Kód Mýtina - Zpátky ve Hře přehled

Kód Mýtina - Zpátky ve Hře
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532055/bmid_kod-mytina-zpatky-ve-hre-65c9fd6c31f7d.jpg 4 16 16

Herní fenomén z postapokalyptické Prahy. Must-read pro fandy LitRPG! Michael se v živoucí virtuální hře Mýtina dostal na vrchol. Před dvěma lety však vlivem špatného rozhodnutí přišel o přátele a od herní společnosti dostal ultimátum, které ho vyřadilo ze světového žebříčku. Když se objeví unikátní boss, Michael se rozhodne vrátit. Kolaps kódu však způsobí, že jeho stará postava nelze načíst a on se ocitá v kůži hraničáře první úrovně. Navíc zjišťuje, že ke zničení původní guildy možná nevedlo špatné rozhodnutí, ale zapříčinily ho živly z temných zákoutí populární hry.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kód Mýtina - Zpátky ve Hře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

rimar
včera 4 z 5

Asi bych to shrnul - škoda toho nevyužitého potenciálu. Dobrý nápad, neotřelý příběh a originální. Přečetl jsem z toho žánru skoro vše co u nás vyšlo a ač bych rád plný počet dát nemohu. Ten příběh je dobře pojmutý ale tak nějak řídký. Nemohu nějak soucítit ani navázat se na hlavní postavu. Celou knihu si přidám jako takový nezaujatý přihlížející, popis je takový povrchní. Ani to jejich superrychlý levelovani prostě nedokázalo vtáhnout do příběhu. Trochu mi přijde že autor zbytečně moc chvata. Když to srovnám třeba s mirror Word tak tam by tohle dalo když ne na tři tak určitě na dvě knihy a zákonitě pak ten děj bude lepe vykreslený a poutavější. Budu hrozně moc doufat že druhý díl půjde nahoru, bude poutavější, lepší a barvitější postavy děj. A jsem moc rád že se našel i náš autor v této oblasti. Tak držím palce aby vydržel potenciál to rozhodně má.

lenka0383
22.05.2024 5 z 5

Je to moje první litRPG, tak nemám s čím srovnávat v tomto ohledu, ale... Tahle kniha je neskutečně vtipná a jazykově zajímavá (autor patří mezi ty, kdo nesahají k ohraným přirovnáním a metaforám, ale vymýšlí si své vlastní, které předtím zaručeně ještě nikdy nikdo nepoužil a které skvěle zapadají do myšlení hlavního hrdiny a do prostředí). Děj je promyšlený, herní svět je úžasný a vypilovaný do posledního detailu. Skvělý nápad! Plusové body za sympatickou hlavní postavu, vtipné herní hlášky a hlavně za Lumii :-D Už mě dlouho něco tak nezahřálo na srdci jako Michaelův cynismus. Minusové body za to, že ještě není další díl :-D


michal0681
07.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Kniha, od které jsem měl velké očekávání, a rád hodnotím, že se jich většina splnila. Knižně jsem již poznamenán sérii Hraju, abych žil, takže se srovnání nevyhnu. Potěšilo mě, že jsem si už v první čtvrtině mohl říci: "Je to tam!". Pocit, se kterým sledujete hráčskou postavu, jak využívá chyby systému a informace navíc, aby se vyhnula normálním cestičkám.

Knížku jsem přelouskal během pár dní. Tak jako jiní zde jsem doufal v uzavření alespoň některé z linek, ale pokud byl záměrem nalákat na další díl, tak se to povedlo.

Z herního pohledu musí člověk některé věci odpustit, možná i maličko z fyzikálního hlediska. Rozhodně hvězdička navíc za LitRPG, které je vlastně postapo svět a zničená krajina využitá speciálními zbrojemi a rozšířenou realitou. To, zda tam hráči likvidují monstra, která tam vznikají za působení radiace a myslí si, že hrají hru, se dozvíme třeba příště. Zatím jsou linky v reálném světě a tom herním relativně dost oddělené a vypadá to, že se potkají až ve finále.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)

31.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kód Mýtina - Zpátky ve Hře v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

2022  65%Vazači zhouby
2024  85%Kód Mýtina - Zpátky ve Hře