Zrádné mlhy přehled

Zrádné mlhy
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458873/bmid_zradne-mlhy-Ub9-458873.jpg 4 246 246

Malá místa série

1. díl >

Po tragické ztrátě nachází jedenáctiletá Ollie útěchu pouze v knihách. Když tedy v lese potká šílenou ženu, která se chystá hodit jednu do vody, o ničem nepřemýšlí. Vytrhne jí knihu z ruky a utíká pryč. V deskách útlého svazku nachází mrazivý příběh o dívce Beth, dvou bratrech, kteří se do ní zamilovali, a podivné dohodě, kterou uzavřeli s „usměvavým mužem“, děsivým přízrakem, který člověku splní ta nejtajnější přání, ale žádá oplátkou nejvyšší cenu. Ollie příběh fascinuje. Následujícího dne vyráží na školní výlet na místní farmu, což je místo s vlastní děsivou historií. Tam narazí na hroby lidí, o kterých četla v knize. Je možné, že je příběh o usměvavém muži skutečný? Ollie nemá moc času na úvahy – po cestě zpět se autobus porouchá a uvízne na kraji lesa, z kterého stoupá mlha. Učitel se musí vydat zpět na farmu pro pomoc a děti tak zůstávají v houstnoucí mlze jen s podivným řidičem. Ten dětem naznačuje, že by měly z autobusu utéct, než se úplně setmí. Na Olliiných rozbitých digitálních hodinkách se navíc rozsvítí děsivá zpráva: BĚŽ.... celý text

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Drobek
Originální název:

Small Spaces , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrádné mlhy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (69)

cori
20.05.2024 3 z 5

Ollie s kamarády Coco a Brianem musí zachránit spolužáky uvězněné v mlžném světě ze spárů usměvavého muže, který již dvě stě let unáší lidi a činí z nich své otroky. Celkem napínavý příběh s odpočtem, strašáky s křivými úsměvy a duchy zemřelých. Pro děti kolem dvanácti let určitě super.

markyticka
17.02.2024 4 z 5

Údolí, kde v minulosti docházelo k tragédiím a nevysvětlným událostem, ale dnes je tam prosperující farma, kam míří autobus šesťáků na školní výlet. Naštěstí má Ollie, jedna z nich, knihu, kterou ukradla bláznivé paní a nefunkční hodinky. Místy je to bláznivé, místy znepokojující, místy jste překvapení, jak zrale se šesťáci umí zachovat. Rozhodně si stojí za to příběh plný strašáků přečíst, i když jste o dost starší než kategorie čtenářů, pro kterou je kniha určena.


Deia
25.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Od autorky som už čítala jej Trilógiu zimní noci a veľmi sa mi páčila. Od tejto knihy som ale nemala až tak vysoké očakávania, keďže je vraj primárne pre deti. Ale podľa mňa to nie je tak úplne pravda, aspoň pre mladšie deti nie. Príbeh má poriadnu jesennú atmosféru a miestami mi to prišlo snáď strašidelnejšie ako príbehy od Kinga. Predsa len, malé deti naháňané a sledované rôznymi strašiakmi (takými tými do poľa). Postavy sa dostávali z jednej nepríjemnej situácie do druhej a veru im nebolo čo závidieť. Záver mi síce prišiel taký dosť zrýchlený a nie som s ním úplne stotožnená, ale ináč sa mi kniha páčila. Je to taká príjemná jednohubka ideálne na sychravý večer.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. týden)

04.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zrádné mlhy v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených297x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených25x
v Knihotéce228x
v Chystám se číst165x
v Chci si koupit52x
v dalších seznamech8x