Rozsudek ráže 9 přehled

Rozsudek ráže 9
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51502/bmid_rozsudek-raze-9-66360a28358ea.jpg 5 236 236

Když advokát Michael Haller získá po zavražděném kolegovi Jerrym Vincentovi zavedenou advokátní kancelář, spousta lidí mu to závidí. Mezi nově nabytými klienty je totiž i filmový magnát Walter Elliot obžalovaný z dvojnásobné vraždy. Jeho ostře sledovaný případ je zárukou vítané mediální pozornosti a tučných zisků. Haller ovšem netuší, že mezi Vincentovým zavražděním a Elliotovou obžalobou může existovat spojitost a že spolu s lukrativním případem možná po Vincentovi přebral i cejch smrti. Navzdory nebezpečí proniká hlouběji do případu a postupně si uvědomuje, že v něm není všechno v pořádku a že Vincentova obhajoba je založena na důmyslném, ale podvodném triku. Ocitá se tedy mezi dvěma mlýnskými kameny: musí hájit zájmy klienta a současně dodržovat zákon. Nezbývá mu než vymyslet ďábelský plán, přestože si uvědomuje, že jeho realizací riskuje nejen kariéru advokáta, ale i holý život. Kniha Rozsudek ráže 9 volně navazuje na úspěšný román Advokát s Michaelem Hallerem v hlavní roli. Haller se zde poprvé setkává s nejznámějším autorovým hrdinou – detektivem Harrym Boschem. Jejich komplikovaný pracovní vztah je navíc korunován nečekaným překvapením…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Brass Verdict , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozsudek ráže 9. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (51)

Jenny46
21.05.2024 5 z 5

Autor je sázka na jistotu jeho knihy čtu ráda a znovu se postupně vracím...
Advokátní prostředí je hodně zajímavé sledovat soudní systém jak funguje.
Sympatický M. Haller je úžasná postava tak jak mám ráda i Bosche klasické detektivky, které neomrzí!!!

Ivan F
27.09.2023 5 z 5

Niekedy na mňa Mickey Haller pôsobí ako cynik, lepšie povedané, je cynik, pretože to tak jeho knižný stvoriteľ Michael Connelly chce. Okrem neho sa v knihe objavuje aj Hieronymus Bosch (ten je cynik tiež) a sledovanie týchto dvoch pri práci na rozklade zločineckého systému je skvelá zábava. Prípad ako taký je zaujímavý a dáva Connellymu príležitosť ďalej rozvíjať postavu Hallera. Právne manévre sú riadne spletité a sledovať Harryho Boscha pri vyšetrovaní je potešením. Kombinácia oboch je svieža a rozhodne nenudí.

A aby som nezabudol, tak citujem: "Všetci klamú."

Takže v policajnej hantýrke sa "brass verdict", čiže „rozsudok ulice“ vzťahuje na spravodlivosť vynesenú guľkou. Je to spôsob, ako obísť zákon, súdy, sudcov a poroty. Je to bdelá spravodlivosť. Pretože všetci klamú.


hanap
09.09.2023 5 z 5

Strhující čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2009 - Anthony Award (Best Novel)


Kniha Rozsudek ráže 9 v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených340x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených13x
v Knihotéce190x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x