Kníhviazač přehled

Kníhviazač
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464546/bmid_knihviazac-96B-464546.jpg 4 152 152

Emmett Farmer je učňom vo viazačskej dielni. Jeho úlohou je vyrábať nádherné knihy a v každej z nich uschovať niečo výnimočné a zvláštne: spomienky. Ak chcete na niečo zabudnúť alebo navždy pochovať ťaživé tajomstvo, vaše trápenie zviaže a vy si už nikdy nebudete musieť spomenúť na bolesť, ktorú vám spôsobilo. V trezore pod dielňou jeho majsterky viazačky sú starostlivo uschované a zaznamenané nekonečné rady kníh a tajomstiev. Jedného dňa však Emmett objaví niečo nečakané: jeden zo zväzkov nesie jeho meno.... celý text

Literatura světová Fantasy Historické romány
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

The Binding , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kníhviazač. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (56)

Magrata15
25.05.2024 2 z 5

(SPOILER) Kniha mě docela zklamala.
Nejprve mě zaujala svou obálkou a popisem, že se jedná o ,,mysteriózní historický román".
Zacatek mě navnadil a dál už to byl prostě romantický milostný příběh.
Autorčin styl psaní dokázal vtáhnout do děje a její barvité popisy startují představivost čtenáře... ale tak nějak to prostě nebylo ono. Nechtěla jsem číst milostný román.
Takže za mě ne, nejsem cílová skupina, ale věřím, že kniha si své příznivce najde.

Veromika
24.05.2024 4 z 5

Za mě to bylo super čtení, něco nového, nebo alespoň já se s podobným tématem nesetkala. Mrzí mě nízké hodnocení, dle mého by si kniha zasloužila větší pozornost. Stále vídám romantické knihy, které jsou na jedno téma, toto pro mě byl svěží vítr.


broskev28
04.04.2024 5 z 5

Nádherná kniha. První větu bych nejraději opsala od komentáře MegaH, protože tohle je nádherné počtení – paní překladatelka odvedla úžasnou práci! Navíc tady máme zajímavou myšlenku vyvázání vzpomínek, často ovšem zneužívanou těmi, kteří mají moc a peníze.
Pravda, jsou tady i nelogické drobnosti či nedořešené zápletky, ale to nic nemění na čtivosti, jazykové dokonalosti a zajímavosti téhle knihy. A mě už pokolikáté napadlo, kolik takových vztahů v lidské historii bylo, jakým způsobem to tihle lidé řešili, jak se museli skrývat a přetvařovat, v zájmu zachování normality vstupovat do manželství a plodit děti. A pokud to nedělali, hrozilo jim nejen vyloučení ze společenství, ale v mnoha případech i smrt.
Takže tenhle vazačský příběh velmi doporučuju!

„Vzpomínky,“ ozvala se nakonec. „Ne lidi, Emmette. Bereme si vzpomínky a vážeme je. To, co si lidé nechtějí pamatovat. To, s čím nemohou žít. Bereme si tyhle vzpomínky a dáváme je tam, kde nemohou způsobit další škodu. Takové jsou všechny knihy.“

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

28.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kníhviazač v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených204x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených12x
v Knihotéce201x
v Chystám se číst273x
v Chci si koupit75x
v dalších seznamech5x