Léto mezi řádky přehled

Léto mezi řádky
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511999/bmid_leto-mezi-radky-cbV-511999.jpg 4 218 218

Denis přistoupil na plán své přítelkyně Vendy a odjel s ní na celé léto do Španělska pracovat jako animátor. Není to jeho styl – kdyby bylo na něm, zůstal by doma a proležel celé prázdniny v knížkách. Pak ale potká Vincenta a začne prožívat vlastní strhující příběh, jehož děj překvapí i jej samého. Vincent je chytrý, vtipný, sebevědomý a přitažlivý, což drtivá většina jeho okolí oceňuje. Denise ale vytáčí už od první chvíle, kdy mu z talíře ukradne hranolek. Vincentova nespoutanost a přímočarost ho rozčiluje a fascinuje zároveň. Být v blízkosti bohéma, který hltá život, rozdává úsměvy a zároveň vyslovuje těžké životní pravdy, pro něj znamená vystoupení z komfortní zóny. Boj s vlastními pocity užírá Denise zevnitř, poprvé ale vnímá, že je opravdu naživu. Vidí všechny barvy, slyší každý nádech a cítí. Doopravdy cítí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Léto mezi řádky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (78)

Zakuro
27.05.2024 4 z 5

Knihu jsem začala číst před spaním, nakonec jsem se nemohla odtrhnout a přečetla jsem ji za dva dny (to jen proto, že jsem už opravdu musela jít spát.) Příběh je jednoduchý, hlavní zápletka začne až později, ale i tak je knížka čtivá a osobně mi přišla docela vtipná. Příběh není nic nečekaného, ale je to velmi pěkná oddechovka. Mám ráda jednoduchost.
Mezi hlavními postavami by mohlo být více interakce, ale i těch pár sladkých momentů jsem si užila plnými doušky. A Filip je borec :D

Katy_vKnihách
14.05.2024 4 z 5

Trochu víc společných scén mezi Denisem a Vincentem, a šla bych na plný počet. Byl to totiž nesmírně pěkný příběh, jen mi přišlo hrozně dlouho, než ten hlavní příběh vůbec začal. Kniha není extra silná, takže mi tam těch jejich společných scén přišlo pomálu. Méně těch ženských postav, a více mužských. Proto to všichni čteme, ne? :) Jinak i tematicky pěkná kniha, z prostředí práce animátorů...bylo to neokoukané a originální.


nofreeusernames
19.04.2024

Něco českého, co se ale hned na začátku vydá mimo Česko, takže kdo fandí prázdninám na Macháči, má smůlu Léto mezi řádky je feel good letní věc, ve které jeden kluk zjistí, že ho jeho přítelkyně vlastně vůbec nebere a naopak ho bere jinej kluk, kterého nesnáší. Je to lehké čtení, taková fajnová jednohubka, co vás bude bavit na dece u moře, když máte vypnutý mozek a vaše jediná starost je se pravidelně otáčet na lehátku, abyste se nespálili.

Odehrává se to ve Španělsku, kde hlavní hrdinové pár týdnů pracují jako animátoři v hotelu, a jinak je moc popisovat nemusím, protože je vidíte na té #topstrop obálce Jenom řeknu, že ten, kterému v knize vidíme do hlavy, se jmenuje Denis, a je to mega knihomol, co vlastně ne úplně rád řeší jakékoliv konflikty, vystupuje ze své komfortní zóny a obecně je takový spíš #lowkey kluk, co by si nejradši už popadesáté četl Harryho Pottera, nebo s někým probíral Obraz Doriana Greye, než šel pařit

Tohle čtete kvůli té atmošce, čtete to, protože si chcete užít ňuňu #hatetolove a toužíte po šťastném konci. Všechno bude.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Loď plná nevěst, Naděje v nás a další knižní novinky (18. týden)

30.04.2023


Citáty z knihy (3)

„Pche, bys mě urazil, kdyby sis myslel, že bych tě kvůli tomu ode- psal. Fakt neřeším, jestli jsi hetero, bi, gay nebo cokoliv jinýho. Pro mě za mě buď třeba lítající jednorožec.


Nikdy o sobě nebudeš vědět úplně všechno. Vždycky přijde nějaká další situace a reakce, která tě překvapí. Občas mile, občas se sám nad sebou zděsíš, zklameš se... Jde jenom o to, jak se ke všem těm zjištěním postavíš.


A víš, že nejlepší způsob, jak se se strachem vypořádat, je postavit se mu čelem?


Kniha Léto mezi řádky v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených235x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených28x
v Knihotéce130x
v Chystám se číst108x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech12x