Dům u nemocnice / Až bude padat hvězda přehled

Dům u nemocnice / Až bude padat hvězda
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282015/bmid_dum-u-nemocnice-az-bude-padat-hvezd-VVA-282015.png 5 42 42

Obsahuje dva příběhy. DŮM U NEMOCNICE: Víťa přijede z vesnice do Prahy na přijímací zkoušky na zdravotní školu. Chybí málo, aby se na školu nedostala. Mezi spolužačkami v ročníku je nápadná svou skromností, tichým chováním, nesmělostí a skromným šatníkem. Postupně začíná zvládat problémy se studiem a sbližuje se se spolužačkami. Během let studia se ukáže, že Víťa je šikovná a praktická, jenom v domě s macechou, trochu jako v pohádce, dělala spíš služku, než aby sama byla hýčkaným dítětem. AŽ BUDE PADAT HVĚZDA: Novela, která je volným pokračováním předchozí autorčiny prózy "Dům u nemocnice", líčí příběh studentky ošetřovatelské školy, kterou v rozhodnutí stát se ošetřovatelkou utvrzuje první otřesný zázitek z nemocnice, který musí prodělat každý v tomto prostředí. V době, kdy se chystá na maturitní ples, umírá její mladý pacient - kamarád, který nedlouho předtím, za jedné bezesné noci, viděl padat hvězdu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům u nemocnice / Až bude padat hvězda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

reader.007
16.04.2024 5 z 5

Neuvěřitelné je na téhle knize hlavně to, že už kroutí 7. křížek. Možná že mne mate i filmové zpracování s Táňou Medveckou, ale z knihy bych (na rozdíl třeba od takové Robinsonky) nikdy nehádala že se odehrává v 50. letech. Čtivá, nadčasová, dojemná a velice lidská v dobrém i špatném slova smyslu. I když ani mně Víťa nějak obzvlášť přesympatická nebyla. Na to jak ji většina lidí na první pohled milovala a soucítila s ní, se občas chovala jako trucující malé dítě.

Hoblinka
10.10.2023 5 z 5

Jedna z top mého dospívání.


Nofar197
22.03.2023 5 z 5

Hezký příběh o pevné vůli, zdolávání překážek a přátelství.
Víta přijíždí z jihočeské vesnice do Prahy studovat na střední zdravotnické škole. Naše hrdinka je pro práci zdravotní sestry velmi nadaná, praktická a napadne skromná a nesměla dívka. Zpočátku má velké problémy se zvládnutím učiva - neměla doma právě ideální podmínky k učení. Navíc díky zmíněným odlišnostem chvíli trvá, než získá přátelství a náklonnost spolužaček. Ke konci studia se z Viti stává atraktivní mladá žena, navíc získává vysněnou práci v pražské nemocnici. Bohužel úspěšné zakončení studia i maturitní ples poznamená tragická událost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům u nemocnice / Až bude padat hvězda v seznamech

v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených5x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit2x