Legendy & latéčka přehled

Legendy & latéčka
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513926/bmid_legendy-a-latecka-cie-513926.jpg 4 481 481

Legendy a latéčka série

1. díl

Moderní fantasy román o bývalé bojovnici, která se rozhodne pro zcela novou životní dráhu. Barbarka Viv je už unavená dlouhými léty neustálých bojů a vandrování. Naposledy tedy zasekne meč do lebky nepřítele a vydá se vstříc novému osudu. Zapomenutá legenda, jistý bájný artefakt a notná dávka naděje ji zavedou do ulic města Thune, kde si hodlá otevřít první kavárnu, ačkoli zde o kávě dosud nikdo neslyšel. Její sny o novém životě, v němž bude místo smrtelných ran rozdávat šálky s lahodným nápojem, jsou však značně nejisté. Viv se musí vypořádat s řadou překážek jak ze strany svých starých známých, tak i nekalých živlů samotného města. Aby uskutečnila své plány a zbudovala podnik, který se ve městě udrží, musí si Viv získat nové přátelé a naučit se řešit problémy jinak než mečem. Příběh představuje horký šálek něžné fantasy s pořádnou čepicí našlehané poetiky.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Legends & Lattes , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legendy & latéčka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (128)

ByulGi
29.05.2024 5 z 5

Nejdříve jsem se knihy bála, že to bude nudné, bez akce s jenom o tom jak někdo má kávárnu. Bylo to opravu jenom o vedení kavárny a bez akce, ale bylo to naprosto skvělé. Krásná oddechovka co pohladí po duši.

Romantická linka tady byla okrajově, ale strašně se mi líbila. Byla krásně jemně napsaná. Postavám jsem věřila vše. Řadí se mezi nejlepší co jsem kdy v knihách četla.

Velmi me tento příběh překvapil a všem doporučuji. Jen opravdu počítat, že de jedná o feel good a proste tam moc té akce není

hledaseniki
29.05.2024 3 z 5

Kdo nenarazil nebo neslyšel o knize Legendy & Latéčka jako by nežil. Bez okolků přiznávám, že jsem se nechala zlákat i já a po vydání knihy jsem si jí pořídila a teď jsem po ní sáhla, že by mě mohla vytáhnout ze čtecí krize, což rozhodně splnila, ale...
Že je to kniha milá a roztomilá o tom nebudu polemizovat, taková skutečně je, čte se lehce, ale po těch ohlasech a označení feel good román jsem asi čekala trochu něco jiného, něco možná hlubšího. Legendy a latéčka tak nějak plují po povrchu a servírují nám ač milou společnost v příjemné kavárničce, ale to je za mě tak asi všechno.
Čekala jsem od příběhu trochu víc, nebýt té velké propagace, kterou měla jak v zahraničí tak u nás, tak bude vyčnívat hezkou ořízkou, ale dle mého to je průměrné čtení...ale třeba je to mnou, že jsem od knihy čekala víc, ale vzhledem k tomu, že už teď víme, že od autora u nás vyjde další kniha, tak ho zkusím a budu doufat, že mi dá víc.


ElessaRiverbow
25.05.2024 5 z 5

Tohle bylo přesně takové miloučké a oddechové čtení, které jsem k všemu tomu spěchu a stresu ze zkouškového potřebovala. Udělat si dobrou kávu a začíst se bylo jako pohlazení po duši. Příběh už byl od začátku čtivý a zajímavý. Rychle se to četlo a ta úžasná atmosféra na mě dýchala z každé stránky. Viv i Tandri mi rychle přirostly k srdci. I většina ostatních postav byla skvělých. Romantická linka mi nijak nevadila, bylo to celkem roztomilé. Někdy se rozhodně pustím do dalšího dílu.

všechny komentáře

Související novinky (3)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

01.09.2023


Knihomolové a další knižní novinky (24. týden)

08.06.2023


Citáty z knihy (1)

Viv chytila meč oběma rukama a sklonila hlavu. Než přišla do Thune, vzdala se svého dosavadního života. Přešla přes pomyslný most do nového světa a teď klečí v jeho troskách. Tím mostem byl Černokrevník, který však nyní shořel a ona zůstala docela opuštěná. Odhodila meč zpátky do popela a vydala se tou jedinou cestou, která jí nyní zbývala.


Kniha Legendy & latéčka v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených559x
ve Čtenářské výzvě105x
v Doporučených28x
v Knihotéce239x
v Chystám se číst292x
v Chci si koupit91x
v dalších seznamech15x

Štítky knihy

kavárny romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

2023  78%Legendy & latéčka
2024  91%Knihkupectví & kostní prach