Kouzelné pověsti pražské aneb Jak to bylo doopravdy přehled

Kouzelné pověsti pražské aneb Jak to bylo doopravdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303312/bmid_kouzelne-povesti-prazske-aneb-jak-t-mrQ-303312.jpg 5 14 14

Říká se, že kdysi dávno, v pohádkách, žili skřítkové, permoníci, víly, čerti, vodníci a kdovíjaká další havěť. Pojďte se s námi projít Prahou a vyprávět si o jejich pověstech. Napsalo se o nich hodně, ale málo se ví, že v podzemním labyrintu pod Prahou se to kdysi pohádkovými skřítky jenom hemžilo. A večer, když se setmělo, sedávali u Vltavy s čertem a s vodníkem z Podskalí a vyprávěli si, co se za celý den událo. Ale kdyby jenom to! Oni tam žijí dodnes. A dodnes spolu po večerech sedávají, jenže nikdo neví kde. Říká se, že někde v zákoutí pod vyšehradskou skálou. Nebo snad pod Barrandovem? Všichni ti dobří braši pamatují staré časy a také si pamatují, jak se staly všechny ty dávné události, které dnes vyprávíme jako pověsti. A kdybychom se mohli někde schovat a naslouchat jim, možná bychom zjistili, že to všechno bylo trochu jinak…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzelné pověsti pražské aneb Jak to bylo doopravdy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

zdenaR
11.05.2021 5 z 5

Mým vnukům (6 a 3 roky) se kniha líbí - mladšímu pro hezké ilustrace a starší, který velmi dobře zná staré pověsti české, už umí ocenit i vtip a nadsázku těchto pohádkovými bytostmi "převyprávěných" pověstí.
Myslím, že kniha je opravdu vtipná a krásně ilustrovaná.

Kamcatak
13.12.2017 3 z 5

Nevím úplně, co si mám myslet, ale vím, že tohle bych svým dětem nečetla. Musím se trochu přiklonit k názoru "slátanina".. Příběhy, říkající, že vejce se do Karlova mostu dostaly tak, že někdo požadoval vécé a druhý mu špatně rozuměl, a podobné kraviny sice jsou v základu vtipné historky a ilustrace jsou také hezké, ale já jen kroutila hlavou a říkala si: "No to jsou pitominy...".


DariDerek
28.08.2017 5 z 5

Za mě je to jedna z dětských knih, které se mi líbily, jak ilustracemi, tak vyprávěním. Více zde: https://darameganknihy.blogspot.cz/2017/08/kouzelne-povesti-prazske-aneb-jak-to.html

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kouzelné pověsti pražské aneb Jak to bylo doopravdy v seznamech

v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit3x