Jak dostat tatínka do polepšovny přehled

Jak dostat tatínka do polepšovny
https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76005/jak-dostat-tatinka-do-polepsovny-76005.jpg 4 234 234

Jak… série

< 2. díl >

Literární přepis televizní hry navazuje na knihu "Jak vytrhnout velrybě stoličku" a uzavírá příběh malého Vaška a jeho rodičů. Pokračování příběhů malého Vaška je na rozdíl od zimní atmosféry první části (Jak vytrhnout velrybě stoličku) zasazeno doprostřed krásného, vydařeného léta. Děj se odehrává na venkově, kam odveze tatínek Vaška s maminkou, a kde je očekává další překvapení: nejen vynikající prázdniny v prostředí skalního "města", ale i postava dědečka, chápajícího všechny nebezpečné víry v rozbouřené hladině obnovovaného vztahu tří nejbližších lidí. Vaškovi se splní i další přání - táta jej zaučuje do tajů horolezectví. Tato společná vášeň je však příčinou dalších konfliktů mezi oběma rodiči - k velkému žalu Vaška i dědečka. Snad nikdo z těch zúčastněných si nedokázal představit, kolik úsilí si vyžádá znovuvytvoření opravdového a ryzího vztahu Luboše a Anny. Největší odměnou za jejich nelehké hledání, tápání a dočasné rozepře je skutečnost, že svět dítěte opět dostává zářivé barvy, že je z něj konečně vyloučena tíživá samota. 23-047-87... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak dostat tatínka do polepšovny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

Marthas
15.09.2023 4 z 5

4/5 Druhý díl je mnohem lepší. Narozdíl od provotiny Jak vytrhnout velrybě stoličku to nepřipomíná tolik přepsaný scénář ale spíše plnohodnotnou knihu. Akorát mi tam krapet chyběly názvy kapitol. :) Ale vážně, místy jsem se fakt smála nahlas a obraz mi zde vůbec nechyběl. Už jsem si předsevzala, že si přečtu i třetí díl, který nebyl zfilmován kvůli úmrtí T. Holého. To mi bude stačit, protože na "krokouše" mám už svůj názor, a ten přehodnocovat nehodlám.

haannyys
25.08.2023 3 z 5

Byla jsem trochu na pochybách, jak knihu ohodnotit. Nesáhla bych po ní, ale Výzva je výzva. Takže dávám tři hvězdičky, protože mě mile překvapila jedna věc - přijde mi, že oproti filmu (který ale neznám nijak zvlášť dobře), v knize víc vstupuje do hry Anna a její vztah, její vnímání celé situace. Zatímco ve filmu mi přišla zbytečně afektovaná, kniha mi ji vybarvila trochu jinak. Ale víc hvězdiček si kniha jako taková nezaslouží. Přepis filmu roky po premiéře, bez čehokoli navíc, mi smysl nedává.


Anavi8912
15.08.2023 4 z 5

Knížku jsem si vybrala kvůli letošní Čtenářské výzvě. Při čtení mi stále naskakovaly záběry z filmu, jednotlivé postavy a jejich hlášky. Většinou dávám přednost knize před filmem, ale v tomhle případě vyhrává jednoznačně film.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak dostat tatínka do polepšovny v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených382x
ve Čtenářské výzvě81x
v Doporučených17x
v Knihotéce217x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech3x