cítit moc snahy. Ve shodě s knihovniceVS si zoufám nad vyumělkovaností textu a hromadou zbytečných slov a vaty.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mortificatio v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x