Evropská integrace bez iluzí přehled

Evropská integrace bez iluzí
https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96620/bmid_evropska-integrace-bez-iluzi-fff-96620.jpg 4 53 53

Kniha prezidenta republiky je pokusem podívat se v dnešní neklidné situaci na Evropu bez růžových brýlí. Autor podává stručný náčrt více než půl století evropské integrace, popisuje dnešní situaci, kterou považuje za nestabilní, neudržitelný mezistav, snaží se na pravou míru uvést reálné přínosy integrace. Východisko vidí v transformaci jak evropského sociálně-ekonomického systému, tak evropského integračního modelu. Navrhuje návrat od ekologicko-sociálně tržní ekonomiky k trhu a od shora dirigované unifikace Evropy k aktivní spolupráci evropských zemí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Evropská integrace bez iluzí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Legendre
08.05.2023 odpad!

Kdo očekává nějakou vyargumentovanou analýzu, bude nutně zklamán. Nic takového v knize není. Klaus kombinuje demagogii s polopravdami, o spoustě faktů se raději nezmiňuje, protože by se mu nehodily do krámu, a když by měl doopravdy začít argumentovat, okamžitě myšlenku utne (bodejť, když zameňuje vlastní dojmy za pravdu). Navíc vývoj 12 let po vydání většinu jeho tezí vyvrátil sám, stačí se podívat z okna.
Fun fact: Klaus nezklame v jediném. Zdaleka nejvíc a nejrozsáhleji cituje sám sebe. Pokud už náhodou cituje někoho dalšího (k nevíře, ale stane se to), takřka nikdy neodolá, aby ho neopravil a nepolemizoval s ním, i když jsou domněle na "jedné straně barikády". Strašně by mě zajímal psychologickej rozbor tak neskutečného jájínkovství.
Nene, Klaus byl daleko nejbezpečnější prezident než Zeman. To byl jen klaun a provokatér, vypitá troska, co zbyla z toho kdysi údajně chytrého politika. Klaus byl demagog při smyslech. Naštěstí lidi, kteří by mu tleskali za tyhle lži, ho nesnášeli z jiných důvodů, tak moc škody napáchat nezvládl.

pavlikberan
13.09.2020 3 z 5

Nečetlo se to příjemně, protože čtenář má stále v mysli Klausovo úlisný oportunismus. Věděl kdy a co kritizovat, to neznamená, že byl morálně tak vysoko, že by mohl dnes říci "já to říkal" a nenesl za nic zodpovědnost. Kniha mi přišla jako silně neobjektivní diplomacie. Existují země v Evropě, kde by si takový politik už neměl škrtnout ani mimo politiku.


de_baques
30.08.2017 5 z 5

Výborná a jako vždy velmi (nepříjemně) přesná analýza problému. Těch 6 let, které od vydání knihy uplynuly jen potvrdily správnost Klausových tezí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Evropská integrace bez iluzí v seznamech

v Přečtených78x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

ekonomie Evropská unie integrace

Autorovy další knížky

Václav Klaus
česká, 1941
2015  75%Stěhování národů s.r.o.
2007  50%Modrá, nikoli zelená planeta
2020  69%Sebedestrukce Západu
2011  74%Evropská integrace bez iluzí
2009  64%Kde začíná zítřek