Poklad byzantského kupce / Bláznova smrt přehled

Poklad byzantského kupce / Bláznova smrt
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32989/bmid_kapitan-exner-poklad-byzantskeho-ku-ZoA-32989.jpg 4 76 76

Kapitán Exner série

>

Poklad byzantského kupce se odehrává v archeologickém prostředí. Při autohavárii stařičké Pragy Alfy, jejíž kufr je tak kuriózně krabicovitý a veliký, že by se do něj dala ukrýt mrtvola, vypadne do posečené trávy na louce vedle silnice tělo zavražděné ženy. Mladý, elegantní, gurmánsky optimistický a samozřejmě i trochu zamilovaný kapitán Exner si musí nejdříve osvojit řadu speciálních archeologických vědomostí, aby mohl vypátrat pravé motivy vraždy – a také rozluštit onu nečekanou souhru okolností a nešťastných náhod, které už dávno v minulosti uvedl do osudového zřetězení budoucí vrah svou bezohlednou touhou po kariéře a dobrém postavení. Bláznovu smrt situuje autor do malého okresního města Meziboří, kde vyšetřování smrti schizofrenika Jana Krempy působí jako prvořadá senzace. Typicky maloměstský „zájem“ obyvatel o práci kriminálky dal vzniknout nejedné komické situaci, ironicky vyostřené. Vlastní příběh vyšetřování však probíhá v rovině vážné, psychologické. Exner pečlivě sleduje dobře utajované, protože skandální, vztahy v rozvětvené Krempově rodině, kdysi nejbohatší v okolí. A podaří se mu nakonec dokázat jak, kým a proč byl blázen Jan Krempa zavražděn.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poklad byzantského kupce / Bláznova smrt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

rafan65
08.10.2023 5 z 5

Dva příběhy které jsem četl několikrát a pokaždé jsem hodně spokojený. Postavy i prostředí mě osobně sedí, kapitán Exner děj zvýrazní svým šarmem a elegancí. Tyto knihy čtu v různých časových intervalech a pokaždé jsem spokojený. Mám pocit že perfektně sedí do doby kterou popisují.

Kontryhelka
08.06.2023 5 z 5

Výborné čtení a velice sympatický kapitán Exner. Jak kniha tak filmové zpracování nemá chybu a své nadšence si vždy najde.


borsalino_csfd
04.01.2022 4 z 5

Mé první setkání s knižním kapitánem Exnerem a musím říci, že mě baví. Hlavně z počátku příběh vypadá jako tlachání starých tet a nic moc nikam zdánlivě nespěje. A od půlky začíná být knížka jako sněhová koule a ke konci určitě odhalíte pachatele, ale je to moc milé a oddechové čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poklad byzantského kupce / Bláznova smrt v seznamech

v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených9x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit2x