Hory, mlha, láska a já přehled

Hory, mlha, láska a já
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532485/mid_hory-mlha-laska-a-ja-65d3c96cbe567.jpg 4 10 10

Hlavní hrdinka má pocit, že ji její manžel sotva vidí a vnímá. Touží po větší sounáležitosti, otevřeném dialogu s ním, a po něze. V naději, že k sobě zase najdou cestu, objednala pro oba víkendový pobyt v horách. Jenomže jejich společná krátká dovolená se již od začátku vyvíjí poněkud nešťastně: zatímco ona chce jít na pěší túru, on má v plánu strávit den na horském kole, načež se spolu pohádají. Žena se tedy vydá na cestu sama a přitom objeví kamenný kruh se záhadným nápisem. Setkává se tam se starým mužem, který před mnoha lety, stejně jako ona, prožíval hlubokou manželskou krizi. A který jí prozradí, že právě na tomto místě našel klíč k lásce.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Die Berge, der Nebel, die Liebe und ich , 2024


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hory, mlha, láska a já. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Martule44
29.05.2024 4 z 5

Každý by měl občas nahlédnout do nitra vlastní duše a začít sám u sebe, než bude poukazovat na chyby druhých.
Ve vztahu to bývá složitější, léta ubíhají, spoustu toho bereme jako samozřejmost a přestáváme komunikovat. To je myslím hlavní kámen úrazu, nikdo totiž do hlavy druhému nevidí...
Autorka svým počinem dává nahlédnout do jednoho takového vztahu a pěkně ho rozebírá. Ač něco takového sama řešit nemusím, byl to zajímavý rozbor myšlenek a vnímání. Poučné:-)

A ty hory k tomu, krásné knižní pozadí!

"Nejde o nějaký boj, o překonávání, nýbrž o splynutí s přírodou. To se nám ale podaří jenom tehdy, když budeme hory respektovat a dodržovat jejich zákony.

"Naslouchejte, dívejte se, vnímejte – a pochopíte.“ – Konečně jsem pochopila."

tulipi
25.05.2024

Malá, útlá knížka "kabelkového" formátu, kterou jsem zhltla během 24 hodin.
Nabízí mnohé myšlenky týkající se mezilidských vztahů. Bavila mne občasná polemika hlavní hrdinky s předkládanými názory i její pochybnosti o jejich smysluplnosti, splnitelnosti, její nedokonalost, chybování... Byla mi touto svou lidskostí ohromně sympatická :)
První kniha autorky mne minula, ale po přečtení této si ji určitě dohledám (už se na ni těším).


MoniMonika
05.05.2024 4 z 5

Tessa Randau nás ve své knize „Hory, mlha, láska a já“ zavádí do světa ženy, která cítí, že její manželství ztratilo svou jiskru. Vztah, který kdysi přetékal vášní a společnými sny, se teď stal prázdným a tíživým. Když hlavní hrdinka navrhne víkend v horách, doufá, že to bude šance, jak znovu spojit roztříštěné kousky jejich vztahu. Bohužel se věci zkomplikují hned na začátku, když se její manžel rozhodne strávit víkend na kole, místo aby s ní sdílel chvíle v přírodě. Tato rozdílná očekávání způsobí hádku, která jen prohloubí propast mezi nimi.

Rozhořčená a zklamaná se hrdinka vydává na samostatnou túru a narazí na záhadný kamenný kruh. Tam potká moudrého starce, který ji provází do hlubin vlastní duše. Jejich setkání ji nutí přehodnotit nejen svůj vztah s manželem, ale i celou svou životní cestu. Jeho rady a životní zkušenosti jí dávají nový pohled na to, co znamená láska a jak může být znovu objevena. Randau mistrovsky zachycuje emoce, které provázejí hledání druhých šancí a překonávání krizí. Tato kniha vás dojme, přiměje vás přemýšlet a nakonec vám připomene, že naděje na obnovení lásky je vždy na dosah, pokud se odvážíte otevřít své srdce.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)

25.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hory, mlha, láska a já v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Tessa Randau
německá, 1976
2023  84%Les, čtyři otázky, život a já
2024  74%Hory, mlha, láska a já