Svatyně přehled

Svatyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148390/bmid_svatyne-148390.jpg 4 67 67

Jack Taylor série

< 7. díl >

Když soukromý detektiv Jack Taylor dostane dopis se seznamem obětí, říká si, že to není jeho starost. Vždyť má co dělat, aby se nezbláznil. Jeho blízká přítelkyně Ridge se zotavuje po operaci a vábení alkoholových sirén je silnější než kdy jindy. Za záhadných okolností zahyne nejdřív gardista a poté soudce. Ovšem teprve když na seznam přibude dítě, rozhodne se Jack Taylor odhalit vraha a za každou cenu ho zastavit. To však ještě netuší, že ho s vrahem pojí bližší vztah, než by čekal. A že to celé dostane hluboký osobní rozměr. Díky Bruenovu černým humorem prošpikovanému stylu a jeho zlosti na nelidské chování člověka k člověku vznikl jeden z nejtemnějších a nejoriginálnějších detektivních románů všech dob.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Sanctuary , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svatyně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

PitoR
20.04.2024 5 z 5

Benedictus!
„Benedictus se nikdo nedotkne, ale ona se mocným hněvem Božím dotkne všech, kdo zavinili smrt nevinné.“

Siedma kniha o svojráznom súkromnom očku Jackovi Taylorovi, ktorý pôsobí v írskom mestečku Galway. Jacka si tentokrát vybrala za obeť svojej pomsty vražedná maniačka, vystupujúca pod menom Benedictus. Viac neprezradím. Ako stále doteraz, plné krutosti, cynizmu, sarkazmu a čierneho humoru, k tomu svojrázna atmosféra írskeho prostredia. Skvelý Ken Bruen a jeho zdecimovaný, zničený alkoholik a feťák Jack Taylor.

„Jacku, viděls někdy poslední dobou vlastní tělo? Věr mi, že by o něj nestála ani lékařská věda.“

A teším sa na 8. diel - „Ďábel“.

Pítrs85
04.05.2022 4 z 5

Nevím, jak to ten Ken Bruen dělá, ale i když píše po sedmé prakticky to samé, tak zase baví (tím zvráceným způsobem, samozřejmě, protože Bruenovi hrdinové toho moc optimistického nezažívají). A možná jsem to už u nějaké jeho předešlé knížky psal, ale tahle série fakt není pro každého, aby jste ji patřičně docenili, musíte být na Kenův způsob vyprávění vyloženě naladěni, páč jestli se dá o nějaké krimi knižní sérii říct, že rozhodně není klasická, tak je to série Jacka Taylora, kde samotné vyšetřování případů, jak bývá zvykem u jiných autorů, není to nejpodstatnější.


sasena
14.12.2020 5 z 5

Tohle se buď líbí, nebo nelíbí. Já to prostě žeru, je to drsný, vtipný, prostě Bruen. Řekla bych, že s každým dalším dílem je to lepší a lepší. Asi to není čtení pro každého, ale Jack Taylor je boží. :-D P.S.: Asi nejvíc mě pobavila scéna, kde si to vyřizuje se třemi agresivními výrostky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (25. 2. - 3. 3.)

24.02.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svatyně v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených4x
v Knihotéce106x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit4x