Kladivo Boží přehled

Kladivo Boží
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475049/bmid_kladivo-bozi-663fb5c9a722b.jpg 4 70 70

Hákonova sága série

1. díl >

Toto poutavé vyprávění o Hákonovi Haraldssonovi, pokřtěném chlapci, který se kdysi vydal do války o vládu v říši vikingů, vychází z pravdivých historických záznamů, není mu však cizí ani jazyk legend. Nadešel rok 935 po narození Krista a v severních zemích zavládl veliký nepokoj. Král Harald Krásnovlas zemřel a na Vysoký stolec králů po něm usedl jeho syn Erik, řečený Krvavá Sekera. Ten bez meškání a bez lítosti pobil všechny, kdo by snad mohli pomýšlet na královský stolec, vyjma jediného – svého nejmladšího bratra Hákona. Na to vypravilo několik přeživších Erikových nepřátel poselství do Wessexu, kde Hákona vychovával křesťanský král Ethelstan. Tak mladého královského syna dostihl neodvratný osud: nezbylo mu, než se vrátit na sever mezi vikingy a utkat se o vládu nad rodnou zemí. Zjistil však, že vítězství v tomto boji si vyžádá větší oběti, než by si byl dokázal představit v nejhorších snech.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

God's Hammer , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kladivo Boží. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

PitoR
08.05.2024 5 z 5

Miluj brata svojho!
"Kladivo boží" je prvou knihou trilógie "Sága o Hákonovi", v ktorej nám americký autor Eric Schumacher predstavil mladíka Hákona Haraldssona a jeho cestu na najvyšší stolec v ríši Vikingov, kedy porazil svojho staršieho brata Erika, prezývaného Krvavá sekera, ktorý bol známy svojou krutosťou.

Čas, keď si súperi nič nedarovali a životy aj najbližších príbuzných nemali prakticky žiadnu cenu a boli obetovaní i vraždení na dosiahnutie najvyššieho cieľa. Román je písaný na základe skutočných udalostí i postáv, doplnený o predstavivosť autora. Ten vykreslil hlavného hrdinu ako naivného idealistu, ktorý sa rozhodol stať prvým kresťanským kráľom Severu. Príbeh sa začína v roku 927 na území dnešného Anglicka, kde Hákon nadobudne kresťanské návyky a chce ich implementovať do svojho rodiska, na územie dnešného Nórska. V tom čase o tomto názve nebolo ani chýru a ani slychu, boli tu kniežatstvá, ktoré súperili o moc, bohatstvo i nadvládu.

Zaujímavé, čítalo sa to samo. Menej krvavých bitiek, viac úvah nad rozdielmi medzi severskou mytológiou a Bielym Kristom, ako ho nazývali samotní Vikingovia. U mňa maximálna spokojnosť a teším sa na druhý diel - "Hostina krkavců".

P. S.: Musím spomenúť krásne obaly jednotlivých dielov, ktoré má na svedomí David Brzozowski.

Jirka92333
14.04.2024 5 z 5

Velice čtivý historický román. Příběh chlapce jenž se chce stát králem severu a přesto si zachovat svoji křesťanskou víru mě velice oslovil.


petr_
06.03.2024 4 z 5

Opět se mi do ruky dostala zajímavý historický příběh ze severu a z Anglie. Příběh je čtivý a dobře napsaný. Dějiny Skandinávie jsou pro mě zajímavé právě proto, že jsou trochu jiné, než-li naše středoevropské. Několik historických příběhů jsem již z této oblasti přečetl a zaujaly mě jak historické souvislosti, tak i mentalita místních lidí. Těším se na další pokračování.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (34. týden)

23.08.2021


Citáty z knihy (5)

Tvé odpuštění může dostat každý, komu budeš chtít odpustit. Jen nezapomeň, že odpuštění vyžaduje mnoho sil. Odpustit druhému je často těžší než jej zabít.


Odlož břímě svých obav, Hákone. Nikdo nemůže změnit životní cestu, kterou mu utkaly norny, dokonce ani bohové. Proto nemá smysl dělat si starost s tím, co je stejně nevyhnutelné.


Můj pohled na svět omyla voda mnohých let.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Kladivo Boží v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených83x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených2x
v Knihotéce140x
v Chystám se číst91x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech1x