Černé zlato přehled

Černé zlato
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460693/bmid_cerne-zlato-S2Z-460693.jpg 4 134 134

Kate Shugaková série

< 4. díl >

Ropná pole na severu Aljašky patří k nejdrsnějším místům na planetě a práce na nich, třebaže dobře placená, není ani snadná, ani příjemná. Tma, zima, sníh a k tomu civilizace tisíc kilometrů daleko. Není divu, že krédo těžařů zní: Po pořádné dřině pořádná zábava. Před alkoholem a hazardem vedení obvykle přivírá oči, ale nad sérií podezřelých předávkování už Royal Petroleum Company rukou mávnout nemůže. Nejde totiž jen o zdraví zaměstnanců, ale především o bezpečnost celého regionu. Společnost najme soukromou vyšetřovatelku Kate Shugakovou, aby v utajení zjistila, kdo a jakým způsobem zásobuje těžaře kokainem. A to se dealerovi pochopitelně líbit nebude. Obzvlášť když Kate přijde na to, že drogy nejsou ani zdaleka to nejlukrativnější zboží, které pašuje. Nejnávykovější látkou ze všech jsou totiž peníze a i ten, kdo jich má dost, chce vždycky víc…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

A Cold-Blooded Business , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černé zlato. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

Boby17
19.05.2024 5 z 5

Tentokrát Kate vyšetřovala pašování drog do odlehlého komplexu těžby ropy. Knížka byla čtivá a měla spád, takže mi na ni stačilo pár cest do/z práce a nedělní odpoledne. Byl jsem opravdu spokojen a tak hodnotím všemi hvězdami. Současně dodávám, že knížka splňuje 11. úkol ČV (dva úkoly ČV 2023: bazar + součást série).

Lmslaver
04.05.2024 4 z 5

Zajímavé prostředí ropných polí na Aljašce a život na základnách těžebních společností. Popis poměrů i zimní krajiny je velmi barvité, autorka ví o čem píše, ale bohužel potlačuje samotnou detektivní zápletku a vyšetřování hlavní hrdinky. Hodnocení mezi třemi a čtyřmi hvězdami.


alca-212
06.04.2024 4 z 5

Čtvrtý díl... Možná nejlepší, co jsem zatím s Kate četla... I když ze začátku jsem to tak neviděla... Docela mě rozhodil na můj vkus poněkud obsáhlejší popis toho, jak se ropa na Aljašce těží... Potom to ale plynule přešlo do příběhu, který se četl moc dobře.
A celou knihou se táhne taková až bych řekla podpásovka od autorky - úplně jsem viděla, cítila a hlavně záviděla ty barvitě vylíčené hory dobrot, které na základně kuchař všem připravoval :-).

všechny komentáře

Související novinky (3)

Severská krimi z opravdového severu popáté…

15.11.2021


Napínavá detektivka z Aljašky počtvrté…

02.03.2021


Knižní novinky (7. týden)

14.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černé zlato v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených178x
ve Čtenářské výzvě13x
v Knihotéce151x
v Chystám se číst107x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech4x