Malá kniha stoicismu: Stoická filozofie pro moderní spokojený život přehled

Malá kniha stoicismu: Stoická filozofie pro moderní spokojený život
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493136/bmid_mala-kniha-stoicismu-stoicka-filozo-XmJ-493136.jpg 4 54 54

Čtivá příručka vás seznámí se základy stoické filozofie a nabídne vám možnosti jejího praktického využití v každodenním životě. Kde najít radost? Odkud získat sílu? Jak čelit různým strachům? Jak se vyrovnat se smrtí blízkého člověka? A co si počít s depresivními myšlenkami, které se stále vracejí? Zatímco tradiční vzdělávání nám na takové otázky neodpoví, starověké filozofické školy se zabývaly právě jimi: Učily, jak žít. Ačkoli už tyto školy neexistují, vy, já a většina lidí potřebujeme stejně jako kdykoli dříve nějakou filozofii, která by nás vedla životem. Přesně to nabízí prakticky pojatá příručka, kterou vám předkládáme. Ukazuje, jak si efektivněji poradit s úskalími, jimž v životě čelíme, a naplnit svůj potenciál. Přináší kombinaci nadčasové moudrosti a rad, které vám dodají sílu: Malá kniha stoicismu ukáže cestu každému, kdo chce v chaotickém světě žít klidně a moudře. 55 praktických cvičení, díky kterým proměníte moudrost z knihy v činy.... celý text

Literatura naučná Filozofie Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Little Book of Stoicism: The Timeless Wisdom fo Gain Resilience, Condfidence, and Calmness , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malá kniha stoicismu: Stoická filozofie pro moderní spokojený život. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

renefer
17.05.2024 audiokniha 4 z 5

Nepustila jsem se do této knihy, abych se stala stoikem, spíš, abych se něco nového dozvěděla. Začátek byl zajímavý, ale nijak motivující k následování. Druhá část, kde jsou uvedené různé situace a způsob, jak je zvládnout, mi přišla zajímavější. V některých ohledech se už delší dobu snažím být nevědomky stoikem, třeba snahou neskákat ostatním do řeči a spíš naslouchat. Některé věci bych ale asi zkoušet nechtěla, třeba příprava na ztrátu nebo na špatnou situaci tím, že si budu představovat ve chvílích radosti, jak o všechno můžu přijít nebo nechat si nadávat od blbce a uvažovat nad tím, jestli náhodou nemá pravdu, tak to asi nedám...

juliesze
17.05.2024 3 z 5

Mám trochu problém s americkými populárně naučnými knihami, protože za mě jsou psané takovým tím kamarádíčkovským rádoby vtipným stylem. Druhá část byla zajímavější - hlavně praktické příklady. I když se zdají být banální a jasné, je vhodné si je neustále opakovat, aby se podvědomě člověku zaryly do automatických nevědomých procesů.


brunettlibrary
18.04.2024 audiokniha 3 z 5

Kniha má hezké názory, které já už nějakou dobu znám. Kniha mi tedy nepředala nic nového, proto mi kniha nepřipadla tak převratná. Ovšem chápu, že některým by mohla zlepšit život, proto ji doporučuji aspoň vyzkoušet. Součástí knihy byly i návody a cvičení, jak myšlenky uvést do praxe, což oceňuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malá kniha stoicismu: Stoická filozofie pro moderní spokojený život v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených77x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených9x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

filozofie sebedůvěra, sebevědomí stoicismus vnitřní harmonie

Autorovy knížky

Jonas Salzgeber
švýcarská, 1992
2022  85%Malá kniha stoicismu: Stoická filozofie pro moderní spokojený život