Kluci ze hřbitova přehled

Kluci ze hřbitova
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480991/bmid_kluci-ze-hrbitova-rBt-480991.png 4 154 154

Trans kluk Yadriel by se rád zavděčil své latinskoamerické rodině, která má problém přijmout jeho gender. Aby jim dokázal, že je pravý brujo, rozhodne se s pomocí své sestřenky a nejlepší kamarádky Maritzy provést rituál s cílem vyvolat ducha jejich zavražděného bratrance. Něco se ale zvrtne a Yadriel místo něj vyvolá ducha Juliana Diaze – kluka z místní střední, který neměl zrovna nejlepší pověst. Yadriel by se ho milerád zbavil, ale Julian nehodlá odejít jen tak. Je odhodlaný přijít na to, co se mu stalo, a zbavit se tak pout, která ho na tomto světě drží. Yadrielovi nezbývá než Julianovi pomoci. Čím více času spolu však tráví, tím méně si Yadriel přeje, aby Julian odešel...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Cemetery Boys , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kluci ze hřbitova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

lucakuca
23.05.2024 1 z 5

Odkládám, po 30 stránkách. Moc španělštiny, nešpanělštím, a tak vlastně ani nevím, cože se tam zatím stalo? Ale bylo to asi důležitý, všichni jsou tam zděšeni.... Ale nechce se mi to číst znova se slovníkem.
Pardon.
Odkládám z lenosti, třeba se ke knize vrátím, dočtu a zvýším hodnocení.
Ať se líbí.

_Žanet_
11.05.2024 5 z 5

Krásné čtení, které jsem si užila od začátku do konce. Knížka je psaná čtivě, autor má skvělý smysl pro humor a nejednou se mi stalo, že jsem se při poznámkách hlavních hrdinů upřímně a od srdce zasmála, což je něco, co při tématu, kterého se knížka dotýká, oceňuji. Také se mi moc líbilo nahlédnutí do latino kultury a snad jedinou výtkou, kterou mám, je spousta vět ve španělštině. Těm jsem vůbec nerozuměla, protože tenhle jazyk neovládám a pokud jsem chtěla vědět, co za dialog mezi postavami probíhá, musela jsem přestat číst a pomoct si překladačem.
Jinak ale doopravdy nemám co vytknout. Příběh ve mě vyvolal pocity, které ve mě zůstaly ještě několik dní po přečtení a dokonce mi i ukápla nějaká ta slza. Rozhodně doporučuji všem, co mají rádi knižní příběhy, ve kterých najdou i pořádnou dávku emocí. Časem se vrhnu i na další knížky tohoto autora.


ElessaRiverbow
17.04.2024 4 z 5

Velmi miloučké oddechové čtení, já jsem spokojená. Ze začátku se mi to špatně četlo než jsem si zvykla na formát - jednalo se totiž o reading copy. Navíc nic moc se prvních sto stran nedělo, ale ve výsledku mi to ani tolik nevadilo. Společnost brujx byla zajímavá a moc se mi líbilo, jak je celé to prostředí, tradice a zvyky popsané. Yadriela i Juliana jsem si okamžitě zamilovala a ten jejich postupný vývoj vztahu byl skvělý. Zápletka byla tedy lehce odhadnutelná, ale to na kouzlu neubralo. Trošku mě tedy mrzí, že tam bylo tolik věcí napsáno ve španělštině - slovníček na konec by byl fajn. Celkově se mi to ale moc líbilo a na další autorovu knihu si rozhodně brousím zuby.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Kluci ze hřbitova - paranormální romance pro dospívající

20.01.2022


Knižní novinky (3. týden)

16.01.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kluci ze hřbitova v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených181x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených10x
v Knihotéce147x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech6x