Bez duše přehled

Bez duše
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366585/bmid_bez-duse-eFs-366585.jpg 4 273 273

Matěj Mlynář série

1. díl >

Přes den pracuje Matěj Mlynář jako knihkupec. V noci je tu ale pro ty, kteří se ocitli v nesnázích a nemají se na koho jiného obrátit. Během podzimního večera vyhledá Matěje i Marta Kučerová. Mladá žena, která potřebuje ochránit před bývalým přítelem. Ten se nechce smířit s rozchodem a pronásleduje ji na každém kroku. To, co Matěj považoval za další rutinní kšeft, se brzy změní v drsnou hru bez pravidel. Jde mu náhle o holý život i o vlastní duši.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez duše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (102)

KudrlinkaM
24.05.2024 4 z 5

Překvapilo mě, že tuto výbornou detektivku napsal český autor.

A je to teprve první díl série, takže se mám ještě na co těšit.
Matěj Mynář je sympatický hrdina z masa a kostí, a příběh z českého prostředí je napsaný uvěřitelně.
Tady se mi líbilo i to, že na rozdíl od detektivek skvělé autorky M. Klevisové nebylo v ději moc psychologie, popisů a úvah postav.

Když tuto knihu naopak porovnám s detektivní prvotinou Kristýny Trpkové, tak ani další knihy této autorky nesahají této knize pana Stručovského ani po kotníky.
Moc doporučuji.

mila2411
23.05.2024 2 z 5

No, upřímně knihám od K. Trpkové to nesahá po kolena a M. Klevisové ani po kotníky. Oproti Larsovi od D.Grise je zdejší hrdina málo COOL a bere se navíc hrozně moc vážně. Zkrátka detektivka z Jindřichova Hradce mě moc nenadchla. Tak nějak se to hrozně vleče, figurek jak na orloji a příběh není tak silný, aby mohl výrazněji zaujmout...


Nuttelka
03.05.2024 audiokniha 5 z 5

(SPOILER) A mě Matěj Mlynář teda hodně bavil :-) A jsem ráda, že máme i další díly, jelikož v jeho společnosti určitě ráda strávím další hodiny poslechu.. Martin Preiss se k Matějovi hodně hodí a úplně jeho postavu oživil. Stejně jako u všech audioknih, které načetl :-) Matěj působí až nesmrtelně, ale budiž mu odpuštěno, neřeším, zda to je vše reálné nebo ne, hlavně, že mě kniha - poslech baví.. Celý případ byl tedy dost drsný, ale ani ne tak překvapivý, jelikož "smetánka" může přeci vše, ne?

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (12.2. - 25.2.)

12.02.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bez duše v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených353x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených9x
v Knihotéce148x
v Chystám se číst186x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech2x